SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

JM Indutech jobbar med pulverlackering

Varför pulverlackering?
Pulverlackering är en metod som används för att skydda olika produkter mot allt för hastig nedbrytning. Själva lacken finns i olika varianter som skyddar på olika sätt. Dessa kan vara för att skydda mot vind, väder, temperaturer, fukt och elektricitet. Ett exempel på material som kan pulverlackeras är plåten i ett omklädningsskåp för att skydda mor fukt. JM Indutech tillhandahåller tjänsten pulverlackeringar i olika kulörer för sina kunder.

Vad är pulverlackering?


Pulverlackering som det låter använder en sorts pulver för att lackera produkten. Pulverlackering utförs på följande sätt. Först och främst så behöver an rengöra ytan där lackeringen ska utföras. Detta kan man göra genom att slipa, blästra eller rengöra på andra sätt. När produkten är ren och är ytan redo att pulverlackeras. Det är inte för inget man utför en noggrann förbehandling då detta är en viktig del för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

För att pulvret ska fästa på ytan utförs en process där pulvret utsätts för en elektronisk laddning. Detta gör man för att göra pulvret statiskt. Resultatet blir att partiklarna fastnar när de sprutas med hjälp av tryckluft på produkten.

Efter att produkten har pulverlackerats utsätts produkten för väldigt hög värme i en viss tid. Detta är det sista steget som utförs och när materialet har kallnat är pulverlackeringen avklarad.

Varför pulverlackering?


Varför ska man välja pulverlackering framför andra typer av lackeringsmetoder? Det är ganska enkelt, då det är både enkelt och ekonomiskt att utför pulverlackering. Men det finns såklart fler fördelar med pulverlackering en så.

Fördelar med pulverlackering


För det första så ger pulverlackering en längre livslängd på materialet än bland annat kromatering. Kromatering är en slags förbehandling som utförs på zink, mässing, magnesium och aluminium. Om man jämför pulverlackering med våtlackering så ger också denna pulverform dessutom en mycket jämnare applicering på materialet. Pulverlackering lägger sig också mycket finare i kanter och hörn.

Pulverlackering har också en fördel när det kommer till miljö och hälsa. Historiskt sett har lackering varit ett miljöfarligt yrke för att man har använt sig utav lösningsmedel som inte alltid har varit så bra att andas in och som gör skada på naturen om man hanterar avfallet på fel sätt.

Pulverlackering blev alltså svaret på detta miljö- och hälsoproblem och innehåller inga lösningsmedel och väldigt lite spill tack vare den elektrostatiska appliceringsmetoden. Det är också väldigt enkelt att sampla upp det pulver som förmodan inte träffar materialets yta.

JM Indutech


Med över 30 år i branschen kan JM Indutech erbjuda en suverän pulverlackeringslösning för dig som kund och JM Indutech erbjuder självklart pulverlackering i olika kulörer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN