Huawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset - industritorget.se
SÖNDAG 05 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Huawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset

En ny rapport från Deloitte och Huawei visar att 5G-teknik hjälpte till att bekämpa spridningen av det nya Corona-viruset i Kina.
Bland annat var snabb överföring av stora mängder data väsentlig för effektiv kommunikation. Det gjorde det möjligt att testa fler personer samtidigt på många platser i landet, spridda över stora avstånd.

– Alla behöver globalt hjälpa till att förhindra att viruset sprids vidare. Utvärderingen tillsammans med Deloitte visar att vårt samarbete med teleoperatörer med att använda 5G-teknik för att möta utbrottet av Covid-19 gav resultat. Nu fokuserar vi på mer innovation inom hälsoområdet för att förbereda vården och oss alla för liknande situationer i framtiden. Vi utmanar och förväntar oss mycket av tekniken, samtidigt beaktar vi självklart lokal lagstiftning och etiska regler, i Europa bl.a. GDPR, när vi tar fram nya innovativa lösningar inom hälsoområdet, säger David Liu, VD för Huawei i Sverige.

I rapporten “Combating COVID-19 with 5G: Opportunities to improve public health systems” analyseras insatser för att möta utbrottet av Corona-viruset Covid-19 i Kina under den intensiva fasen. Bland annat gav snabbare överföring av data i fält med hjälp av 5G-teknik väsentligt bättre kommunikation och gjorde det möjligt att testa betydligt fler personer samtidigt för att kontrollera utbrottet.

I Kina upprättade Huawei tillsammans med flera telekomoperatörer dedikerade 5G-nätverk för de sjukhus som behandlade drabbade patienter för att effektivare möta spridningen av viruset. Bland annat användes nya funktioner i 5G-näten på trånga publika platser med mycket trafik, som till exempel tågstationer, flygplatser och andra knutpunkter. Där kopplade telekomoperatörerna upp värmekameror för att mäta förbipasserandes kroppsvärme. Det ökade effektiviteten i att upptäcka eventuella bärare av viruset och reducerade risken för vidare exponering.

Huawei har parallellt utvecklat en metod för screening där artificiell intelligens hjälper till att ställa diagnos för bärare av Corona-visuet med hjälp av datortomografi* vilket använts i stor skala i Kina. Den höga uppkopplingshastighet, mindre fördröjning av signaler och ökade bandbredd som 5G bidrog med gav tillsammans med större datamängder, AI och molnlösningar även nya sätt att förhindra spridning.

– 5G skapar synergier med andra tekniker som ökar effektiviteten i prevention och behandling av Covid-19 och ger möjlighet att fatta snabba välinformerade beslut i vården. Utvärderingen visar att 5G är en viktig teknik för den digitala transformeringen av våra sjukvårdsystem som kräver snabb överföring av stora mängder data för stabila akutinsatser på distans, säger David Liu.

5G-näten spelade även en avgörande roll för användning av s.k. SMART-ambulanser, som är utrustade med 4K-kameror och kommunikationsutrustning för akutinsatser och diagnostisering. Ambulanspersonalen kan utföra akutvård direkt på fältet samt samla in och skicka stora mängder information till sjukhus som direkt kan planera för behandling och eventuell karantän innan patienten kommer in.

Tillsammans med innovativa applikationer driver 5G omvandlingen av beredskapsmekanismer till att bli digitala, exakta och smarta. 5G har stora fördelar jämfört med 4G vad det gäller hastighet, låg fördröjning, möjlighet till många anslutningspunkter och stor räckvidd. Dessa funktioner kan hantera de utmaningar för dataöverföring som kan råda under en epidemi, samt öppna upp för nya möjligheter med nya behandlingsmetoder.

Carina Axelsson
Public Affairs & Communications Director
Public Affairs, Government Relations, Sustainability, Corporate Communications and Media
carina.axelsson@huawei.com
+46 (0) 73 920 80 66

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskin
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser