Jordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plast - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plast

Orkla-varumärket Jordan har tidigare lanserat tandborstarna Green Clean, som består av återvunnen plast.
Nu utökas Green Clean-sortimentet med tandstickor, en flosser och tandkräm för både barn och vuxna.

– Vi vill leda det gröna skiftet inom munvård. Det har länge varit en produktgrupp som inte uppmärksammats för dess miljöpåverkan, trots att det exempelvis består av mycket plast. Vi hoppas att allt fler väljer att aktivt ta ställning för miljön även när de borstar tänderna, säger Anna Bramert, Brand Manager för Jordan.

I Jordan Green Clean-sortimentet ingår nu tandborstar och tandkräm för både vuxna och barn, tandstickor och en flosser, som är ett verktyg för att rensa mellan tänderna. Samtliga produkter är tillverkat av återvunnet material i så hög utsträckning som möjligt.

Sedan Jordan Green Clean-tandborstarna lanserades hösten 2018 har de, på de marknader serien finns, ersatt nästan 40 000 kilo ny plast med återvunnen plast. Använda tandborstar går också att återvinna igen.

– Orkla har höga mål för att minimera vår användning av ny plast. Det är fortfarande en bra bit kvar till helt cirkulära värdekedjor för munvårdsprodukter, men med Jordan Green Clean har vi tagit ett stort steg i rätt riktning, säger Sofie Ek, kommunikationschef på Orkla Sverige, som Jordan är en del av.

Fakta om de nya Jordan Green Clean-produkterna
Green Clean Flosser:

• 100 % återvunnen plast: Handtag gjort av 100 procent konsumentåtervunnen och FDA-godkänd plast, i samma stil som Green Clean tandborsten.
• 100 % återvunnen kartong:Förpackningen av pappersmassa gjord av 100 procent återvunnen pappersfiber från pappersbaserade produkter.

Green Clean Tandstickor
• 100 % plastfri produkt:Plastboxen är ersatt med en kartongförpackning, som är gjord på 100 procent återvunnen kartong.
• Tandstickorna är gjorda av trä.
• Såväl kartongförpackningen som tandstickorna är FSC-certifierade.

Green Clean Tandkräm
• Består av 98 procent naturliga ingredienser. Resterande 2 procent är bland annat flour.
• Förpackningen består av upp till 50 procent återvunnen plast, eftersom det ännu inte finns teknik för att göra den mjuka, tunna tandkrämstuben på enbart återvunnen plast.
• Tandkrämen är Svanen-märkt och helt vegansk.


Sofie Ek
Communication Manager
Mediefrågor främst kopplat till Orkla Care och Orkla Confectionery and Snacks verksamhet.
sofie.ek@orkla.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser