SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Klaravik är Gasellföretag för tredje året i rad

För tredje året i följd utses Klaravik till Gasellföretag, utmärkelsen som ges av Dagens Industri.
Det är Dagens Industri (DI) som årligen utser Gasellföretag, en utmärkelse som tillfaller de snabbast växande företagen i Sverige. Under fredagens prisceremoni i Karlstad nämndes Klaravik, näst efter toppnoterade Wermkom som Värmlands främsta företag. Och Klaravik har figurerat i gasellsammanhang tidigare. Faktum är att 2019-års utmärkelse blir Klaraviks tredje raka gasell-år.

”Vi är väldigt hedrade och stolta över utmärkelsen. Det känns särskilt smickrande med tanke på att vi haft en hållbar tillväxt över tid. Att bibehålla en stadig tillväxt är något vi värdesätter högt”, säger Christian Lenander, vd och grundare på Klaravik.

Under 2018 hade Klaravik, med sina onlineauktioner av verktyg, maskiner och fordon, en omsättning på 106 miljoner. I år har tillväxten förstärkts ytterligare. I skrivande stund har företaget 80 heltidsmedarbetare och man räknar med en omsättning på 160 miljoner. Hittills under 2019 uppgår den totala auktionsomsättningen till drygt en miljard kronor.

”Vi har en stark framtidstro och ser att vi kan växa ytterligare. Säljmarknaden för begagnade maskiner är på intet sätt tömd. Vi kommer att göra vårt yttersta för att befintliga kunder ska fortsätta ge oss förtroendet – och samtidigt jobba för att attrahera nya”, avslutar Christian Lenander.

Syftet med prisutdelningen är att uppmuntra och stödja svenskt näringsliv och lyfta fram de små företagarna som vågar satsa för att växa. För att kunna bli nominerad ställs specifika krav på företaget:

• En omsättning som överstiger 10 Mkr.
• Minst tio anställda.
• Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
• Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
• Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
• I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
• Sunda finanser

För mer information, kontakta

Christian Lenander, vd, lenander@klaravik.se, 070-280 79 02

Karin Malmberg, marknadschef, karin.malmberg@klaravik.se, 073-314 06 24

David Kvicklund, kommunikatör, david.kvicklund@klaravik.se, 073-474 77 72

För mer info om Gasellen, se http://gasell.di.se/
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 100
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt.

Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Att handla på Klaravik

Att handla på Klaravik
Bilsemestern - En film från Klaravik
Klaravik - marknadsplatsen för begagnade maskiner sedan 2015

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-12
Nytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team