Ivanti vill göra IT till ett självspelande piano - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ivanti vill göra IT till ett självspelande piano

Effektivare IT-drift, med bättre möjligheter att undersöka IT-resurser som klientenheter och åtgärda problem automatiskt. Det är syftet med Ivantis plattform Neurons.
I juli lanserade Ivanti plattformen Neurons och nu tar man krafttag med att etablera den i Sverige. Det handlar om verktyg med ambitiösa målet att automatisera IT-miljöer, inte minst klient- och edgeenheter (med samlingsbenämningen ”endpoints”) . I korthet handlar det om tre saker: översikt, insikt och självläkande.

Sammantaget är målet med Neurons det samma som för alla lösningar för att effektivisera IT: billigare, snabbare och bättre, med insatser av mindre personalstyrkor. I mer tekniska ordalag är det frågan om fyra moduler: Ivanti Neurons...
Ÿ ...for Edge Intelligence. Gör det möjligt att undersöka alla enheter i ett företags nätverk med hjälp av frågor formulerade med naturligt språk. Svaren ska komma sekundsnabbt.

Ÿ ...for Healing. Bottar som automatiserar arbetet med att proaktivt upptäcka, diagnostisera och åtgärda problem med konfigurationer, prestanda, regelefterlevnad och säkerhetsbrister för klient- och edgeenheter. Ivanti använder begreppet ”self-healing”, självhelande, för att beskriva hur det fungerar.

Ÿ ...for Discovery. Uppdaterad information om IT-resurser på några minuter, vilket även inkluderar tredjepartslösningar för anslutningar, förutom hård- och mjukvara. Även information om användning av applikationer och uppdateringar av databaser för konfigurationer och inventarier ingår.

Ÿ ...Workspace. En uppdaterad helhetsbild av enheter, användare, applikationer och tjänster. Det ska göra det möjligt för första ledet av supportpersonal att lösa problem som traditionellt har krävt insatser av specialister.
Neurons är en molntjänst, men eftersom det finns tät integration med Ivantis existerande lokala lösningar är det möjligt att skapa hybridlösningar som innefattar både molnet och lokala datacenter.
Han berättar vidare att nästan alla typer av enheter kan hanteras, från servrar, till IoT-sensorer.

– Vi kan administrera alla enheter som har en IP/MAC-adress och en agent installerad, säger Pierre Blom, Nordenchef på Ivanti.

En viktig aspekt är så klart möjligheten att integrera Neurons med andra lösningar, Ivantis och andras. Pierre Blom säger att det finns en stor mängd lösningar för anslutningar till andra plattformar och att tillämpningar som inbegriper dem blir möjliga med via API:er. Ett typexempel är att problem som upptäcks med Neurons kan ge upphov till en arbetsorder, så kallad ”ticket”, i något administrationsverktyg, om det behövs.

– I nuläget är många kunder mest intresserade av att utvärdera Neurons i sig. Men vissa har kommit till nästa steg och börjat fundera på integrationer, säger Pierre Blom.

Neurons ligger väl i linje med Ivantis andra produkter och tjänster, och med företagets vision om enhetlig IT (Unified IT). Företagsnamnet Ivanti kanske inte klingar så välbekant, men när det nämns att företaget är en sammanslagning av flera företag, med Landesk i spetsen, blir bilden klarare.

Hur som helst är det ett företag med 1 700 anställda och 78 kunder bland Fortune 100-företagen. Bland svenska kunder märks bland annat Statens fastighetsverk, Telenor och Helsingborgs hamn, samt flera kommuner och landsting.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser