SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Handheld lanserar ALGIZ RT8

En ny ultrastryktålig Android-tablet för tuffa förhållanden
Algiz RT8 är en unik stryktålig 8-tums Android-tablet utvecklad för arbete i tuffa förhållanden. Den har en 8-tums kapacitiv skärm förstärkt med Gorilla Glass, regnläge och handskläge.

Handheld Group, den svenska ledande tillverkaren av stryktåliga handdatorer och tablets lanserade i dag den nya Algiz RT8 – en 8-tums ultrastryktålig Android-tablet utvecklad för arbetare som behöver ett modernt mobilt arbetsverktyg som är pålitligt i tuffa förhållanden.

Handhelds Algiz RT8 är en stryktålig datorplatta som klarar utmaningar i alla typer av industri- och utomhusmiljöer, exempelvis extrema temperaturer, vibrationer, fall, vatten och damm. Denna unika 8-tums platta, som kommer med Android 9.0, möjliggör snabbt, säkert och effektivt arbete i transportfordon, på lager, byggen eller ute i fält.

Algiz RT8 kommer med:

• En 8-tums kapacitiv multi-touch skärm som är fullt läsbar i solljus. Skärmen är extra tålig, med Gorilla Glass, regn- och handskläge.
• En IP67-klassning (inklusiveportarna), vilket betyder att den är helt damm- och vattentät.
• Tålighet för arbete i –20 °C till 60 °C.
• 4G/LTE high-speed data, Wi-Fi, blåtand och NFC.
• En åtta-kärnig Qualcomm Snapdragon-processor och operativsystemet Android 9.0.
• Google GMS-certifiering för tillgång till Google Maps och Google Play Store.
• Förstklassig u-blox GNSS-mottagare för precis navigering med GPS, Glonass, Galileo eller BeiDou.
• Dubbla kameror: en 13-megapixels bakåtriktad och en 5-megapixels framåtriktad.
• Ett kraftfullt batteri som räcker hela dagen och kan bytas i fält.
• HDMI ut via bottenkontakt för dockning på kontoret.
• Ett flertal tillbehör (tillval) för proffsanvändaren– inklusive fordonsmonterade hållare, bordsladdningsstation, roterande handrem, bärväskor, stolphållare med mera – för effektivt fältarbete i en rad olika branscher.

”Algiz RT8 är otroligt lätt och kompakt för att vara en ultrastryktålig tablet”, säger Johan Hed, Handhelds Director of Product management. ”Den har en mycket tålig 8-tums skärm som är fullt läsbar i solljus. Med Android 9 och en rad smarta tillbehör gör det Algiz RT8 till ett riktigt mångsidigt verktyg för fältarbetare.”

”Vi ser en konstant ökning i efterfrågan av stryktåliga Android-tablets och phablets”, säger Thomas Löfblad, CEO för Handheld Group. ”Vi jobbar hårt med att utveckla produkter som uppfyller de tuffa krav som våra återförsäljare och deras kunder möter i sitt arbete. Algiz RT8 är en modern, mobil och byggd stryktålig inifrån och ut, vilket är något som våra kunder alltid kan räkna med från oss.”

Algiz RT8 levereras med mjukvarukonceptet MaxGo, en kostnadsfri MDM-lösning för hantering av Handhelds mobila Android-enheter. Den möjliggör snabb konfiguration och tillämpning av universella inställningar, oavsett antal enheter som hanteras. Ett brett sortiment av tillbehör för en effektiv arbetsdag är särskilt framtagna för Algiz RT8 och ger ytterligare mångsidighet.

Se video: ALGIZ RT8 på jobbet
https://www.youtube.com/watch?v=I4pNlTk6iQk

Sofia Löfblad
Marknadsansvarig
Handheld Group AB
s.lofblad@handheldgroup.com
+46 (0)510 54 71 70
+46 (0)709-90 16 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN