SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industriell 3D mätning med TBMX

Denna teknik används i ett brett spektrum av tillämpningar.

Vad är 3D mätning?


Industriell 3D mätning är en teknik som snabbt förändrar landskapet i många branscher. Denna teknik innebär användning av en specialiserad skanner som kan skapa en detaljerad 3D-modell av ett objekt eller en miljö. Denna teknik används i ett brett spektrum av tillämpningar, från tillverkning och konstruktion och medicin. I den här artikeln kommer vi att diskutera industriell 3D mätning och varför det är viktigt.

Vad är industriell 3D mätning?


Industriell 3D mätning är en viktig teknik eftersom den möjliggör korrekt och effektiv datainsamling. Tidigare var ingenjörer och tillverkare tvungna att förlita sig på 2D-ritningar och mätningar för att skapa ett fysiskt objekt. Denna process var tidskrävande, dyr och resulterade ofta i fel eller felaktigheter. Med 3D mätning kan en mycket detaljerad och exakt digital modell skapas på några minuter, vilket ger en oöverträffad nivå av noggrannhet och effektivitet.

En av de främsta fördelarna med industriell 3D mätning är dess förmåga att förbättra designprocessen. Genom att skapa en mycket exakt 3D-modell kan designers och ingenjörer testa och modifiera sina konstruktioner i en virtuell miljö, vilket sparar tid och pengar. Denna teknik möjliggör skapandet av prototyper och delar som passar perfekt ihop, vilket minskar behovet av flera iterationer och revisioner.

Industriell 3D mätning är också viktig i tillverkningsprocessen. Genom att skapa en mycket exakt 3D-modell kan tillverkare säkerställa att deras produkter tillverkas med högsta precision. Denna teknik kan också användas för att skapa detaljerade och korrekta inspektionsrapporter, vilket säkerställer att produkterna uppfyller de nödvändiga kvalitetsstandarderna.

Inom konstruktionsområdet kan 3D mätning användas för att skapa mycket exakta digitala modeller av byggnader och strukturer. Denna teknik kan användas för att upptäcka och analysera eventuella konstruktionsbrister eller problem innan konstruktionen påbörjas, vilket sparar tid och pengar. Den kan också användas för att skapa exakta byggda modeller, som kan användas för underhålls- och reparationsändamål.

Industriell 3D-skanning en viktig teknik som förändrar hur många industrier fungerar. Dess förmåga att skapa mycket exakta och detaljerade digitala modeller förbättrar designprocessen, tillverkningsprocessen och många andra aspekter av industrin. Eftersom denna teknik fortsätter att utvecklas kan vi förvänta oss att se ännu fler applikationer och fördelar i framtiden.
Kontaktinformation
Postadress
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556876-5944
Grundat: 2012
Anställda: 2
Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Delta i TBMX´s Webinar om Mätprotokoll 2.1

Kontakter

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN