MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Handheld lanserar ALGIZ RT8

En ny ultrastryktålig Android-tablet för tuffa förhållanden
Algiz RT8 är en unik stryktålig 8-tums Android-tablet utvecklad för arbete i tuffa förhållanden. Den har en 8-tums kapacitiv skärm förstärkt med Gorilla Glass, regnläge och handskläge.

Handheld Group, den svenska ledande tillverkaren av stryktåliga handdatorer och tablets lanserade i dag den nya Algiz RT8 – en 8-tums ultrastryktålig Android-tablet utvecklad för arbetare som behöver ett modernt mobilt arbetsverktyg som är pålitligt i tuffa förhållanden.

Handhelds Algiz RT8 är en stryktålig datorplatta som klarar utmaningar i alla typer av industri- och utomhusmiljöer, exempelvis extrema temperaturer, vibrationer, fall, vatten och damm. Denna unika 8-tums platta, som kommer med Android 9.0, möjliggör snabbt, säkert och effektivt arbete i transportfordon, på lager, byggen eller ute i fält.

Algiz RT8 kommer med:

• En 8-tums kapacitiv multi-touch skärm som är fullt läsbar i solljus. Skärmen är extra tålig, med Gorilla Glass, regn- och handskläge.
• En IP67-klassning (inklusiveportarna), vilket betyder att den är helt damm- och vattentät.
• Tålighet för arbete i –20 °C till 60 °C.
• 4G/LTE high-speed data, Wi-Fi, blåtand och NFC.
• En åtta-kärnig Qualcomm Snapdragon-processor och operativsystemet Android 9.0.
• Google GMS-certifiering för tillgång till Google Maps och Google Play Store.
• Förstklassig u-blox GNSS-mottagare för precis navigering med GPS, Glonass, Galileo eller BeiDou.
• Dubbla kameror: en 13-megapixels bakåtriktad och en 5-megapixels framåtriktad.
• Ett kraftfullt batteri som räcker hela dagen och kan bytas i fält.
• HDMI ut via bottenkontakt för dockning på kontoret.
• Ett flertal tillbehör (tillval) för proffsanvändaren– inklusive fordonsmonterade hållare, bordsladdningsstation, roterande handrem, bärväskor, stolphållare med mera – för effektivt fältarbete i en rad olika branscher.

”Algiz RT8 är otroligt lätt och kompakt för att vara en ultrastryktålig tablet”, säger Johan Hed, Handhelds Director of Product management. ”Den har en mycket tålig 8-tums skärm som är fullt läsbar i solljus. Med Android 9 och en rad smarta tillbehör gör det Algiz RT8 till ett riktigt mångsidigt verktyg för fältarbetare.”

”Vi ser en konstant ökning i efterfrågan av stryktåliga Android-tablets och phablets”, säger Thomas Löfblad, CEO för Handheld Group. ”Vi jobbar hårt med att utveckla produkter som uppfyller de tuffa krav som våra återförsäljare och deras kunder möter i sitt arbete. Algiz RT8 är en modern, mobil och byggd stryktålig inifrån och ut, vilket är något som våra kunder alltid kan räkna med från oss.”

Algiz RT8 levereras med mjukvarukonceptet MaxGo, en kostnadsfri MDM-lösning för hantering av Handhelds mobila Android-enheter. Den möjliggör snabb konfiguration och tillämpning av universella inställningar, oavsett antal enheter som hanteras. Ett brett sortiment av tillbehör för en effektiv arbetsdag är särskilt framtagna för Algiz RT8 och ger ytterligare mångsidighet.

Se video: ALGIZ RT8 på jobbet
www.youtube.com/watch?v=I4pNlTk6iQk

Sofia Löfblad
Marknadsansvarig
Handheld Group AB
s.lofblad@handheldgroup.com
+46 (0)510 54 71 70
+46 (0)709-90 16 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser