SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMX

Vad är industriell 3D-mätning?
Industriell 3D-mätning är en teknik som används för att skapa en detaljerad 3D-modell av ett objekt eller en miljö genom att använda en specialiserad skanner. Tekniken har en bred tillämpning inom flera branscher såsom tillverkning, konstruktion och medicin. I den här artikeln kommer vi att diskutera industriell 3D-mätning och dess betydelse.

Vad är industriell 3D-mätning?


Industriell 3D-mätning är en viktig teknik eftersom den möjliggör korrekt och effektiv datainsamling. Förr var ingenjörer och tillverkare tvungna att förlita sig på 2D-ritningar och mätningar för att skapa fysiska objekt. Denna process var tidskrävande, ofta dyr och resulterade ofta i fel. Med 3D-mätning kan en mycket detaljerad och exakt digital modell skapas på några minuter, vilket ger en oöverträffad nivå av noggrannhet och effektivitet.

En av de främsta fördelarna med industriell 3D-mätning är dess förmåga att förbättra designprocessen. Genom att skapa en mycket exakt 3D-modell kan designers och ingenjörer testa och modifiera sina konstruktioner i en virtuell miljö, vilket sparar tid och pengar. Denna teknik möjliggör skapandet av prototyper och delar som passar perfekt ihop, vilket minskar behovet av flera iterationer och revisioner.

Industriell 3D-mätning är också viktig i tillverkningsprocessen. Genom att skapa en mycket exakt 3D-modell kan tillverkare säkerställa att deras produkter tillverkas med högsta precision. Denna teknik kan också användas för att skapa detaljerade och korrekta inspektionsrapporter, vilket säkerställer att produkterna uppfyller de nödvändiga kvalitetsstandarderna.

Inom konstruktionsområdet kan 3D-mätning användas för att skapa mycket exakta digitala modeller av byggnader och strukturer. Denna teknik kan användas för att upptäcka och analysera eventuella konstruktionsbrister eller problem innan konstruktionen påbörjas, vilket sparar tid och pengar. Den kan också användas för att skapa exakta byggda modeller, som kan användas för underhålls- och reparationsändamål.

TBMX och 3D-mätning


Vårt mål är att vara proaktiva och hjälpa våra kunder innan de ens vet om att det finns ett problem. Genom vår expertis inom mätteknik och våra olika tjänster, inklusive 3D mätning och lasermätning, kan vi erbjuda snabba och exakta mätresultat som ger beställaren de bästa möjligheterna att uppnå rätt kvalitet till rätt pris. Vi är dedikerade till att leverera våra tjänster på ett tidseffektivt sätt för att hjälpa våra kunder att spara tid och pengar.
Kontaktinformation
Postadress
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556876-5944
Grundat: 2012
Anställda: 2
Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Delta i TBMX´s Webinar om Mätprotokoll 2.1

Kontakter

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd