LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IT-säkerhetsföretaget Mimecast: cyberkriminella utnyttjar Trump i ny bluffvåg

En ny våg av bedrägeriförsök sveper över internet under dessa veckor och den amerikanska presidenten och valkampanjen utnyttjas av IT-bedragarna i deras jakt efter din personliga information, varnar IT-säkerhetsföretaget Mimecast.
Den amerikanske presidenten Donald Trump är en av världens mest omdiskuterade personer, inte minst i dessa dagar när han kämpar för att bli omvald och få fortsatt förtroende som president. Intresset för Trump och den pågående valkampanjen är extremt stort, inte bara i USA utan i hela världen, vilket IT-bedragare inte är sena att utnyttja.

En mängd bedrägeriförsök i form av falska e-mail och webbplatser med löften om gratis Trump-prylar, som t ex kepsar och flaggor, har dykt upp över hela världen under de senaste veckorna, enligt IT-säkerhetsföretaget Mimecast. För att beställa produkterna uppmanas du uppge personliga uppgifter, såsom t ex namn, adress och potentiellt även betalkortsinformation.

”Vi ser ofta att välkända attackmetoder anpassas till aktuella händelser i ett försök att lura till sig personlig information. Många människor runt om i världen följer för närvarande det amerikanska valet och Trumps valkampanj och det ökar risken för att sådana här bedrägerier lyckas. Genom att erbjuda något gratis är det mer sannolikt att människor avslöjar personlig information, säger Dr. Kiri Addison, Head of Data Science för Threat Intelligence & Overwatch på Mimecast.

Coronakrisen har fått många att sänka garden
Även om många svenska inte nödvändigtvis tycker att löftet om gratis Donald Trump-kepsar med parollen "Keep America Great!" är lockande nog för att avslöja personuppgifter, så är det ändå värt att vara medveten om att hotet finns, uppmanar Mimecast.

Några av bedrägeriförsöken är både såpass grammatiskt och grafiskt övertygande att det kan vara svårt att skilja dem från några av Donald Trumps egna kampanjsidor. Samtidigt är de ett exempel på en olycklig trend som har uppstått under coronakrisen: att antalet IT-hot har ökat explosivt, samtidigt som vi har blivit mer benägna att okritiskt klicka på länkar i e-mail, vilket är en av IT-bedragarnas föredragna attackmetoder.

Under de första 100 dagarna av Corona-pandemin ökade antalet IT-attacker med 33,5 procent, samtidigt som 55 procent var mer benägna att klicka på farliga länkar i e-mail, uppger Mimecast.

”Pandemin har gjort det viktigare än någonsin att vara medveten om cyberhot. Om ett erbjudande verkar för bra för att vara sant är det vanligtvis inte det. Var på den säkra sidan och extremt försiktig när du lämnar ut personlig information. I värsta fall kan det leda till att du blir offer för en identitetsstöld,” säger Kiri Addison.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling