SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Janina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022

IsoTimbers ordförande
Det är mycket hedrande att IsoTimbers styrelseordförande Janina Östling är nominerad till priset Årets Träbyggare 2022. Det säger bolagets vd om det pris som instiftats för att synliggöra goda ambassadörer som bidrar till utveckling, kunskapsspridning och inspirerar till att medverka i ett hållbart träbyggande.

Forskningsinstitutet Research Institutes of Sweden (RISE), branschorganet Trä- och Möbelföretagen (TMF) och innovationsarenan Smart Housing Småland har tillsammans instiftat ett nytt pris, Årets Träbyggare.

Följande kriterier är uppsatta för att nomineras till priset:

• bidrar till utvecklingen av träbyggandet
• gärna delar med sig av sina erfarenheter till gagn för branschen
• inspirerar andra till att medverka i utvecklingen
• agerar som en ambassadör för ett hållbart träbyggande

Organisationerna som tilldelar det aktuella priset besitter mycket stor kunskap om träbyggnation och med respekt för att det är dessa tre aktörer som valt ut de nominerade tycker vd Mikael Östling att det känns särskilt betydelsefullt.

Styrelseordförande och hållbarhetschef Janina Östling tillägger att:

- Det här är en bekräftelse på att vårt arbete och engagemang verkligen kan påverka och bidra till ett mer hållbart samhälle. Jag är otroligt glad över den här nomineringen, tänk att jag har inspirerat andra till att medverka i utvecklingen av ett hållbart träbyggande, det känns fantastiskt!

Övriga nominerade är Elsa Fahlen, innovationsledare hos Göteborgs stad, och Deromes hållbarhetschef Anders Carlsson. Elsa har jag inte träffat, men hon har jobbat med ett viktigt och inspirerande projekt - fossilfria Förskolan Hoppet, säger Janina Östling. Anders har jag jobbat med i två forskningsprojekt hittills, InFutUReWood och Framtidens design. Han är väldigt lätt att jobba med, och är både kunnig och inspirerande! Jag är mycket stolt över att vara nominerad tillsammans med Elsa och Anders.

Priset till Årets Träbyggare delas ut på Trähusdagarna, som arrangeras 17 maj på Elmia i Jönköping.

Mikael Östling, vd
IsoTimber Holding AB (publ)

Janina Östling
Hållbarhetsansvarig / Styrelseordförande
janina.ostling@isotimber.se
+46 (0)63-554 12 12

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion