TORSDAG 14 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kan IT-säkerheten ta överhanden?

I en stressig och alltmer komplex vardag ökar även de risker som företagens ledning måste förhålla sig till.
Det handlar inte bara om risker relaterade till att välja rätt finansieringsmodell eller produktstrategi. Varje dag måste de IT-säkerhetsansvariga hantera en enorm mängd risker som förknippas med din organisations cybersäkerhet.

Lika snabbt som ditt team kan gå in i försvarsposition och avvärja en cyberattack, lika snabbt hittar IT-bedragare nya sätt att vilseleda dina anställda för att lägga vantarna på din organisations värdefulla data och pengar.

Ett exempel är deepfake-bedrägerier, som blir allt vanligare. Metoden användes tidigare i år mot en stor engelska energileverantör, som då lurades på 1,8 miljoner, vilkat bl a Wall Street Journal rapporterade om. Det hela började med att företagets brittiska chefen fick ett telefonsamtal från den tyska chefen för verksamhetens moderbolag, där han ombads som att överföra denna stora summa pengar till en ungersk underleverantör, vilket han också gjorde. Problemet var bara att telefonsamtalet inte kom från den tyska chefen, utan hade sitt ursprung i en falsk så kallad deepfake-röst, utvecklad med hjälp av Artificiell Intelligens och Machine Learning.

Det är naturligt att tro att svaret på de nya hoten och ständigt ökande riskerna är att investera i mer teknik, fler lösningar och medarbetare för att hantera dem, vilket också är den strategi som de flesta organisationer väljer. Det genomsnittliga antalet IT-säkerhetslösningar i ett företag är 75, vilket är en häpnadsväckande hög siffra. Frågan är då om denna strategi har lett till färre IT-relaterade störningar, brott och framgångsrika attacker? De dagliga rapporteringarna i medierna kring IT-attacker mot företag tyder på att så inte är fallet.

Därför kan det vara värt att ifrågasätta om den stora mängden säkerhetsverktyg egentligen har motsatt effekt när det kommer till att upprätthålla företagens IT-säkerhet? Som IT-säkerhetskonsult med 25 års erfarenhet har jag otaliga gånger upplevt hur IT-säkerheten har tagit överhanden i den meningen att komplexiteten hos säkerhetsmiljön har bidragit till ineffektivitet och faktiskt istället skapat en ökad risk för cyberattacker.

Det handlar i realiteten om att man bör rensa ut vissa lösningar och istället välja ut de rätta och lära sig mer om just dessa. Samtidigt bör man se till så att dessa lösningar kan kommunicera och interagera med varandra. Det är inte optimalt att behöva växla mellan olika säkerhetslösningar. Information om ett hot bör komma från ett och samma ställe, inte från 75 olika system. Naturligtvis är det sällsynt att det räcker med en enda IT-säkerhetslösning, men det underlättar att använda en enkel API (Application Programming Interface)-plattform som integrerar och samlar all den information som är viktig för företagens säkerhetsansvariga.

Säkerheten är viktig och blir bara ännu viktigare med tiden. Men det handlar inte bara om storleken på den övergripande säkerhetsapparaten i organisationen. Kanske kan det istället vara dags att rensa och städa upp bland dina IT-säkerhetslösningar?

Av: Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer, Mimecast

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-08
Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efterEn kompakt och plats­besparande lösning Cisco satsar stort på mindre företagFinalisterna i Materialens Års innovationstävling visas upp på Elmia SubcontractorABB-teknik gör nytt kulturhus energismart
2019-11-07
Welandkoncernen visar vägenBusch presenterar nya modellserier av Dolphin vätskeringvakuumpumpar Volvo startar försäljningen av eldrivna lastbilar för stadstransporterSaabs nya störkapsel för elektronisk attack är i luftenDärför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggandeSvensk teknologi ger ytter­ligare 1 GW el till Bolivia Samfällighet i Skellefteå blir störst på elbilsladdning med 202 laddare från Schneider ElectricNytt projekt ser över spännings­korrosion i additivt tillverkat rostfritt stålRaketerna på den offentliga marknadenIntertechna inleder sam­arbete med SKF på den industriella marknaden i SverigeÅrets VD 2019 utseddaElpriset i oktober lägre än förra åretParans VD på invigning av fabrik hos strategisk Kina­partnerPeab renoverar och bygger ut skola i NorgePrevas automatiserar Norge, stor order till PrevasCaverion och Byggdialog ingår partneringavtal när Västfastigheter bygger ut Skaraborgs sjukhus i SkövdeFluicell lanserar Biopixlar®Nytt projekt ska ge effektivare implementering av nya stål
2019-11-06
Rida på Black Friday-vågen? Pågen tar kliv mot mer klimatsmarta transporterEvelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenörFujitsu släpper framtidssäkra PRIMERGY-servrarFjärrstyrda fordon ska bli verklighet på virkes­terminalerSkanska bygger ut spårväg i delstaten Washington, USA för USD 778 M, cirka 7,3 miljarder kronorSjälvkörande vägvält testad i projektNytt projekt ska utveckla nya varmformningsverktygGöteborg Energi och Siemens i samarbete för fossilfri kraftvärme Fujitsu levererar nästa gen­erations lagrings­prestandaMidland lanserar ny hemsidaVolvo får Europas största order på elbussarVR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
2019-11-05
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncMareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
2019-11-04
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrin
Annonser