SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningar

Från manuell till automatiserad och robotiserad
Düsseldorf – Framgångsrikt genomförande av monteringsuppgifter bygger på flera viktiga aspekter: utrustningen, automatiseringsexpertisen, kunskapen om lim och deras användning samt tillgänglig professionell support. Med sin expertis och sitt utbud av ledande högpresterande produkter och tjänster under det välkända varumärket Loctite erbjuder Henkel sina kunder kompletta monteringslösningar som hjälper dem öka produktiviteten, förbättra tillförlitligheten och förenkla designen.

Henkels portfölj innehåller heltäckande utrustning för dispensering, ljushärdning och robotteknik samt ett brett utbud av limlösningar med fokus på limning, tätning och beläggning. Företaget erbjuder också omfattande global support, teknisk expertis, utbildning på plats eller på distans och ett komplett utbud av tjänster. Tjänsterna omfattar allt från stöd med integration och uppstart till kalibrering, fältservice, reservdelar och förbrukningsartiklar (nålar, mixrar och munstycken) och garantisupport. Genom sin helhetsstrategi gör Henkel det möjligt för kunderna att utnyttja sin fulla potential på den globala monteringsmarknaden.

Under de senaste 30 åren har vi designat, byggt och integrerat avancerade utrustningslösningar för mängder av kunder. Från vattentunna vätskor till högviskösa pastor, utrustning med varumärket LOCTITE® kan dispensera och härda ett brett urval av lim, tätningar och andra industrivätskor, inklusive akrylprodukter, anaeroba produkter, cyanoakrylater, epoxilim, smältlim, fetter, tryckfärger, lösningsmedel och många andra.

Tillgängliga dispenseringssystem inkluderar anaeroba, flask-, patron-, sprut- och volumetriska typer, tillsammans med dispenseringsventiler, styrenheter och dispenseringsbehållare. Den senaste generationens utrustning ger effektiv dispensering av enkomponents Loctitelim vid arbetsstationer, i laboratorier och industriella installationer. Dessa enheter har vanligtvis en dispenseringsventil för manuella och stationära bänkplacerade applikationer med en Loctite styrenhet för halv- och helautomatiserade processer. Den kompakta designen innefattar två oberoende digitala timingkanaler som gör det möjligt att styra två pneumatiska utgångar för kontroll av dispenseringsventiler eller andra pneumatiska enheter. Loctites integrerade dispenserare erbjuder även förbättrad digital anslutbarhet och precisionstryckkontroll för dispenseringsapplikationer med lågviskös dispensering.

Loctites LED-ljushärdningsutrustning innefattar härdningssystem, punkthärdning och handhållna system samt processtyrnings- och övervakningssystem. Den nya generationens lösningar ger hög effekt, bärbarhet, kontinuerlig drift och lång livslängd. Ljuskällorna erbjuder optimal härdning för Loctites omfattande sortiment av limprodukter som härdas med UV-ljus eller synligt ljus, vilket gör att kunderna kan hitta bästa möjliga lösning för sina processbehov.

En annan viktig del av Henkels totala utbud av monteringslösningar är Loctite-sortimentet av automatiserade robotdoserare. Dessa innovativa system förenklar dispenseringen av lim och tätningsmedel på komplexa ytkonfigurationer, förbättrar processeffektiviteten, minimerar materialspill och minskar tillverkningskostnaderna.

Henkels helhetsstrategi erbjuder kunskap och expertis för kompletta monteringslösningar som skapar värde för den globala kundbasen.

Om Henkel
Henkel är verksamma över hela världen med ett välbalanserat och mångsidigt utbud av produkter. Företaget har ledande positioner med sina tre affärsenheter inom både industri- och konsumentprodukter tack vare starka varumärken, innovationer och teknik. Henkel Adhesive Technologies är globalt ledande på lim – inom alla industrisegment. Med sina affärsenheter Laundry & Home Care och Beauty Care har Henkel ledande positioner över hela världen på många marknader och inom många kategorier. Henkel grundades 1876 och kan se tillbaka på över 140 års framgångsrik verksamhet. 2021 rapporterade Henkel en försäljning på över 20 miljarder euro. Henkel har ungefär 53 000 anställda över hela världen – en engagerad arbetsstyrka som präglas av mångfald och förenas av en stark företagskultur, ett gemensamt mål och delade värden. Som erkänd ledare inom hållbarhet har Henkel toppositioner enligt många internationella index och rankningar. Henkels preferensaktier ingår i det tyska aktieindexet DAX. För mer information, gå till www.henkel.com.

Henkel erbjuder sina kunder en detaljerad genomgång av tillverkningsprocessen för att identifiera potentiella kostnadsbesparingar och processförbättringar.

Utrustningen sträcker sig från manuell till automatiserad och robotiserad, från lagerförda enheter till skräddarsydda, nyckelfärdiga system för dispensering och härdning av en mängd olika lim, tätningsmedel och beläggningar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr