Huawei lanserar en rad nya 5G produkter - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Huawei lanserar en rad nya 5G produkter

Presenterar strategi för framtiden
Huawei Consumer Business Group lanserar idag flera nya 5G produkter under sin virtuella lansering från Barcelona. Förutom produktnyheter presenteras också en ny strategi som visar på bolagets egna ekosystems fulla förmåga. Nyckelprodukterna som presenteras under lanseringen är den vikbara mobiltelefonen Huawei Mate Xs med uppdaterad hård- och mjukvara, flaggskepps-surfplattan Huawei MatePad Pro 5G samt Huawei Wi-Fi AX3 och Huawei 5G CPE Pro 2, som båda möjliggör Wi-Fi 6+ lösningar. Dessutom lanseras nya tillskott till flaggskeppsserien Huawei Matebook, samt AppGallery, Huaweis officiella appbutik baserat på Huawei Mobile Services (HMS).

- Vi är fortsatt hängivna till vår sömlösa skärm- och scenariooberoende AI Life strategi. För att bygga våra långsiktiga konkurrensfördelar kommer vi att fortsätta att investera i bland annat chipsets, 5G-kommunikation, mobilt AI, operativsystem samt kamera- och audiovisuella lösningar. Vi ser också fram emot att samarbeta med utvecklare globalt för att katalysera utvecklingen av vårt skärm- och scenariooberoende ekosystem. Tillsammans med utvecklare kommer vi att ta användarupplevelsen till nya höjder. Det scenariooberoende ekosystemet 1+8+N sätter inte bara en ny standard för användarintegritet och säkerhet, utan levererar också en högkvalitativ användarupplevelse till konsumenter över hela världen, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

2019 var ett starkt år för Huawei Business Consumer Group. Årets vinst uppgick till 67 miljarder dollar (651 miljarder svenska kronor) vilket var en ökning med 30 procent. Under året levererades 240 miljoner mobiltelefoner, vilket säkerställer Huaweis position som världens näst största mobiltelefontillverkare. Dessutom ökade verksamheten inom PC med 200 procent, klockor och aktivitetsarmband ökade med 173 procent och trådlösa hörlurar ökade med 210 procent under 2019.

Huawei lanserar nu uppföljaren till sin vikbara mobil Mate X. Den nya mobilen, Huawei Mate Xs, tar Huaweis vikbara teknik ett steg längre. Huawei Mate Xs är fylld med Huaweis senaste teknik, kamera, processor och skärm och därtill en förbättrad Falcon Wing Design. Mobilen levererar en kraftfull prestanda och en sömlös användarupplevelse såväl gällande mobil- som surfplattläge.

Utrustad med Huaweis egna flaggskepps SoC Kirin 990 5G, är Mate Xs en komplett uppgradering inklusive förbättrad mobil AI och 5G kommunikation.

Mobilen är utrustad med en SuperSensing trippel-kamera, som består av en 40 megapixels SuperSensing kamera, en 16 megapixels ultra-vidvinkelkamera, en 8 megapixels telefotokamera och en 3D Depth Sensing-kamera.

Huawei Mate Xs stödjer Multi-Window appar, vilket ger en smartare och mer dynamisk upplevelse. Mate Xs är dessutom den snabbaste 5G-mobilen i klassen.

Som del av Huaweis sömlösa scenariooberoende AI Life strategi spelar enheter för anslutning en stor roll. Wi-Fi-routers, customer-premise equipment (CPE) och kommunikationsmodeller kopplar samman ekosystemet “1+8+N” (se nedan). Tillsammans bidrar de till en säker, smart och snabb upplevelse för användare.

Huawei är en huvudaktör inom utvecklingen av Wi-Fi 6-standard förutom sin framstående och ledande roll inom 5G-teknologi. I arbetsgruppen för IEEE 802.11ax-standard medverkar i dagsläget fem teknikexperter från Huawei.

Utöver detta är Huawei den mest framstående bidragsgivaren inom industrins insatser i Wi-Fi 6 (802.11ax)-projektet.

Huawei stod för 15 procent av de 260 stycken inlämnade bidragen.I utvecklingen av Wi-Fi 6+ har Huawei nyttjat synergin mellan sitt eget chip och mjukvaruoptimeringar. Wi-Fi 6+ stöder en obruten anslutning med en bandbredd på 160MHz och Huaweis exklusiva dynamiska smalbandsteknologi. De två kombinationerna är ett genombrott för signaltäckning och för Wi-Fi-hastighet.
Under lanseringen i Barcelona presenterade Huawei Gigahome 650 och Kirin W650 – de senaste chippen för Wi-Fi 6+-routers och smartphones. Den nya Wi-Fi AX3-serien är utrustade med chippet Gigahome 650, vilket stöder dual-band dual-concurrent (DBDC) och ger en hastighet upp emot 3000Mbps. När de används tillsammans med en Huawei-enhet, som också stöder Wi-Fi 6+, kan Wi-Fi AX3-routrar leverera en bättre signaltäckning och hastighet som överträffar Wi-Fi 6-routrar.

Huawei presenterade också Huawei 5G CPE Pro 2. Det är en ny Wi-Fi 6+CPE som är 30 procent mindre än sina föregångare. Den har fått uppgraderingar så som stöd för upp till elva stycken 5G-band. Dessutom har Huaweis exklusiva Super Uplink-teknologi förbättrat uppladdningshastigheten och latensen.

