TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Inför kommande underhållsstopp - 2021

Driftstopp och underhåll inom trä- och sågverksindustrier kan vara en dryg kostnad, speciellt då kapaciteten är begränsad.
Glidslister och fixturer av plast har en lång livslängd, kräver ringa underhåll och ger en säker drift. Vi tillverkar enligt era ritningar och önskemål.

• Ingen/ringa smörjning
• Låg friktion
• Högsta slitstyrka
• Korrosionssäkert
• Kemikalieresistent
• Bullerdämpande
• Låg vikt
• Lätt att bearbeta

Komponenter och slitdelar av plast för minskad underhållskostnad

Carlsson & Möller är en av Sveriges främsta leverantörer av plattor, rör och stänger i konstruktionsplast. I vårt omfattande och välsorterade lager i Helsingborg lagerför vi termoplaster, härdplaster och avancerade konstruktionsplaster från världens ledande tillverkare. Vi har kapacitet för att bearbeta material upp till 4,0 x 1,0 meter och i maskinparken ingår bland annat 5-axliga fleroperationsmaskiner för avancerad simultanbearbetning.

Konstruktionsplaster för trä- och sågverksindustrin:
PE, PA, PF CC, PC

Detaljer för sågverksindustrin:

Kedjelister - Diabolrullar - Pålastningsbord - Elevatorlister - Inklädnad - Foder - skruvtransportörer - Vändhjul - Klingstyrning - Lager/Bussning - Medbringare - Avskrapare - Bandstyrning - Sågstyrningar - Flisbrytarbord - Glidband (på rulle)

PE (HDPE1000 – Ultra High Molecule Weight)
Densitet: 0,93 – 0,96 g/cm3
Vanliga användningsområden: Kedjelister, medbringare, inklädnad, lager/bussning, elevatorlister
Handelsnamn: Bemalon®, Robalon®, Tivar®, Polystone®, Matrox®.
Fördelar: Låg eller ingen fuktupptagning, låg friktion, låg densitet, kemisk beständighet, goda släpp-egenskaper, högslitstyrka, slagtåligt, temp 80 °C, ljuddämpande. Finns i olika färger.
Begränsningar: Hög längdutvidgning, svår att limma, brinner häftigt, repkänslig

PA (Polyamid)
Densitet: 1,14 – 1,16 g/cm3
Vanliga användningsområden: Kugghjul, skruv, lager, propellrar, verktygsskaft, dörrhandtag, maskinkåpor, gevärskolvar, block, taljor, kabelisolering.
Handelsnamn: Nylon®, Nylatron®, Grilon®, Sustamid®, Sustaglide®, Oilon®, Oilamid®, Ertalon®.
Ertalon LFX® – likvärdig med Oilon® och är en gjutnylon (PA 6 G) som är självsmörjande och innehåller olja som smörjmedel. Ertalon LFX, speciellt utvecklad för osmörjda (torra) applikationer med tung last och långsamma rörelser, ger en avsevärd ökning av tillämpningsmöjligheterna jämfört med standardgjutna polyamider. Det ger en minskad friktionskoefficient (upp till 50% lägre), avsevärt ökad tryckhastighet kapacitet, och en kraftigt förbättrad slitstyrka (upp till 10 gånger bättre).
Fördelar: Bra kombination av mekaniska och kemiska egenskaper utmattnings- och krypresistens nötningsresistent används till exempel till lager och kugghjul. Kan användas till relativt höga temperaturer kontinuerligt (speciellt värmestabiliserade kvalitet).
Begränsningar: Alla polyamider absorberar eller avger fukt. Fukten minskar draghållfastheten, krypresistens och styvheten. Längdutvidgningen varierar med temperatur och fuktinnehåll. Polyamiderna angrips av starka mineralsyror och ättiksyra; de upplöses av fenoler. Vissa typer angrips av myrsyra.

PF CC 201 (Vävlaminat)
Densitet: 1,3 – 1,4 g/cm3
Vanliga användningsområden: Sågstyrningar, klingstyrningar, klisbrytarbord, diverse lister/profiler, hjul och kugghjul, elisolatorer, för bland annat el och industridetaljer.
Handelsnamn: Vävbakelit®, Bakelit®, Pertinax®, Carta®, Voltis®, Isolit®, Etronax®.
Fördelar: Styvt material med goda allround egenskaper. Hög dimensionsstabilitet vid belastning över ett brett temperaturs område. Kemisk resistens mot vanliga lösningsmedel, svaga syror och de flesta tvättmedel. Användes för formgods praktiskt taget alltid med fyll eller armeringsmedel av mycket varierande slag från trämjöl till glasväv.
Begränsningar: Infärgning endast med mörka färger. Påverkas av starkt oxiderande syror och baser. Påverkas av starkt oxiderande syror och baser. Benägenhet till bryggbildning vid höga elektriska spänningar. Ej lämplig för utomhusbruk. Absorberar fukt i mindre mängd.

PC (Polykarbonat)
Densitet: 1,2 g/cm3
Vanliga användningsområden: fönster, inspektionsluckor, stänkskydd och maskinskydd.
Handelsnamn: Makrolon®, Lexan®, Axxis®, Tufnol®.
Fördelar: Extremt hög slagseghet, även vid låga temperatur, dimensionsstabilt material, utmärkta dielektriska egenskaper, god krypresistens i torr luft, kan armeras (tex med glasfiber), resistent mot svaga syror, alifatiska kolväten,
paraffin, alkoholer (utan metanol), animaliska och vegetabiliska oljor och fetter.
Begränsningar: Kan ej användas kontinuerligt i varmvatten över +60°C, dåligt repmotstånd (olika), angrips av oxiderande syror, baser, ammoniak, metanol, aromatiska och klorerade kolväten, känslig för brottanvisningar och mikrosprickbildning.

