SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IWG öppnar nytt Regus workspace i Stockholm

Då efterfrågan på hybridarbete ökar
IWG, världens största leverantör av hybridarbetslösningar med varumärken såsom Spaces och Regus, öppnar ett modernt och flexibelt Regus-center i Hagsätra då efterfrågan på hybridarbete snabbt ökar i Stockholm.

• Hagsätra Torg 13 förväntas bli en storslagen arbetsplats komplett med coworking-ytor, privata kontor, mötesrum och kreativa utrymmen

• Det nya HQ-centret syftar till att erbjuda förstklassiga arbetsutrymmen och lösningar för människor i och kring Stockholmsområdet

• Öppningen följer ett partnerskapsavtal med byggnadsägaren, som har investerat i IWG-plattformen för att skapa ett flexibelt arbetsutrymme i sin byggnad

• Öppningen kommer strax efter att IWG har lagt till 867 nya arbetsplatser globalt under 2023 och rapporterat den högsta omsättningen i företagets 35-åriga historia.

Tillskottet av IWG:s senaste kontor i huvudstaden kommer i samband med företagets snabba nätverkstillväxt där 867 nya kontor har öppnats globalt under 2023. IWG rapporterade nyligen den högsta omsättningen någonsin i sin 35-åriga historia.

Det nya HQ Hagsätra-kontoret ligger i Bandhagen och är en del av IWG:s satsning på att möta den kraftigt ökande efterfrågan på flexibla arbetsplatser av högsta klass i området. Genom att erbjuda högkvalitativa kontorslokaler i Stockholms förorter gör IWG det möjligt för lokalbefolkningen att uppleva hur det är att bo i en ”15-minutersstad” där arbetare kan jobba nära deras hem utan att behöva pendla längre sträckor.

Kontoret, som öppnar i juni 2024, kommer att erbjuda plats för etablerade företag, organisationer och startups inom flera olika branscher såsom teknologi, kommunikation, e-handel och finans. Det nya HQ-kontoret har arbetsytor som inkluderar privata kontor, mötesrum, co-working och kreativa utrymmen.

Fastighetsägaren, Ikano Bostad, har fattat beslutet att investera i IWG-plattformen för att maximera avkastningen på fastighetsutrymmen genom kapitalisering av den snabbt ökade efterfrågan på hybridarbete. Med en årlig investering på ca £50 miljoner (650 miljoner SEK) i sin teknikplattform, ger IWG sina partners tillgång till företagets fulla expertis samt design- och inredningsstöd samt försäljnings- och marknadsföringskapacitet.

Med explosiv marknadstillväxt när företag av alla storlekar antar hybridarbete på lång sikt, förutses det att 30% av alla kommersiella fastigheter kommer att vara flexibla arbetsutrymmen år 2030. Med IWG kan partners dra nytta av denna snabbväxande sektor, samtidigt som de stöds av IWGs oöverträffade erfarenhet. Hybridarbete erbjuder företag en betydligt lägre kostnadsbas med en genomsnittlig besparing på ca £9 000 (116 000 SEK) per anställd.

IWG är världens ledande leverantör av flexibla arbetsutrymmen – med fler än 4 000 platser i över 120 länder där medlemmar har tillgång till alla platser och företagstjänster via IWG-appen.

Skiftet mot hybridarbete fortsätter accelerera och tillväxtpotentialen är exponentiell med 1.2 miljarder kontorsarbetare globalt och en marknad värderad till över 2 triljoner dollar. Den konventionella kontorsbeläggningen kommer att fortsätta minska när företag har mindre behov av traditionella utrymmen och i stället vänder sig till flexibla arbetsplatser. Under 2023 välkomnade IWG över 800 nya partnerutrymmen och har idag 83% av Fortune 500-företagen i vår växande kundbas.

Mark Dixon, VD och grundare av IWG, kommenterade:

“Med vår senaste öppning etablerar vi ett starkare och välbehövligt fotavtryck i Stockholm. Som ett viktigt affärscentrum är Hagsätra en fantastisk plats för oss att sätta fart på våra expansionsplaner. Behovet av högkvalitativa och flexibla arbetsutrymmen fortsätter att stiga när hybridarbete blir det nya normala. Vi är väldigt glada över att arbeta i partnerskap med Ikano Bostad för att utveckla HQ-varumärket under ett förvaltningsavtal som kommer att lägga till en banbrytande arbetsyta till deras byggnad.

” Vår öppning på Hagsätra Torg 13 kommer vid en tidpunkt när allt fler företag upptäcker att flexibelt arbete ökar anställdas lycka och tillfredsställelse, samtidigt som det hjälper miljön. Vår arbetsplatsmodell har också visat sig öka produktiviteten och möjliggör för företag att skala upp eller ner till betydligt lägre kostnader."


IWG:s multi-varumärkes expansionsstrategi är utformad för att tilltala alla typer av företag och entreprenörer. IWG skapar personligt, ekonomiskt och strategiskt värde för företag av alla storlekar, från några av de mest spännande företagen och välkända organisationerna globalt, till individer och nästa generations branschledare. Alla nyttjar kraften i flexibelt arbete för att öka sin produktivitet, effektivitet, smidighet och marknadsnärhet.

För mer information, besök IWG.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin