FREDAG 18 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hydroscand firar 50 år med ytterligare stöd till skolprojekt

Företaget firar med att starta en fond och skänka en jubileumsdonation till företagets skolprojekt i Appelsbosch, Sydafrika.
Hydroscand har sedan 2011 engagerat sig i att förbättra förutsättningarna för barnen i en skola och förskola i Sydafrika. I samband med 50-årsjubileet tar Hydroscand nästa steg i sitt engagemang och startar upp Inqolayolwazi School Project Fund för att underlätta för fler att engagera sig i projektet.

Som en jubileumsgåva, donerar nu Hydroscand en större summa till den nystartade fonden. Pengar som kommer att användas till stipendier som möjliggör fortsatta studier för ambitiösa elever och till individuella behov och praktikaliteter som krävs för att de ska kunna fortsätta att studera.

”Denna fond kommer att förändra många barns framtid. För några av stipendiaterna, kommer livet att förändras helt. De kommer att få möjligheten att uppnå mer än de någonsin har kunnat drömma om”, säger JJ Fourie, VD för Hydroscand i Sydafrika.

JJ Fourie fick äran att personligen överlämna donationschecken på plats i Sydafrika, vilket även visas i den film som beskriver skolprojektets utveckling och betydelse. Filmen går att se i sin helhet på Hydroscands hemsida.

”Vi är väldigt glada över den generösa donationen som vi har mottagit till stipendiefonden i samband med Hydroscands 50-årsjubileum. Våra stipendier ger dem möjlighet att gå på bättre gymnasium för att förbereda dem för Universitet och College”, säger Edna Freese som är engagerad i skolprojektet på plats i Sydafrika, tillsammans med sin man Louise Freese. Louise instämmer och tillägger:

”Av 12 stipendiater har vi redan två flickor som studerar på universitetet (inom meteorologi och redovisning) och en som har börjat på college. Vi som är afrikaner kan verkligen förstå vad det betyder för de fattiga på landsbygden att få möjligheten att utvecklas och läsa vidare på utbildningsnivåer som de inte ens har vågat drömma om. Det öppnar dörrar för välbetalda jobb och därmed även en framtida förmåga att kunna försörja sina familjer och syskon. Tack Hydroscand för detta!”

Utöver fonden, som ska stötta barnen på individnivå, fortsätter Hydroscands engagemang i att utveckla och förbättra skolan och förskolan i Appelsbosch. Ett engagemang som ligger grundaren, Björn Holmström, varmt om hjärtat.

"Med hjälp av de eldsjälar som engagerar sig på plats, har vi kunnat förbättra framtidsutsikterna för många barn i Kwazulu-Natal. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Därför känns det bra att vi nu tar ytterligare ett steg genom att starta fonden i samband med vår 50-årsdag, säger Björn Holmström, grundare och ägare av Hydroscand.

Christabel Ngcobo är rektor på Inqolayolwazi School och har varit med från projektets start.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka Hydroscand och alla andra sponsorer som har stöttat våra elever sedan 2012. Vi är mycket glada över att de fortsätter att stötta våra elever. Stipendiet kommer att användas för att finansiera skoluniformer till elever som inte har råd, betala för utbildningsutflykter för dem som inte kan betala för sig själva och för att ge den bästa eleven i 7:e klass möjligheten att studera vidare på gymnasienivå”, säger Christabel Ngcobo och berättar att de redan nu har börjat se över vilka elever som är i störst behov av stöd.

”Vi har identifierat minst två elever som kommer att få dra nytta av detta stipendium. Detta innebär en stor förändring i deras liv, men även i hela vårt samhälle. Vi är verkligen hedrade över att vår skola är mottagare av stipendiet. Utan Hydroscands generösa stöd, hade våra elever inte haft de möjligheter till utbildning som de har idag, tack för att ni har möjliggjort detta", avslutar Christabel.

Pontus Nygren
VD Hydroscand Sverige och Danmark
Pontus.Nygren@hydroscand.se
+46 (0)8-555 990 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-09
Kemiska risker och hur man förebygger demEtteplan fortsätter att växa i Sverige med förvärvet av teknikinformationsföretaget Teknifo ABKompetensbrist får tre av tio småföretagare att inte anställaCMP och DFDS etablerar landström i KöpenhamnInstalco expanderar i GöteborgNy europeisk LVL-handbok har kommit utISCAR på EMO 2019
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4Real
Annonser