SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

K-System rekryterar specialist

Ska satsa på träkonstruktion
K-System, ett av bolagen inom Peab Byggsystem, breddar nu sitt erbjudande genom att rekrytera nyckelpersoner med kompetens inom bland annat träkonstruktion.

En av specialisterna, Mariya Masheva, ansluter till K-Systems kontor i Göteborg senare i höst.

– Jag har jobbat med alla material och ser fram emot att komma närmare byggprocessen för att kunna optimera den bärande konstruktionen, säger hon.

Förstärkningen innebär att K-System även kan erbjuda konstruktionstjänster för hybridstommar.

Mariya Masheva kommer närmast från Härlanda Byggteknik Konstruktion AB och börjar på K-System i slutet av november. Hon har en masterexamen från universitetet i Sofia, Bulgarien, och har varit verksam i Sverige sedan 2013. I bagaget finns flera priser från tävlingar i specialintresset matematik.

– Min pojkvän, nu min man, pluggade som utbytesstudent på Chalmers och numera är vi helt etablerade med familj i Sverige. Tjänsten på K-System gör att jag får utvecklas genom feed-back från de ansvariga för byggprocessen. På så sätt kan alla delar optimeras – från detaljlösningar till övergripande miljökrav.

– Med Mariya i teamet kan vi utveckla våra externa affärer med bland annat hybridstommar, säger Jan Lövgren, VD på K-System. Det finns ett växande intresse för konstruktioner med en kombination av trä och betong, men hybrider kan också gälla stål och trä.

K-System startades av Peab Byggsystem för två år sedan för att säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen inom bolagsgruppen. Det nya bolaget fick en flygande start och nu fortsätter den positiva utvecklingen genom en satsning på nya affärsområden.

Grunden i upplägget inom bolagsgruppen har varit att K-System servar både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner. Byggelement tillverkar prefabricerade betongelement och Smidmek utför stomentreprenader. Med nyckelpersoner på plats planeras nu för en ökad andel externa uppdrag och Jan Lövgren är optimistisk:

– Vi har väldigt bra beläggning trots de svårare tiderna och jag är otroligt nöjd med rekryteringen av Mariya Masheva. Jag känner att vår satsning på ett breddat erbjudande är helt rätt.

Totalt har nu K-System 22 konstruktörer baserade i Göteborg och Malmö, och även i Ucklum utanför Stenungsund där bolaget har sitt tredje kontor.

För mer information, kontakta Linus Dunér Axelsson, 073-848 56 79

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar