FREDAG 21 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Infobric förvärvar BlastManager AS

Genom förvärvet av det norska IT-bolaget BlastManager AS stärker Infobric ytterligare sin position som digitaliseringspartner till byggbranschens aktörer, och tillför koncernen specialistkompetens inom IT-lösningar för säkra och effektiva sprängningsarbeten.
Förvärvet av BlastManager är ett strategiskt tillväxtkliv för Infobric, i riktning mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden. Det småländska IT-företaget har under de senaste åren vuxit kraftigt organiskt och gjorde under våren 2019 sitt första förvärv, det norgebaserade bolaget Templus AS. Med BlastManager stärker Infobric sin position som leverantör för entreprenadföretagen inom byggbranschen.

– Vi är mycket stolta över förvärvet. BlastManager har en fantastisk produkt, starka kundrelationer och besitter en hög specialistkompetens inom utveckling av IT-lösningar för sprängningsbranschen. Förvärvet passar väl in i Infobrics tillväxtstrategi där vi ser stora möjligheter till synergieffekter och ett stärkt erbjudande tillsammans med BlastManager på flera av våra befintliga marknader i Norden, säger Dan Friberg, VD på Infobric.

BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch i Norge, med ca 1 000 bergsprängare som använder systemet idag. Med det molnbaserade systemet BlastManager möjliggör man för sprängningsentreprenören att uppfylla krav från myndigheter och beställare på ett säkert, enkelt och kostnadseffektivt sätt. Bland annat finns funktioner för att designa salvor, simulera detonationsprocessen, beräkna vibrationer och kommunicera med närboende och aktörer inom projektet.

Sprängningsarbeten har höga krav på analys, dokumentation och samordning där man i stor utsträckning fortfarande använder papper och penna. Det finns därför stora möjligheter att öka säkerheten och effektiviteten i branschen med hjälp av digitala verktyg och smart teknologi.

– Det är väldigt spännande att bli en del av Infobric-familjen och vi ser fram emot att stärka erbjudandet ytterligare för våra befintliga och nya kunder genom ett ännu bättre system. Vi stöttar alla som arbetar med sprängning med både planering och rapportering av arbetet. Utöver det är vi väldigt stolta över att ha tagit fram en lagerapplikation som ger full kontroll över förbrukningen av tänd- och sprängmedel. Vi är först i Norge med att kunna erbjuda våra kunder möjlighet till en 100% digital transportdokumentation, berättar Martin Ryde, VD för BlastManager AS.

Infobric förvärvar 100% av aktierna i BlastManager AS och det formella tillträdet sker i augusti 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dan Friberg, VD, Infobric AB
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Martin Ryde, daglig leder, BlastManager AS
+47 99 333 555, martin@blastmanager.no

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-14
Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet
Annonser