Som en viktig del i det smarta ekosystemet är nya Huawei MatePad Pro 5G designad för att samverka med Huawei mobiltelefoner, klockor och andra enheter. Surfplattan har en nyckelroll i Multi-screen collaboration-funktionen med Huawei Share som ger en sömlös multi-device upplevelse för användaren.

Surfplattan har med sina supertunna skärmkanter världens största bildskärmsyta i förhållande till surfplattans storlek. Hela 90 procent av ytan täcks av bildskärmen. Surfplattan har enastående prestanda och batteritid tack vare Kirin 990 som tillverkas med 7-nanometersteknik.

Den nya modellen levereras med EMUI10 som har flera funktioner som underlättar användningen och ger ökad produktivitet - såsom Huawei Share Multi-Window, Multi-screen Collaboration och Huawei APP Multiplier såväl som stöd för tillbehören Huawei M-Pencil och Smart Magnetic Keyboard. De två sistnämnda egenskaperna är perfekta att använda till MatePad Pros PC-läge. Den nya surfplattan är också först i världen med att ha stöd för trådlös och omvänd trådlös laddning.

Under lanseringen passade Huawei även på att presentera de senaste MateBook-modellerna. Den uppgraderade Huawei MateBook X Pro drivs av den tionde generationens Intel® Core™ processorer och är utrustad med FullView-skärm som gör att hela 91 procent av ytan täcks av bildskärm. Förutom MateBook X lanseras också den nya serien Huawei MateBook D, som en del av MateBook-familjen. MateBook D erbjuder en innovativ och smart upplevelse i MateBooks signaturdesign.

Under det senaste decenniet har Huawei utvecklat och renodlat ekosystemet ”1+8+N”. Systemet bygger på tanken att mobiltelefonen är i fokus omgivet av ett antal tillbehör så som surfplattor, smarta klockor och bärbara datorer som erbjuds i Huaweis egna sortiment. Tillbehören i sin tur sätts i kontext av ”N” som står för smarta hem, mobila kontor och liknande. Systemet stödjs av funktionerna Huawei Share och Huawei HiLink, som överbryggar alla enheter för att skapa en enhetlig och holistisk användarupplevelse. Förutom att skapa innovation inom hårdvara, fortsätter Huawei att utveckla ekosystemet Huawei Mobile Services (HMS), som är tillgängligt för konsumenter via Huawei AppGallery.

Med en scenariooberoende hårdvara och en mjukvaruplattform som arbetar i balans, levererar Huawei en högkvalitativ användarupplevelse. Information delas sömlöst mellan användarens uppkopplade enheter, i alla scenarion.

HMS Core är en samling av verktyg för Huaweis partners och apputvecklare för att kunna skapa unika och nya användarupplevelser i samtliga hård- och mjukvaruprodukter från Huawei. Utvecklare kan snabbt distribuera Huaweis on-device funktioner så som HiAI, distribuerad teknik och kamerafunktioner i deras appar, genom att integrera HMS med HMS Core 4.0

-För att bygga och renodla ett flygfärdigt ekosystem som stödjer Huawei produkter framöver, öppnas chip-device-cloud möjligheterna gradvis upp för utvecklare globalt, genom HMS. Ekosystemet är en nyckelkomponent i Huaweis sömlösa scenariooberoende AI Life strategi, då det omfattar scenariooberoende funktioner, global distribution och livscykelhanteringsförmågor. HMS-systemet kommer att vara en kraftfull stöttepelare för våra enheter, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

Cewe, Europas största företag inom fotoutskrift, använder exempelvis Huaweis Share Kit för att effektivisera processen för enhetsparning. Utskrivningsprocessen blir intuitiv, vilket möjliggör snabbare produktion.

Huawei AppGallery erbjuder även Quick Apps. Quick Apps är en innovativ kategori som är skapade för enheter i 5G-eran.

Quick Apps är utvecklade baserat på industristandarder, behöver ingen installation och använder minimalt med systemutrymme. Användare kan enkelt klicka på apparna för att använda dem, precis som med traditionella appar. Redan nu finns över 1700 QuickApps tillgängliga i AppGallery och är en snabbt växande kategori.

Förutom att skapa egna appar, samarbetar Huawei även aktivt med populära kvalitetsappar för att säkerställa användarupplevelsen. Huawei har dessutom skapat ett säkerhets- och skyddssystem för att skydda sina användare. Systemet innehåller verifikation av utvecklares namn, en granskningsprocess i fyra steg, nedladdning- och installationsskydd och preventiva åtgärder. Huawei AppGallery är idag, med nio års apputveckling på nacken, en av världens topp-tre marknadsplatser för appar.

-Framöver kommer vi att fortsätta expandera vårt app-ekosystem i Huawei AppGallery, med förhoppning om att inte bara erbjuda en säker och pålitlig plattform, utan också om att ge våra användare större valmöjligheter. Den fortsatta framgången för vårt framgångsrika ekosystem kommer att förbli en av våra högsta prioriteter, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

Huawei arbetar aktivt för att engagera utvecklare av populära appar i hela världen för att utveckla ekosystemet. Utvecklare är välkomna att bli en del av ekosystemet och att tillsammans med Huawei arbeta för att ge smartare appupplevelser för användare jorden runt.

Sofia Björnerfors
PR Manager, Sweden Consumer Device
sofia.bjornerfors@huawei.com
+46 (0)739 205 405

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser