TISDAG 17 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Infobric förvärvar BlastManager AS

Genom förvärvet av det norska IT-bolaget BlastManager AS stärker Infobric ytterligare sin position som digitaliseringspartner till byggbranschens aktörer, och tillför koncernen specialistkompetens inom IT-lösningar för säkra och effektiva sprängningsarbeten.
Förvärvet av BlastManager är ett strategiskt tillväxtkliv för Infobric, i riktning mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden. Det småländska IT-företaget har under de senaste åren vuxit kraftigt organiskt och gjorde under våren 2019 sitt första förvärv, det norgebaserade bolaget Templus AS. Med BlastManager stärker Infobric sin position som leverantör för entreprenadföretagen inom byggbranschen.

– Vi är mycket stolta över förvärvet. BlastManager har en fantastisk produkt, starka kundrelationer och besitter en hög specialistkompetens inom utveckling av IT-lösningar för sprängningsbranschen. Förvärvet passar väl in i Infobrics tillväxtstrategi där vi ser stora möjligheter till synergieffekter och ett stärkt erbjudande tillsammans med BlastManager på flera av våra befintliga marknader i Norden, säger Dan Friberg, VD på Infobric.

BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch i Norge, med ca 1 000 bergsprängare som använder systemet idag. Med det molnbaserade systemet BlastManager möjliggör man för sprängningsentreprenören att uppfylla krav från myndigheter och beställare på ett säkert, enkelt och kostnadseffektivt sätt. Bland annat finns funktioner för att designa salvor, simulera detonationsprocessen, beräkna vibrationer och kommunicera med närboende och aktörer inom projektet.

Sprängningsarbeten har höga krav på analys, dokumentation och samordning där man i stor utsträckning fortfarande använder papper och penna. Det finns därför stora möjligheter att öka säkerheten och effektiviteten i branschen med hjälp av digitala verktyg och smart teknologi.

– Det är väldigt spännande att bli en del av Infobric-familjen och vi ser fram emot att stärka erbjudandet ytterligare för våra befintliga och nya kunder genom ett ännu bättre system. Vi stöttar alla som arbetar med sprängning med både planering och rapportering av arbetet. Utöver det är vi väldigt stolta över att ha tagit fram en lagerapplikation som ger full kontroll över förbrukningen av tänd- och sprängmedel. Vi är först i Norge med att kunna erbjuda våra kunder möjlighet till en 100% digital transportdokumentation, berättar Martin Ryde, VD för BlastManager AS.

Infobric förvärvar 100% av aktierna i BlastManager AS och det formella tillträdet sker i augusti 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dan Friberg, VD, Infobric AB
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Martin Ryde, daglig leder, BlastManager AS
+47 99 333 555, martin@blastmanager.no

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-10
Nya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschen
Annonser