Kipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga

Vi står alla inför en extraordinär utmaning som vi bara kan bemästra tillsammans. För oss som tillverkare innebär detta att vi vidtar många åtgärder för att garantera säkerheten för våra kunder och leverantörer och framför allt våra anställdas hälsa över hela världen.
KIPP fortsätter att producera på hemorten Sulz am Neckar. Tack vare vår höga nivå av vertikal integration och ett ökat lager kan vi garantera fortsatt god leverans.

Vår webbshop är tillgänglig för dig dygnet runt och vårt försäljningskontor i Karlstad håller vanliga öppettider. Detta innebär att dina beställningar behandlas snabbt av oss och lämnar vårt logistikcenter snarast.

KIPP står för sin etablering i Tyskland och för människorna i vår region. Detta gäller särskilt i svåra tider. Vi önskar alla affärspartners och alla som hjälper till under denna Coronakris att fortsatt vara uthålliga och att fortsatt få vara vid god hälsa.


Handtag och knoppar används bland annat för manuell fixering och fastklämning. Låsknopparna är mycket greppvänliga. Det finns många modeller för olika utrymmeskrav och spännkrafter som kan placeras synligt. Idealiska för maskinbyggnad, verktygstillverkning, anläggningskonstruktion, testutrustning och medicinsk utrustning.

Låsspakar är avsedda för manuell justering vid fixering och fastspänning. Excenterspännarna passar perfekt för snabb fixering. Produktgruppen finns i många modeller, material och färger. Dessa klassiska produkter används inom maskinbyggnad, verktygstillverkning och anläggningskonstruktion.

Handrattarna är till för att positionera och justera axlar och spindlar. Användning av vevar rekommenderas vid långa justeringsvägar. Med positionsvisare kan justeringsvägen mätas. Handrattarna används för testutustning, skeppsbygge, ställningsbygge samt inom maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Gångjärn kan användas för att fästa dörrar, luckor, huvar och hus i maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Maskinfötter, Justerbara fötter används inom maskinbyggnad, framför allt när maskinen står på en yta som inte är plan. De justerbara fötterna utjämnar ojämnheter i underlaget och garanterar optimal höjdjustering med hög stabilitet (för nivåutjämning).

Till justerbara fötter används ofta så kallade plattor i kombination med en lämplig gängad spindel. Plattorna är tillverkade i plast, zinkgods eller rostfritt stål. I vårt sortiment finns många varianter och möjligheter. Man kan till exempel välja kompletta justerbara fötter med sexkantig och rund form eller med räfflad kant. Dessutom finns förutom de klassiska maskinfötterna även ledade plattor med vibrationsdämpning och ofta en modulär glidskyddsplatta för de flesta fötter.

Glidskyddsplattan kan ta upp lätta tvärkrafter så att foten inte glider.

Snabbspännare från KIPP kan grovt delas in i tre olika modeller:

- Horisontella snabbspännare
- Vertikala snabbspännare
- Skjutstångsspännare

Snabbspännarna kallas ofta knäledsspännare eller kraftspännare. På de horisontella spännarna sitter spaken i vågrät och på de vertikala spännarna i lodrät utgångsposition. Handtagsdelen är av plast. Handtaget är oljebeständigt och greppvänligt.

Spännhöjden för de horisontella och vertikala snabbspännarna från KIPP kan justeras med en tryckskruv. Därför kan de anpassas steglöst inom ett område på 35 mm med nästan bibehållen spännkraft. Snabbspännarnas spännkraft kan anpassas med upp till 2 500 N efter kraven med en ställskruv som sitter under spaken.

Knäledsspännarna från KIPP finns i utföranden med vågrät eller lodrät fot. Så kan kraftspännarna utan problem monteras på ett lämpligt sätt. Tryckspindeln kan dessutom justeras manuellt beroende på situationen. Hos KIPP hittar du snabbspännare både stål och i rostfritt stål.

Skjutstångspännarna utmärker sig däremot genom sin kompakta form och höga hållkrafter. De är dessutom mycket enkla och lätthanterliga. Skjutstångspännarna har linjär kraftverkan.

Snabbspännarna från KIPP är högkvalitativa, robusta och därmed även särskilt lämpliga för användning inom maskinbyggnadssektorn.

Gå in på vår hemsida för att se hela vårt produktsortiment, ladda ner katloger eller beställ direkt i vår webbshop

Kontaktinformation
Postadress
Zakrisdals­vägen 26
65342 Karlstad
Besöksadress
Zakrisdals­vägen 26
65342 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Orgnr:
559071-4662
Grundat: Ej angivet
Anställda: 350
Välkommen till Kipp Scandinavia AB

Kipp är en tysk tillverkare och leverantör av normdetaljer, standardelement, uppspänningsdetaljer samt spännsystem. Vi finns i hela världen. I Sverige har våra produkterna sålts via återförsäljare i över 20 år.
2016 öppnade vi ett säljkontor i Karlstad.

Vi har ett produktsortiment på över 35 000 artiklar.
Med stor del egenproduktion kan vi hålla höga kvalitetskontroller. Vi arbetar mycket med produktutveckling där vi hela tiden förfinar utan att låta kvaliteten förändras. För oss är det viktigt att alltid hålla en hög standard och för att säkra kvaliteten utförs kontinuerliga kvalitetskontroller av såväl produktion, förpackning och leverans.

Vi fokuserar på miljön i vår produktion och göra även en del förnyelsebara produkter som kan återvinnas och återanvändas. Vi har till exempel en hel produktgrupp av knoppar och vred i vårt sortiment, NATURE grip som är tillverkat i återvinningsbart material.

I Tyskland har vi vårt lager och logistikcenter. Vid en kund beställning hanteras de snabbt och går direkt ut till hela världen. Vi har ett mycket bra samarbete med UPS som möjliggör att vi kan hålla snabba leveranser till Sverige, till mycket låga fraktkostnad. Leveranstiderna blir i princip de samma som om produkterna skulle skickas inom Sverige.

Varmt välkomna in på vår hemsida: www.kipp.se

Kontakter

Petronella Greek
Marknad & försäljning i Sverige
072-555 66 95

Filmer

Kipp Exenterspännare

Kipp Exenterspännare
Kipp Nollpunktssystem
Kipp Nollpunkts spännsystem UNI lock
Kipp bygelhandtag ovala, löstagbara
Kipp Uni lock
Kipp gänginsatser och monteringsverktyg
Kipp självjusterande pendelstöd
Kipp Handrattar
Kipp NOVOnox Hygienic

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser