Industri på frammarsch - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industri på frammarsch

Möjligheten att forma sin egen arbetstillvaro och att tillhöra ett medarbetarägt bolag lockade Mikael Hägglund och hans kollegor från ÅF Pöyry till Norconsult.
Nu vill de göra bolaget till en nyckelspelare på industrikartan.

I april tog Norconsults Sundsvallskontor ett rejält kliv, genom en lyckad rekrytering där 24 nya medarbetare anslöt till bolaget. Därmed utökades tjänsteutbudet inom el & automation, mekanik & anläggning, projektledning och HSE. Sektionschef Mikael Hägglund är mycket nöjd.

- Vårt jobb med etableringen i Sundsvall har varit otroligt givande, säger han. Vi har blivit så välkomnade av Norconsult och har redan nu efter två månader har fått synergieffekter för våra olika kompetenser inom industri och energi. Det är riktigt kul att det gått så snabbt och över förväntan, fortsätter han.

Mikael har en lång erfarenhet av att jobba mot industrisegmentet, bland annat genom ledande positioner på ÅF Pöyry och Valmet samt som egenföretagare. På grund av den snabba expansionen flyttar han och kollegorna snart in i nya lokaler, för att ge marknadsområdet Industri möjlighet att växa ännu mer.

Förutom el- och automation söker han drivna personer som vill vara med och bygga upp processkompetens, mekanik, anläggning och projektledning. Förutom Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund är den långsiktiga planen att även etablera sig på nya orter.

- Vi ser stora möjligheter att bli nästa nyckelspelare på marknaden, men då behöver vi förstås bli fler. I ett medarbetarägt bolag kan vi forma vår egen arbetsvardag och utveckling, uppmuntra till att ta ansvar och genom det ökar också trivseln, menar Mikael.

Vill du veta mer om vilka möjligheter Norconsult kan erbjuda dig? Kontakta då


Mikael Hägglund
Sektionschef Industri
+46 101 41 88 38
mikael.hagglund@norconsult.com

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser