SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Inget mer kvicksilver i offentlig belysning

Lär dig mer om offentlig belysning och hur lysrör med kvicksilver fasas ut
I takt med att samhället strävar efter mer hållbara och energieffektiva lösningar blir valet av rätt belysning allt viktigare, särskilt för offentliga miljöer. Denna artikel belyser vikten av att välja energieffektiv och miljövänlig belysning samt utforskar de steg som tagits mot utfasningen av kvicksilver i lysrör under 2023, en åtgärd som syftar till att minska miljöpåverkan och främja en hållbar utveckling.

Belysning för offentliga miljöer


Lösningar för offentlig belysning kräver produkter av hög kvalitet som klarar av längre drifttider och hårdare krav. Idag är LED-tekniken den föredragna ljuskällan, tack vare dess långa livslängd, energieffektivitet, och höga ljuskvalitet. Detta markerar en betydande förbättring jämfört med äldre tekniker som T8, T5 lysrör och kompaktlysrör, vilka fortfarande används i vissa sammanhang.

Utfasningen av Kvicksilver i Lysrör under 2023


Från och med den 24 augusti 2023 har Europeiska unionen (EU) förbjudit tillverkning och import av nya kvicksilverinnehållande lysrör. Detta innebär en miljövinst samt en minskning av energiförbrukningen genom att främja övergången till mer hållbara och energieffektiva LED-alternativ. Denna förändring motiveras av behovet att minska kvicksilverföroreningar och den övergripande energiförbrukningen.

Viktiga aspekter av utfasningen


Miljö och hälsa: Genom att ersätta kvicksilverinnehållande lysrör med LED, minskar vi miljö- och hälsorisker.

Ekonomi: Trots den initiala kostnaden för övergång till LED, leder detta val till betydande besparingar i energikostnader och underhåll på lång sikt.

Utmaningar och möjligheter: Utfasningen presenterar utmaningar för vissa verksamheter som måste investera i ny belysning. Dock finns det ekonomiskt stöd att tillgå, och övergången erbjuder en möjlighet till modernisering.

Övergången från traditionell belysning till LED är inte bara ett miljövänligt val utan även en investering i framtiden. Stockholms Ljusbutik står redo att leda vägen med sitt omfattande sortiment av LED-belysningslösningar för alla typer av miljöer.

Stockholms Ljusbutik


Upptäck hur Stockholms Ljusbutik kan upplysa din värld på ett hållbart och energieffektivt sätt. Ta kontakt eller besök deras hemsida idag för att lära dig mer om LED-lösningar som inte bara sparar energi utan även bidrar till en ljusare framtid.
Kontaktinformation

Stockholms Ljusbutik (Formatic AB)

Postadress
Fleming­gatan 17
11226 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5565842738
Grundat: 2003
Anställda: Ej angivet
Vi är familjeföretaget som brinner för belysning, lampor och inredning sedan vi grundades år 2003. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande trender och nya designers och kan erbjuda mängder av alternativ från välkända leverantörer. Hos oss hittar du allt från lysrörslampan till den pampiga ljuskronan.

Kontakter

Kundtjänst
086542900

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD