SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vikten av rätt offentlig belysning

Så skiljer sig belysningskraven i olika miljöer
Belysning spelar en avgörande roll i offentliga miljöer, där säkerhet, trivsel och funktionalitet är av yttersta vikt. Att välja rätt belysning för dessa områden kräver noggrannhet och förståelse för dess betydelse.

Offentlig belysning


Belysning för offentlig miljö, eller offentlig belysning, innebär att tillhandahålla ljuslösningar som passar för allmänna platser som gator, parker, torg och offentliga byggnader. Dessa områden har olika krav beroende på deras användning och behov. Offentlig belysning måste inte bara ge tillräckligt med ljus för att möjliggöra säker rörelse och aktivitet, utan den bör också bidra till estetik och trygghet i miljön.

Det är viktigt att du väljer rätt offentlig belysning


Valet av lämplig offentlig belysning är av avgörande betydelse för att säkerställa både funktionalitet och estetik. Belysningsarmaturer för offentlig miljö är speciellt utformade för att passa in i olika typer av miljöer och hålla hög kvalitet och prestanda även under långa drifttider. Kraven på avbländning, ljuskvalitet och ljusstyrka är högre i dessa sammanhang jämfört med för belysning avsedd för hemmabruk. Trots att en belysningslösning för offentlig miljö normalt sett kan vara dyrare än en motsvarande för hemmabruk, är investeringen motiverad av dess anpassning till de strikta kraven och den långa livslängden.

Idag dominerar LED-tekniken som ljuskälla för offentlig miljö, medan T5- och kompaktlysrör samt vissa halogenlampor fortfarande används. Många belysningsföretag inom offentlig sektor har riktat sitt fokus mot utvecklingen av LED-lösningar, med dess fördelar i energieffektivitet och livslängd.

Ljus och belysning i offentliga miljöer spelar en central roll för att skapa en inbjudande och trygg atmosfär för människor att röra sig och vistas i. En jämn och balanserad ljussättning är essentiell för offentliga miljöer, och högkvalitativa lampor är utformade för att möta detta behov. Genom att använda rätt typ av lampor och armaturer kan man skapa en behaglig och enhetlig spridning av ljus, vilket i sin tur bidrar till en harmonisk atmosfär och förbättrar orienteringen och säkerheten för besökare.

Energieffektiviteten är av hög prioritet


I dagens samhälle är hållbarhet och energieffektivitet avgörande faktorer att beakta vid val av belysning, särskilt för belysning i offentliga miljöer där kraven är hårda och drifttiderna är långa. Genom att använda LED-teknologi och smarta styrningssystem kan energiförbrukningen minimeras utan att kompromissa med ljuskvaliteten. Detta reducerar inte bara driftskostnaderna utan minskar även den miljömässiga påverkan, vilket är viktigt för att främja en hållbar utveckling av framtiden.

Högkvalitativ offentlig belysning från Stockholms Ljusbutik


Utforska Stockholms Ljusbutiks utförliga sortiment av belysningslösningar skräddarsydda för offentliga miljöer. De erbjuder ett brett utbud av energieffektiva och hållbara alternativ som kan möta dina specifika behov. Ta kontakt idag eller besök deras hemsida www.ljusbutik.se för att hitta den perfekta belysningslösningen för dina unika behov.
Kontaktinformation

Stockholms Ljusbutik (Formatic AB)

Postadress
Fleming­gatan 17
11226 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5565842738
Grundat: 2003
Anställda: Ej angivet
Vi är familjeföretaget som brinner för belysning, lampor och inredning sedan vi grundades år 2003. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande trender och nya designers och kan erbjuda mängder av alternativ från välkända leverantörer. Hos oss hittar du allt från lysrörslampan till den pampiga ljuskronan.

Kontakter

Kundtjänst
086542900

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när