Vi är glada att ingå samarbete med Sågtjänst AB som med mer än 50 års erfarenhet har hjälpt sågverken i södra och mellersta Sverige med förmånligare inköp av reservdelar, förnödenheter och tjänster.

Välkomna till oss - Tillsamman skapar vi nya möjligheter!
Kontaktinformation
Postadress
Box 22161
25023 Helsingborg
Besöksadress
Garnisons­gatan 45
25023 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Orgnr:
556057-0011
Grundat: 1948
Anställda: 75
Trygghet och lönsamma lösningar
Med vår erfarenhet kan vi hjälpa dig till lösningar som ger dina produkter nya egenskaper och möjligheter.
I mer än 70 år har vi hjälpt kunder med framgångsrika lösningar.

Vi har ett av Nordens största lager av härdplaster och termoplaster från världens främsta tillverkare.

Vi arbetar endast med kvalitetsmaterial med specifika egenskaper, som är noggrant fastställda och kontrollerade. Allt som vi levererar till dig kan du få med ursprungscertifikat såsom SS-EN 10204 och liknande. Du får fullt spårbara, trygga och säkra lösningar som ger full valuta för pengarna.

Vår affärsidé
Carlsson & Möller är ett ledande kunskapsföretag inom konstruktionsplaster som erbjuder tillverkning, montering, halvfabrikat och tekniska lösningar inom prioriterade branscher i Norden.

Vår vision och ambition
Vår vision är att vara den naturliga partnern vid materialval och lösningar i konstruktionsplast för företag i Norden. Vi ska vara marknadens mest kundvänliga och pålitliga leverantör av konstruktionsplaster och plastdetaljer. Som underleverantör av plastdetaljer till krävande kunder, vet vi hur viktigt det är att vara en partner som man kan lita på, slippa jaga och få bästa tänkbara service av.
Vi har många företag med mycket kända varumärken bland våra kunder. De allra flesta har vi haft under många år. Våra kunder finns främst i Sverige, eftersom de uppskattar fördelarna med närheten till leverantören.

När vi tar fram en teknisk lösning deltar vi gärna i era utvecklingsprojekt för att optimera resultatet ur kvalitets- och kostnadshänseende, för er skull och för vår.

Nyckeln till vår framgång är vår företagskultur. Denna har lagt grunden till att vi kan infria det vi lovar beträffande pålitlighet och att vara lätta att göra affärer med.

• Hög kvalitet på halvfabrikat
• Hög kvalitet vid bearbetning
• Certifierade material enl: EG1935/2004EU, USP, EMEA, EU Pharma, ISO 10993, FDA 3A-DIARY, EU direktiv 2002/95/EC (RoHS)
• God leveranssäkerhet
• Spårbarhet enligt SS-EN 10204
• Certifierade enl. ISO 9001:2015
• Certifierade enl. ISO 14001:2015

Företagspolicy
• De varor och tjänster som Carlsson & Möller tillhandahåller skall tillfredsställa kundens uttalade och underförstådda förväntningar. På så sätt uppnår vi världsklass och förbättrar vår konkurrenskraft för att i framtiden behålla och öka våra marknadsandelar.
• Vår verksamhet kan påverka oss själva och den miljön vi lever i. Vi förbättrar ständigt vårt verksamhetssystem och reducerar skadliga effekter och risker som kan drabba människa eller miljö.
• Vi utvecklar metoder och använder material som är skonsammare mot miljön och reducerar avfall och utsläpp. Vi tar vara på våra resurser och utbildar personal som aktivt deltar i miljöarbetet och bidrar till förbättringar. Vi uppfyller lager , förordningar och miljökrav.

Mål
Företagets kvalitets- och miljömål fastställs och följs upp av ledningsmöten och ledningens genomgång. Verksamhetens övriga mål fastställs vid processutvärderingarna.

Agenturer

Mitsubishi Chemical Advanced Materials, Belgien (Generalagent)
Mitsubishi Chemical Advanced Materials är en ledande global tillverkare av högpresterande termoplastiska material i form av halvfabrikat och färdiga delar. Finns i 20 länder och mer än 2 800 anställda. Dess specialtekniska termoplaster och kompositer har överlägsen prestanda än metaller och andra material och används i ett brett spektrum av applikationer, främst inom kapitalvaruindustrin. Företaget utvecklar kontinuerligt nya applikationsområden i nära samarbete med branschledare på en mängd olika kundmarknader. Mitsubishi Chemical Adv Carlsson & Möller AB har varit Mitsubishi Chemical Advanced Materials förutvald leverantör sedan 1983.

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Jonas Stålhandske
Marknadschef
042-25 38 26
Leif Gjerlöv
Säljare Danmark
+45 23707842
Pavel Nilsson
Försäljare
042-253830
Åsa Sjöstrand
Storkundsäljare - medicinteknik
042-253807
Fredrik Olsson
Kvalitétschef
042-253833
Magnus Nilsson
Produktionschef
042-253845
Heléna Munkert Siroky
Innesäljare
042-253808
Anders Johansson
Försäljare
0705-303633
0705-303633
Patrik Peterson
Försäljare
042-253813
Bo Thomsner
VD
042-253835
0709-473897
Kim Nielsen
Inköpschef
042-253823

Filmer

Trailer Carlsson & Möller AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser