HemSol lanserar unik onlineresurs för solceller - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HemSol lanserar unik onlineresurs för solceller

HemSol har sedan starten 2019 haft en tydlig målsättning – att underlätta för svenskar att göra en lönsam investering i solceller.
Detta genom att bygga Sveriges mest heltäckande onlineresurs för hela processen – från en första analys till solceller färdigmonterade på taket.

Nu är det dags för HemSol att ta sitt första steg i sin utvecklingsresa. För att nå sin högtställda målsättning – att bli Sveriges mest besökta plattform för investeringar i solceller – så lanserar HemSol nu sin solcellskalkylator.

Vi är övertygade om att marknadens bästa användarupplevelse är nyckeln till framgång. I kombination med en teknisk avancerad solcellskalkylator så har vi lagt en mycket bra grund för att växa organiskt och bli uppmärksammade i relevanta sammanhang av solcellsentusiaster, säger William Bergmark, medgrundare av HemSol.

Hittills är företaget helt och hållet okommersiellt och har därmed inga intäkter av sin solcellsverksamhet. Planen är att under 2020 vidareutveckla sin tjänst och erbjuda privatpersoner möjligheten att kostnadsfritt och opartiskt jämföra offerter från lokala solcellsinstallatörer.

Utifrån tidigare arbetslivserfarenheter har vi lärt oss att kundnytta är otroligt viktigt för att lyckas. Vi kan inte komma på något bätte sätt att leverera värde till slutkunden än att konkurrensutsätta solcellsinstallatörerna och låta dem offerera mot varandra. En typ av jämförelsetjänst för solcellsofferter helt enkelt, säger William.

Mellan 2018 och 2019 ökade det totala antalet solcellsanläggningar med en toppeffekt under 20 kWp, det vill säga i huvudsak anläggningar anpassade för privatpersoner, med 75 %. Siffrorna var liknande för året dessförinnan.

Marknaden för solceller i Sverige fortsätta att ”booma”. Det öppnar dörren för aktörer som oss själva, var affärsmodell kräver en stor och mogen marknad för att fungera effektivt.

Just nu finns inga moln på himmeln att ökningen ska stanna av nämnvärt heller, säger William.

Läs mer om bolaget och testa deras solcellskalkyl på Hemsol.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Nyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna?
Annonser