iLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

iLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter

För nästan tjugo år sedan tog iLOQ – den finska innovatören inom låsbranschen – ett stort steg framåt.
iLOQ var det första företaget som valde bort mekaniska låslösningar och i stället började utveckla självladdande digitala lås och mobila passersystem. I dag har företaget levererat över två miljoner nycklar och över en miljon låscylindrar. Lanseringen av iLOQ 5-serien gör det nu möjligt att öka säkerheten, minimera administrationen och sänka livscykelkostnaderna ytterligare.


En mycket intelligent programvarulösning för flera låssystem

De nya möjligheter som digitaliseringen och IoT (Internet of things) erbjuder gör det nu möjligt att hantera flera låssystem – digitala system, mobila system eller till och med hybridlösningar. De gör det även enkelt och säkert att skapa, ändra eller återkalla behörigheter på distans via en lättanvänd programvaruplattform.


Obegränsade möjligheter

Den anpassningsbara och flexibla iLOQ 5-serien ger kunderna möjlighet att använda en egen ”nyckel” som kan väljas bland en mängd olika enheter. Det kan vara en digital nyckel, en mobiltelefonnyckel (iOS- eller Android-enheter), en nyckelFOB, en RFID-tag eller en gruppkod.


Smartare och enklare administration

En unik fördel med iLOQ 5-serien är att den uppdaterar behörigheterna kontinuerligt med hjälp av kommunikation mellan enheter. Den avancerade funktionen gör att en stor mängd data (till exempel behörigheter, senaste tid, tidsbegränsningar, listor med spärrade nycklar och händelseloggar kan uppdateras på distans och snabbt delas mellan läsare, nycklar och lås i en byggnad innan dörren låses upp. Det minskar behovet av att manuellt importera och exportera data till lås och nycklar på plats. Det minimerar dessutom utgifterna för kabeldragning och minskar kostnaderna under hela livscykeln.

iLOQ:s användning av NFC-tekniken gör att en smartphone kan användas som både nyckel och strömkälla. Vid användning tillsammans med iLOQ 5-serien kan den snart även användas som en kommunikationskanal för att uppdatera behörigheterna för en digital nyckel med hjälp av den unika programvaran för iLOQ 5-serien (tillgänglig från tredje kvartalet 2020).


Toppmodern säkerhet

När alla enheter är anslutna och kommunicerar med varandra maximeras säkerheten samtidigt som administrationskostnaderna minimeras. Förlorade, stulna eller ej återlämnade nycklar kan enkelt tas bort från systemet. Funktionen säkerställer att nycklar som upphört att gälla inte kan användas.


Effektiv drift

Det API-gränssnitt som är standard i iLOQ 5-serien möjliggör integrering med moderna informationsdelnings- och bokningssystem samt kunddatabaser. Det gör det enkelt att till exempel uppdatera bokningar av offentliga lokaler via mobilappar eller lokala pekskärmar och sedan skicka informationen till iLOQ-nycklarna.


Batterifri lösning

iLOQ 5-serien är – precis som iLOQ:s övriga digitala och mobila låssystem – en batteri- och kabelfri lösning. Ju fler nycklar och lås du använder i dina fastigheter, desto mer kan du sänka kostnaderna. I stora system ger den här lösningen möjlighet till stora besparingar under låssystemets livscykel. iLOQ:s självdrivna lösningar har dessutom en högre miljömässig hållbarhet. Bara under 2019 eliminerade dessa lösningar 28 ton batteriavfall och, jämfört med mekaniska låslösningar, 7 ton metallavfall.

iLOQ 5-serien är fullständigt skalbar och kan användas för anläggningar av alla storlekar. Den passar lika bra för enstaka byggnader som för tiotals lokaler eller fastigheter med tusentals låsta objekt utspridda över stora områden. Den utgör dessutom ett av de enklaste sätten att öka fastigheternas värde genom att maximera säkerheten samtidigt som den minimerar administrations- och livscykelkostnaderna. Den minskar samtidigt förbrukningen av olika resurser och påverkan på miljön.

– Vår helhetslösning uppfyller alla behov av passersystem på alla marknader i Europa och Asien. iLOQ 5-seriens nya funktioner ger fastighetsägare, fastighetsförvaltare och nyckelinnehavare flera fördelar, till exempel hög säkerhet och en oöverträffat enkel hantering av behörigheter i kombination med stora besparingar och konkurrenskraftiga kostnader under hela livscykeln, säger iLOQ:s vd Heikki Hiltunen.

Se en film
publish.ne.cision.com/l/retqdrcfe/www.youtube.com/watch?v=nw1DzTiV47I

Besök iLOQ:s webbplats
publish.ne.cision.com/l/retqdrcfe/www.iloq.com/sv/teknik/iloq-s5-digitalt-lassystem

Mer information:
E-post: christer.wiberg@iloq.com
Tel: +46 (0)70 381 9199

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser