Kan IT-säkerheten ta överhanden? - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kan IT-säkerheten ta överhanden?

I en stressig och alltmer komplex vardag ökar även de risker som företagens ledning måste förhålla sig till.
Det handlar inte bara om risker relaterade till att välja rätt finansieringsmodell eller produktstrategi. Varje dag måste de IT-säkerhetsansvariga hantera en enorm mängd risker som förknippas med din organisations cybersäkerhet.

Lika snabbt som ditt team kan gå in i försvarsposition och avvärja en cyberattack, lika snabbt hittar IT-bedragare nya sätt att vilseleda dina anställda för att lägga vantarna på din organisations värdefulla data och pengar.

Ett exempel är deepfake-bedrägerier, som blir allt vanligare. Metoden användes tidigare i år mot en stor engelska energileverantör, som då lurades på 1,8 miljoner, vilkat bl a Wall Street Journal rapporterade om. Det hela började med att företagets brittiska chefen fick ett telefonsamtal från den tyska chefen för verksamhetens moderbolag, där han ombads som att överföra denna stora summa pengar till en ungersk underleverantör, vilket han också gjorde. Problemet var bara att telefonsamtalet inte kom från den tyska chefen, utan hade sitt ursprung i en falsk så kallad deepfake-röst, utvecklad med hjälp av Artificiell Intelligens och Machine Learning.

Det är naturligt att tro att svaret på de nya hoten och ständigt ökande riskerna är att investera i mer teknik, fler lösningar och medarbetare för att hantera dem, vilket också är den strategi som de flesta organisationer väljer. Det genomsnittliga antalet IT-säkerhetslösningar i ett företag är 75, vilket är en häpnadsväckande hög siffra. Frågan är då om denna strategi har lett till färre IT-relaterade störningar, brott och framgångsrika attacker? De dagliga rapporteringarna i medierna kring IT-attacker mot företag tyder på att så inte är fallet.

Därför kan det vara värt att ifrågasätta om den stora mängden säkerhetsverktyg egentligen har motsatt effekt när det kommer till att upprätthålla företagens IT-säkerhet? Som IT-säkerhetskonsult med 25 års erfarenhet har jag otaliga gånger upplevt hur IT-säkerheten har tagit överhanden i den meningen att komplexiteten hos säkerhetsmiljön har bidragit till ineffektivitet och faktiskt istället skapat en ökad risk för cyberattacker.

Det handlar i realiteten om att man bör rensa ut vissa lösningar och istället välja ut de rätta och lära sig mer om just dessa. Samtidigt bör man se till så att dessa lösningar kan kommunicera och interagera med varandra. Det är inte optimalt att behöva växla mellan olika säkerhetslösningar. Information om ett hot bör komma från ett och samma ställe, inte från 75 olika system. Naturligtvis är det sällsynt att det räcker med en enda IT-säkerhetslösning, men det underlättar att använda en enkel API (Application Programming Interface)-plattform som integrerar och samlar all den information som är viktig för företagens säkerhetsansvariga.

Säkerheten är viktig och blir bara ännu viktigare med tiden. Men det handlar inte bara om storleken på den övergripande säkerhetsapparaten i organisationen. Kanske kan det istället vara dags att rensa och städa upp bland dina IT-säkerhetslösningar?

Av: Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer, Mimecast

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser