SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Joacim Sjöberg utses till verkställande direktör

Och koncernchef för Castellum AB
Styrelsen har idag utsett Joacim Sjöberg till vd och koncernchef för Castellum AB med omedelbart tillträde. Joacim Sjöberg kommer att avböja omval till styrelsen på Castellums årsstämma den 23 mars.

Joacim Sjöberg är sedan den 17 januari 2023 tillförordnad vd för Castellum och har suttit i bolagets styrelse sedan 2020.

”Styrelsen har haft en tydlig kravprofil för vd-rollen redan från start. Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess som startade innan jul där många starka kandidater har visat intresse för uppdraget. Joacim Sjöberg klev fram som kandidat under processens gång och besitter stor kunskap om såväl kapitalmarknaden som branschen. Detta har Castellum stor nytta av i dessa tider med finansiell oro i omvärlden. Dessutom har Joacim Sjöberg god kunskap och insikt om bolaget från sin tid i styrelsen. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med Joacim som Castellums nya vd och koncernchef”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

Joacim Sjöberg har arbetat större delen av sitt yrkesliv i finansbranschen och särskilt mot fastighetsbranschen. Han har erfarenhet från tidigare chefsroller, bland annat på Öhman Fondkommission, Swedbank och Jones Lang LaSalle där han arbetat aktivt med transaktioner och finansiering i kapitalintensiva branscher. Utöver sin erfarenhet från bank- och finanssektorn har Joacim Sjöberg varit advokat på Mannheimer Swartling.

”Intresset för uppdraget har uppstått och växt under tiden som tillförordnad vd på bolaget. Jag ser mycket fram emot att fortsätta mitt engagemang för Castellum i rollen som vd och koncernchef.

Castellum är ett stabilt och välskött bolag med fina tillgångar i såväl fastigheter som kompetens. Nu har vi en stor finansiell oro i omvärlden som vi ska möta med lika delar ödmjukhet som handlingskraft.

Jag tackar för förtroendet att leda bolaget genom denna period och samtidigt rusta oss för framtiden”, säger Joacim Sjöberg, vd och koncernchef Castellum AB.

För mer information vänligen kontakta:
Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48
Joacim Sjöberg, verkställande direktör, Castellum AB, 08-503 052 00
Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör, Castellum AB, 070-206 75 62

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr