TORSDAG 18 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industri på frammarsch

Möjligheten att forma sin egen arbetstillvaro och att tillhöra ett medarbetarägt bolag lockade Mikael Hägglund och hans kollegor från ÅF Pöyry till Norconsult.
Nu vill de göra bolaget till en nyckelspelare på industrikartan.

I april tog Norconsults Sundsvallskontor ett rejält kliv, genom en lyckad rekrytering där 24 nya medarbetare anslöt till bolaget. Därmed utökades tjänsteutbudet inom el & automation, mekanik & anläggning, projektledning och HSE. Sektionschef Mikael Hägglund är mycket nöjd.

- Vårt jobb med etableringen i Sundsvall har varit otroligt givande, säger han. Vi har blivit så välkomnade av Norconsult och har redan nu efter två månader har fått synergieffekter för våra olika kompetenser inom industri och energi. Det är riktigt kul att det gått så snabbt och över förväntan, fortsätter han.

Mikael har en lång erfarenhet av att jobba mot industrisegmentet, bland annat genom ledande positioner på ÅF Pöyry och Valmet samt som egenföretagare. På grund av den snabba expansionen flyttar han och kollegorna snart in i nya lokaler, för att ge marknadsområdet Industri möjlighet att växa ännu mer.

Förutom el- och automation söker han drivna personer som vill vara med och bygga upp processkompetens, mekanik, anläggning och projektledning. Förutom Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund är den långsiktiga planen att även etablera sig på nya orter.

- Vi ser stora möjligheter att bli nästa nyckelspelare på marknaden, men då behöver vi förstås bli fler. I ett medarbetarägt bolag kan vi forma vår egen arbetsvardag och utveckling, uppmuntra till att ta ansvar och genom det ökar också trivseln, menar Mikael.

Vill du veta mer om vilka möjligheter Norconsult kan erbjuda dig? Kontakta då


Mikael Hägglund
Sektionschef Industri
+46 101 41 88 38
mikael.hagglund@norconsult.com

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser