SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jessika är ny chef för Swecon i Umeå

Vi måste växla upp
Med ett passionerat driv och en stor känsla för lagarbete, har Jessika Häggling gått från klarhet till klarhet i ofta mansdominerade branscher.
– Så är det, men jag tänker inte så mycket på det. Jag drivs av mitt intresse och gillar utmaningar. Som ny platschef på Swecon i Umeå har hon redan börjat förändringsarbetet.

I vintras kände Jessika inte till vad Swecon var för företag alls. Något som hon idag fortfarande förundras lite över.

– Så var det. Jag var på väg till ett annat jobb efter åren som platschef på Northbike, när en rekryterare hörde av sig till mig om jobbet som platschef på Swecon. Det var häftigt att få upp ögonen för vilket stort och framgångsrikt företag Swecon faktiskt är. Det är också ett väldigt självsäkert företag men med en ödmjuk framåtanda. Det passade mig perfekt.

Umeå är en del av det som kallas ”Det nya Norrland”. De gröna satsningar som ska ske inom bland annat förnybar energi, batteritillverkning och fossilfritt stål uppgår till cirka 1 100 miljarder kronor. Det är en enorm summa som kommer att förändra regionen i grunden.

– Vi har en otroligt stark tillväxt i Umeå. Vår utmaning är att hinna hjälpa våra kunder med både nya maskiner och service. Vi måste växla upp verksamheten ordentligt, och det kräver ordning och reda. Vi måste inte bara utbilda och utveckla befintlig personal och förstärka lagarbete och processer, vi måste även rekrytera fler kompetenta medarbetare.

Gillar utmaningar

Jessika Häggling pratar med förväntan i rösten. Hon gillar utmaningar och har visat att hon behärskar sådana väldigt bra.

Efter estetlinjen på gymnasiet i Umeå, flyttade hon till Stockholm och började i inredningsbranschen. Efter några år flyttade hon tillbaka till Umeå och fick ett resande jobb på ett företag som tillverkade kontorsstolar. Verksamheten växte och efter fyra år utsågs Jessika till exportchef för Europa.

– Under min tid på exporten så var alla mina samarbetspartners i beslutsfattande ställning män. Jag blev van att vara den enda kvinnan, men det fanns inget negativt i det. Jag har alltid känt mig välkommen och blivit behandlad med stor respekt.

När företaget såldes till en konkurrent, valde Jessika att hoppa av och stationera sig hemma i Norrland igen. Hon fick tips av en arkitekt att Northbike – med då två butiker i Umeå – sökte en platschef. Varför inte? tänkte Jessika.

– Jag har alltid varit fascinerad av fordon och stora maskiner. Det hänger nog i sedan pappa körde världens största grävmaskin i Aitik.

Årets ledare

Hon fick jobbet och uppdraget var att sätta företaget på kartan, och få ihop de två teamen till ett. Om hon lyckades? Tja, ett år senare fick hon priset som Årets Marknadsförare, och året därpå Årets Ledare på Handelsgalan i Umeå.

– Jamen allt går, och jag som inte ens suttit på en moppe innan jag tog jobbet, skrattar hon.

Det måste finnas ett intresse för det man jobbar med, berättar Jessika och såg därför snabbt till att ta mc-kort, något som idag är en stor passion. Hon valde dessutom att köra upp på en Harley Davidson Fat Bob, mest för att bevisa för sig själv att allt går om man bara är envis nog.

Men nu är det Swecon som gäller och Jessika Häggling är inte typen som blickar bakåt.

– Vi har en enormt stark ställning på marknaden, men vi måste vara flexibla och kunna möta kundernas behov nu och i framtiden. Våra kunder bety­der allt för oss, och då är teamet oer­hört viktigt! De ska ha rätt förutsätt­ningar att utföra jobbet och jag vill att de ska känna sig som världsmästare. För med den känslan i kroppen klarar man allt.

NAMN:


Jessika Häggling

ÅLDER:


46 år

YRKE:


Platschef på Swecon i Umeå sedan 1 mars, 2022

FAMILJ:


Sambo med Mats, och två vuxna barn Loke och Max

BOR:


Hus i Brån, 2,5 mil utanför Umeå

FRITIDSINTRESSEN:


”Jag gillar att köra både motorcykel och snöskoter och älskar att vara i fjällen. Jag är hästtjej i grunden, men har inte haft häst på ett par år. Men när jag blir äldre och får mer tid, då ska jag ta upp ridningen igen”.

DET BÄSTA MED SWECON:


”Att det är ett så fantastiskt välskött företag! Jag är oerhört imponerad över strukturen och proffsigheten, vilket jag ibland saknat på de mindre företagen jag jobbat på. På Swecon finns det särskilda avdelningar för både HR, ekonomi, marknad och så vidare – och på varje avdelning där så finns det ett helt gäng med en enorm kunskap och engagemang. Det känns lyxigt.”

ROLIGASTE JOBBMINNE:


”Nu har jag bara jobbat i några månader, men jag har redan ett fint minne. Det var i våras när jag arrangerade en städdag inför årets Vårvisning med Lantmännen. Alla i teamet var på plats tidigt på morgonen, taggade till tusen och vi jobbade hela dagen med att få anläggningen i toppskick. Efter det åt vi pizza tillsammans och bara njöt av hur bra vi gjort det. Som chef blir man alldeles lycklig inombords, för det visade verkligen viljan i det här teamet, och hur bra vi är tillsammans.”

DET GÖR JAG OM TIO ÅR:


”Då vet jag hur man kör en grävmaskin. Jag har redan testat i simulator och det var superroligt. Jag ser mig själv jobba på Swecon, absolut. Min resa här har bara börjat.”

Kontaktinformation

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Postadress
Box 55
63102 Eskilstuna
Besöksadress
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556575-1137
Grundat: 2000
Anställda: 400
Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Finansiering & kreditinformation: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Maskiner: Försäljning: Entreprenadmaskiner, Specialmaskiner
Maskinreparationer: Akutservice, Analys/underhåll av hydraulolja, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Mekanisk service/reparation, Renoveringar
Service, reparation & underhåll: Mekaniskt underhåll, Service, Reparation & Underhåll, Service, Reparation av Entreprenadmaskiner
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Försäljning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Banddumprar, Bandgrävmaskiner, Dumprar, Gaffelställ, Gafflar, Gripare, Gruvtruckar, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompakttraktorer, Krossar, Midigrävmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Schaktare, Silogrepar
Skopor (Planeringsskopor, Övriga skopor), Stenbrytare, Stengrep, Tiltrotatorer, Vagnar, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Uthyrning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Bandgrävmaskiner, Bandlastare, Dumprar, Gruvtruckar, Grävmaskiner, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompaktlastare, Lastare, Midigrävmaskiner, Mindre asfaltmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Redskapshållare, Rivningsgrävmaskiner, Vagnar, Vibratorer, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Truckservice, redskap & reservdelar: Aggregat, Brandskyddskontroll, Däck & fälgar, Förarutbildning, Förebyggande underhåll, Gaffelaggregat, Gaffeltest, Gafflar, Hyttmontering, Kranarm, Reparation av AC, Reparationer, Reservdelar, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Totalunderhåll/serviceavtal
Utbildning: Grävmaskinsutbildning, Hjullastarutbildning, Kvalitetsutbildning, Truckförarutbildning, Truckutbildning

Kontakter

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
Presskontakt
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
VD
016-42 95 00
Britt-Marie klingborg
010 556 02 53

Filmer

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år