SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HP Enterprise tillkännager förvärv av OpsRamp

Expanderar HPE GreenLake till IT Operations Management
OpsRamp och edge-to-cloud-plattformen HPE GreenLake kommer att erbjuda en enhetlig metod för att hantera dator-, nätverks-, lagrings- och applikationsresurser från flera leverantörer i hybrid- och flermolnsmiljöer.

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) meddelade idag att man har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva OpsRamp, ett IT Operations Management (ITOM)-företag som övervakar, observerar, automatiserar och hanterar IT-infrastruktur, molnresurser, arbetsbelastningar och applikationer för hybrid- och multicloud-miljöer, inklusive hos ledande hyperscalers. Gartner uppskattar att ITOM är en marknad på cirka 39 miljarder dollar.

Genom att integrera OpsRamps lösning för hybrid digital drifthantering med edge-to-cloud-plattformen HPE GreenLake – och stödja den med HPE-tjänster – kommer driftskomplexiteten i IT-miljöer minskas hos leverantörer med flera moln utspridda i det offentliga molnet, i colocation och on-prem. OpsRamps teknik – som erbjuder upptäckt, övervakning, automatisering och händelselösning med artificiell intelligens för IT-drift (AIOps) – ger insyn, överskådlighet och kontroll från början till slut i hybrid- och flermolniga IT-miljöer. Dessa funktioner omfattar datorer, nätverk och lagring från flera leverantörer, samt molnresurser, containrar, virtuella maskiner och applikationer. Enligt IDC brukar 64 % av företag flera molnleverantörer, och det blir allt viktigare att kunna hantera IT-verksamheten i heterogena molnmiljöer.

"Kunderna idag hanterar flera olika molnmiljöer med olika IT-driftsmodeller och verktyg, vilket dramatiskt ökar kostnaden och komplexiteten för den digitala driftshanteringen", säger Fidelma Russo, Chief Technology Officer på Hewlett Packard Enterprise. "Kombinationen av OpsRamp och HPE kommer att undanröja dessa hinder genom att förse kunderna med en integrerad edge-to-cloud-molnplattform som effektivare kan hantera och omvandla IT-anläggningar med flera leverantörer och moln. Detta förvärv främjar HPE:s ledarskap inom hybridmoln och utökar räckvidden för HPE GreenLake-plattformen till IT Operations Management."

HPE GreenLake edge-to-cloud-plattformen - grunden för hybridmoln-upplevelsen.
HPE GreenLake-plattformen ger kunder och partners en enhetlig hybridmolnupplevelse och enkel tillgång till molntjänster. Med förvärvet av OpsRamps tjänster kommer nya och befintliga HPE-kunder som står inför alltmer komplexa IT-system och arbetsbelastningar från flera leverantörer att kunna hantera IT-investeringar effektivare och åtgärda incidenter snabbare. Organisationer drar nytta av en plattform från vilken de kan automatisera, orkestrera och driva sina hybrida molnanläggningar.

OpsRamp-kapaciteten utökar HPE:s tjänsteportfölj - inom rådgivning, drift och HPE GreenLake-ledda tjänster - till att leverera end-to-end-stöd för hybrid- och flermolniga IT-miljöer. Med detta erbjudande kan kunderna effektivare hantera sina heterogena molnmiljöer, dramatiskt minska sina driftskostnader och förbättra den övergripande IT-upplevelsen för användarna. Möjligheterna omfattar konsolidering av verktyg från flera olika leverantörer, automatisering och effektivisering av manuella processer med AIOps samt betydande förbättring av incidenthantering med övervakning och observerbarhet.

OpsRamp har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien, och var en del av Hewlett Packard Pathfinders riskkapitalinvestering 2020. OpsRamp levererar en hybrid plattform för digital driftshantering som stödjer tusentals kunder världen över att modernisera och minska kostnaderna för sin digitala drifthantering.

"Integrationen av OpsRamps lösning för hybrid digital driftshantering med HPE GreenLake-plattformen kommer att ge ett oöverträffat erbjudande för organisationer som vill innovera och lyckas i en komplex värld med flera moln. Partners och kanalen kommer också att spela en central roll för att utveckla sina as-a-service-erbjudanden, eftersom företagen letar efter ett enhetligt tillvägagångssätt för att bättre hantera sin verksamhet från kanten till molnet", säger Varma Kunaparaju, vd för OpsRamp. "Vi ser fram emot att utnyttja skalan och räckvidden hos HPE:s globala go-to-market-motor för att leverera vårt unika erbjudande och är glada över den kommande resan som en del av HPE."
Idag stöder HPE GreenLake mer än 65 000 kunder, driver mer än två miljoner uppkopplade enheter och hanterar mer än en exabyte data med kunder över hela världen.

HPE-portföljens integration och tillgänglighet
Transaktionen förväntas slutföras under det tredje kvartalet av HPE:s räkenskapsår 2023, med förbehåll för myndighetsgodkännanden och andra sedvanliga villkor för slutförande. OpsRamps teknik kommer att integreras med HPE GreenLake-plattformen, vara tillgänglig fristående som en tjänst och inbäddad i HPE:s databehandlings-, lagrings- och nätverkslösningar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?