ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Huawei intensifierar satsningen på appar i Sverige

BankID klar för Huawei AppGallery
Huawei fortsätter att driva och intensifiera satsningen på att utveckla sitt AppGallery. Arbetet pågår över hela världen och i Sverige finns redan nu ett flertal lokala appar tillgängliga. Och inom kort även BankID som gör det möjligt för ännu fler appar att vara med.

Under hösten har Huawei arbetat intensivt med att marknadsföra och driva sitt omfattande utvecklarprogram över hela världen. I Norden har Huawei redan 20 personer som arbetar med lokala partnerskap och utveckling av apperbjudandet på de nordiska marknaderna. Ambitionen är att dubblera antalet personer under första kvartalet 2020.

Arbetet börjar nu också ge resultat. I Sverige visar företag och organisationer stort intresse av att finnas med i Huaweis AppGallery. Ett viktigt skäl är att Huawei har en stor installerad bas i Sverige och att landet fortsatt är en fokusmarknad.

Ett flertal svenska appar finns redan nu tillgängliga i AppGallery och fler är på väg att publiceras. BankID är en av dem vilket gör det möjligt för fler appar att vara med. BankID är en elektronisk ID-handling som är jämförbar med pass, körkort och andra fysiska legitimations-handlingar och en viktig förutsättning för många andra företag, organisationer och myndigheter som vill ha med sin app i galleriet.

- För oss är det viktigt att BankID finns på de mobiltelefoner som användarna vill ha och att merparten av Sveriges befolkning kan nyttja BankID. Vi har en viktig position i samhället i att möjliggöra elektronisk identifiering för en trygg och säker användning av tjänster och betalningar. Vårt uppdrag är att tillhandahålla en säker och tillgänglig e-legitimation. Det är användarna som väljer vilka mobila enheter de vill använda och BankID stöttar de marknads-ledande teknikplattformarna på den svenska marknaden. För de i Sverige som hämtar sina appar via Huawei AppGallery är det viktigt att vår app även finns där, säger Mats Appelgren, Marknad & Affär på BankID.

Huaweis AppGallery har funnits med i Huaweis mobiltelefoner en längre tid och har i dagsläget cirka 570 miljoner användare globalt. Satsningen i Europa påbörjades redan för flera år sen men accelererades i juli förra året.

Utbudet av appar utvecklas kontinuerligt och i dagsläget har Huawei över 3000 utvecklare som endast arbetar med att koda appar för publicering i AppGallery.

- Vår ambition med AppGallery är att erbjuda en premiumlösning för såväl konsumenter som utvecklare och företag. Man ska kunna hitta både internationella och lokala appar men också mötas av en upplevelse där man hittar allt på ett enkelt och överskådligt sätt. Vi har en unik position med innovativa produkter och teknisk kompetens inom t ex 5G och AI som ger oss många fördelar i utvecklandet av vårt ekosystem, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Huawei har en framtidsvision där användare kan interagera med olika slags enheter inom samma gränssnitt. För Huawei är den smarta mobilen centrum, själva ingången till ekosystemet, och leder vägen till åtta andra enheter – PC, surfplatta, TV, högtalare, glasögon, klocka, bil och hörlurar - för att förse användaren med en mängd olika tjänster och upplevelser. I en värld av 5G så är det Huaweis ambition att släppa loss teknikens fulla potential och driva branschen framåt inom två viktiga områden – mobila enheter och molnet.

För mer information, var vänlig kontakta:

Sofia Björnerfors, PR Manager, Sweden Consumer Dept.
​Telefon: 0739 205 405
​E-post: sofia.bjornerfors@huawei.com

Malin Wemnell, presskontakt BankID
​Telefon: 042 25 22 74
​E-post: press@bankid.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser