TORSDAG 27 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälle

Med alltmer frekventa och aggressiva cyberattacker är sårbarheter i IT-arkitektur en allvarlig risk idag.
Särskilt energisektorn är en måltavla, vilket gör uppgraderad cybersäkerhet till en fråga inte bara om att säkra produktion och affärsvärde, utan också till ett nationellt intresse för att hålla igång samhället – och därmed trygga människors vardag.

Verksamheter inom kritisk infrastruktur är avgörande för vårt samhälle eftersom de tillhandahåller viktiga tjänster såsom el, telekommunikation, transport, vatten etc. Dessa tjänster kan vi inte vara utan eller åtminstone så skulle en störning göra livet svårt och till och med påverka vår nationella säkerhet. Därför är dedikerat arbete med konsekventa cybersäkerhetsåtgärder inom denna sektor inte bara intressant för verksamheterna som sådana – utan också en fråga av nationellt intresse.

Cyberattacker riktade mot energibolag blir mer och mer frekventa – och resultaten kan vara förödande. En allvarlig cyberattack på styrsystemen kan resultera i att all ström som energibolaget vanligtvis tillhandahåller stängs av. Och utan ström så fungerar förstås få saker i dagens samhälle. För att inte skadas av en cyberattack krävs dels ett konsekvent och strukturerat arbete med cybersäkerhet, dels att avancerade cybersäkerhetslösningar med hög assurans implementeras.

För att skapa insikt om cybersäkerhet är datahantering och övervakning av säkerhetsloggar ofta nyckelinformation. Genom att övervaka inloggningar, misslyckade inloggningsförsök, transaktioner, USB-användning etc, kan effektiva förebyggande åtgärder kartläggas – och vid behov även införas omedelbart. En annan viktig input är att göra en risk- och säkerhetsanalys. Baserat på denna analys kan du utvärdera kraven för att se till att rätt säkerhetsnivå definieras enligt de identifierade utmaningarna.

I vårt kundcase ”Stort energiföretag säkrar sin drift med Advenica” kan du läsa hur lösningar från Advenica ökade beredskapen mot hot. Läs och lär dig mer om:

• Hur du skyddar ICS- och SCADA-system
• Hur du eliminerar risken för dataläckage och manipulation
• Hur du minskar hoten vid fjärråtkomst
• Ny strikt lagstiftning som kräver uppgradering av säkerheten

Du hittar kundcaset här.
advenica.com/sv/kundcase-stort-energibolag-sakrar-sin-drift-med-losning-fran-advenica

Petra Lamorell
Marketing Manager
petra.lamorell@advenica.com
0723850220

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-20
Nya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i Larsboda
Annonser