SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Idag startar Scanpack!

Årets mässa har en ovanlig bredd
Äntligen – ett år försenat – öppnar norra Europas största mässa för förpackningsindustrin på Svenska Mässan. I fokus står innovativa lösningar för en hållbar framtid, men också den akuta energikris många företag upplever.

Scanpack 2022, som går 4–7 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, samlar mer än 400 utställare från 22 länder och en rad högprofilerade talare. Mässan, som egentligen skulle gått för ett år sedan, sköts upp till följd av pandemin.

– Vi upplever ett stort sug bland både utställare och besökare, många ser jättemycket fram emot det här. Årets mässa har en ovanlig bredd: vi speglar hela värdekedjan från råvara till färdig produkt och visar förpackningens roll för cirkulära kretslopp, återvinning och hållbar utveckling, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig på Scanpack.

Utställarna representerar förpackningsbranschens alla segment, alltifrån material till förpackningsmaskiner och digitala hjälpmedel. Bland dem märks ledande företag som DS Smith, ABB och Smurfit Kappa, men även mindre startups som Liplid vars innovationsresa lett fram till att deras kaffemuggslock utsetts till världens bästa.

Scenprogrammet omfattar hela 120 seminariepunkter: Superbrandscenen för verksamhetsnära frågor, Techscenen för teknikutveckling och digitalisering.

Bland de medverkande märks Alex Henriksen, VD för Tetra Pak i norra Europa och Oscar Lingqvist på McKinsey. En annan högaktuell talare är Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken, som sätter fokus på den pågående el- och energikrisen.

Ett av årets nya initiativ är Scanpack Pioneers, en hub med inriktning på innovation och affärsutveckling. Här medverkar exempelvis Billerud, Stora Enso, RISE och Bioplastföreningen.

Parallellt med Scanpack går Scanpack Summit, en endagskonferens som tar upp strategiska och visionära frågor. Här medverkar bland andra Eef de Ferrante från internationella branschorganisationen AIPIA, Mona Arnold, forskningschef på finska VTT Technical Research, Annette Lendal, expert på cirkulär ekonomi vid Lab21st och Märtha Rehnberg politisk ekonom och tech-futurist, med flera.

Read in English >>

Vill du veta mer?
Anna Lena Friberg, Affärsansvarig
Tfn: +46 (0)31-708 80 68
E-post: anna-lena.friberg@svenskamassan.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN