Hudya köper kundportfölj – får 5 000 nya mobilkunder - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hudya köper kundportfölj – får 5 000 nya mobilkunder

Noterades på Nasdaq First North Growth Market den 14 februari i år
Det skandinaviska Fintech-bolaget Hudya har tecknat ett avtal med det norska mobiltelefonbolaget Sponz AS om köp av deras portfölj av mobiltelefonikunder. Portföljen som Hudya köper består av 5 000 mobiltelefonikunder på den norska marknaden.

Hudya har tidigare gjort tio förvärv som på olika sätt gett mervärde till Hudyas plattform. antingen i form av teknologi, expertis, distributionskraft eller kundbas. I det senaste förvärvet är det de 5 000 betalande kunderna som motiverar förvärvet.

"Vi är mycket nöjda med denna möjlighet att ytterligare öka kundbasen i Hudya eftersom den kommer att skapa betydande värden för Hudyas aktieägare", säger Pål Eivind Vegard, chef för telekom i Hudya, och fortsätter:

"Genom detta förvärv stärker vi inte bara mobiltelefonidelen i Hudya, utan hela bolagets plattform som utöver mobiltelefoni erbjuder kunder el, försäkring och banklån. Vi har tidigare köpt en större kundbas inom mobiltelefoni, som har utvecklats mycket positivt från första dagen. Dessa kunder har genom korsförsäljning också köpt flera andra tjänster från Hudya."

Hudya betalar 1 300 SEK per kund för denna kundbas. Betalningen sker genom aktier i Hudya AB. Köpeskillingen motsvarande 628 019 aktier till kurs 10,35 per aktie. Det planeras att kundportföljen överförs den 1 mars i år.

Precis som Hudyas tidigare förvärv av mobilkunder finns denna kundbas på eRates faktureringsplattform och på Telenors nätverk, vilket avsevärt minskar risken för churn.

"Kunderna behöver inte göra någonting när de överförs till Hudya. Det kommer inte att finnas någon portering eller SIM-kortbyte, och naturligtvis behåller de prenumerationen och priserna de har i dag", säger Pål Eivind Vegard.

"För oss har det varit mycket viktigt att hitta en köpare av vår kundbas som kan fortsätta erbjuda våra kunder samma villkor, exempelvis ingen bindningstid, något som de är vana vid", säger Jan Erik Sørgaard, styrelseordförande för Sponz AS, och fortsätter:

"Hudya har över tid visat att de har möjlighet att tillhandahålla mycket bra tjänster till sina kunder, och med en ännu större bredd än vi hittills har kunnat erbjuda. Våra kunder kommer alltså inte bara att ha tillgång till en konkurrenskraftig mobiltelefontjänst i framtiden, utan nu erbjudas de också en samling vardagstjänster på ett ställe från deras nya leverantör."

För ytterligare information, kontakt:
Pål Eivind Vegard, Product Director Telecom, mob: 400 00 101, e-mail: paleivind@hudya.no
Morten Kvam, Chief Communications Officer, mob: 930 28 970, e-mail: mk@hudya.no

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser