SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningar

Från manuell till automatiserad och robotiserad
Düsseldorf – Framgångsrikt genomförande av monteringsuppgifter bygger på flera viktiga aspekter: utrustningen, automatiseringsexpertisen, kunskapen om lim och deras användning samt tillgänglig professionell support. Med sin expertis och sitt utbud av ledande högpresterande produkter och tjänster under det välkända varumärket Loctite erbjuder Henkel sina kunder kompletta monteringslösningar som hjälper dem öka produktiviteten, förbättra tillförlitligheten och förenkla designen.

Henkels portfölj innehåller heltäckande utrustning för dispensering, ljushärdning och robotteknik samt ett brett utbud av limlösningar med fokus på limning, tätning och beläggning. Företaget erbjuder också omfattande global support, teknisk expertis, utbildning på plats eller på distans och ett komplett utbud av tjänster. Tjänsterna omfattar allt från stöd med integration och uppstart till kalibrering, fältservice, reservdelar och förbrukningsartiklar (nålar, mixrar och munstycken) och garantisupport. Genom sin helhetsstrategi gör Henkel det möjligt för kunderna att utnyttja sin fulla potential på den globala monteringsmarknaden.

Under de senaste 30 åren har vi designat, byggt och integrerat avancerade utrustningslösningar för mängder av kunder. Från vattentunna vätskor till högviskösa pastor, utrustning med varumärket LOCTITE® kan dispensera och härda ett brett urval av lim, tätningar och andra industrivätskor, inklusive akrylprodukter, anaeroba produkter, cyanoakrylater, epoxilim, smältlim, fetter, tryckfärger, lösningsmedel och många andra.

Tillgängliga dispenseringssystem inkluderar anaeroba, flask-, patron-, sprut- och volumetriska typer, tillsammans med dispenseringsventiler, styrenheter och dispenseringsbehållare. Den senaste generationens utrustning ger effektiv dispensering av enkomponents Loctitelim vid arbetsstationer, i laboratorier och industriella installationer. Dessa enheter har vanligtvis en dispenseringsventil för manuella och stationära bänkplacerade applikationer med en Loctite styrenhet för halv- och helautomatiserade processer. Den kompakta designen innefattar två oberoende digitala timingkanaler som gör det möjligt att styra två pneumatiska utgångar för kontroll av dispenseringsventiler eller andra pneumatiska enheter. Loctites integrerade dispenserare erbjuder även förbättrad digital anslutbarhet och precisionstryckkontroll för dispenseringsapplikationer med lågviskös dispensering.

Loctites LED-ljushärdningsutrustning innefattar härdningssystem, punkthärdning och handhållna system samt processtyrnings- och övervakningssystem. Den nya generationens lösningar ger hög effekt, bärbarhet, kontinuerlig drift och lång livslängd. Ljuskällorna erbjuder optimal härdning för Loctites omfattande sortiment av limprodukter som härdas med UV-ljus eller synligt ljus, vilket gör att kunderna kan hitta bästa möjliga lösning för sina processbehov.

En annan viktig del av Henkels totala utbud av monteringslösningar är Loctite-sortimentet av automatiserade robotdoserare. Dessa innovativa system förenklar dispenseringen av lim och tätningsmedel på komplexa ytkonfigurationer, förbättrar processeffektiviteten, minimerar materialspill och minskar tillverkningskostnaderna.

Henkels helhetsstrategi erbjuder kunskap och expertis för kompletta monteringslösningar som skapar värde för den globala kundbasen.

Om Henkel
Henkel är verksamma över hela världen med ett välbalanserat och mångsidigt utbud av produkter. Företaget har ledande positioner med sina tre affärsenheter inom både industri- och konsumentprodukter tack vare starka varumärken, innovationer och teknik. Henkel Adhesive Technologies är globalt ledande på lim – inom alla industrisegment. Med sina affärsenheter Laundry & Home Care och Beauty Care har Henkel ledande positioner över hela världen på många marknader och inom många kategorier. Henkel grundades 1876 och kan se tillbaka på över 140 års framgångsrik verksamhet. 2021 rapporterade Henkel en försäljning på över 20 miljarder euro. Henkel har ungefär 53 000 anställda över hela världen – en engagerad arbetsstyrka som präglas av mångfald och förenas av en stark företagskultur, ett gemensamt mål och delade värden. Som erkänd ledare inom hållbarhet har Henkel toppositioner enligt många internationella index och rankningar. Henkels preferensaktier ingår i det tyska aktieindexet DAX. För mer information, gå till www.henkel.com.

Henkel erbjuder sina kunder en detaljerad genomgång av tillverkningsprocessen för att identifiera potentiella kostnadsbesparingar och processförbättringar.

Utrustningen sträcker sig från manuell till automatiserad och robotiserad, från lagerförda enheter till skräddarsydda, nyckelfärdiga system för dispensering och härdning av en mängd olika lim, tätningsmedel och beläggningar.

Kontaktinformation
Postadress
Box 151 22
16715 Bromma
Besöksadress
Gustavslunds­vägen 151a
16751 Bromma
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556061-4090
Grundat: 1955
Anställda: 223
Välkommen till Henkel Norden!

Henkel är verksamt i hela världen med ledande innovationer, varumärken och teknologier inom tre affärsområden: Adhesive Technologies (lim, tätning och ytbehandling), Beauty Care (hår- och kroppsvård), och Laundry & Home Care (tvätt- och hushållsrengöring). Henkel Adhesive Technologies är världsledande på limmarknaden, med starka varumärken som LOCTITE ®, TEROSON ®, och BONDERITE ®. Henkel grundades 1876 och har varit framgångsrika i mer än 140 år. Henkel har cirka 53 000 medarbetare globalt – ett passionerat och mycket mångsidigt team som förenas av en stark företagskultur, ett gemensamt syfte att skapa hållbart värde och gemensamma värderingar. Henkel är en erkänd ledare inom hållbarhet och har toppositioner i många internationella index och rankningar.

Välkomna att kontakta oss!
loctite.se

Kontakter

Mira Henningsson
Marknadsföring Henkel Adhesives North Europe
010-480 75 00
Malin
Nordic Marketing Manager General Industry & Vehicle Repair
010-480 75 00

Filmer

Nya snabblimmet LOCTITE 402

Nya snabblimmet LOCTITE 402
Gränslös limning med LOCTITE Hybrids
LOCTITE Gänglåsning
Demontering av gänglåsta fästelement
LOCTITE Lagningsmassa för transportband
Winning the 20s through purposeful growth

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-31
Fem sätt att skydda hemmet mot inbrott i sommarSå ska AWS göra det lättare att nå AI-målen Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare Gör det enklare att bygga generativa AI-modellerMatts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23