SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Konståkningsklubb vinn­are i årets XL-Hjälpen

Får hjälp att bygga flyttbara domarpodier för tävlingar
Falkenbergs Konståkningsklubb arbetar hårt för att barn och ungdomar ska få möjligheten att tävla och utöva konståkning, en sport som idag inte har samma förutsättningar som många andra vintersporter. XL-Hjälpen är glad över att få hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm om ett flyttbart domarpodium som gör att klubben får anordna tävlingar för sina medlemmar.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Genom kedjemedlemmarnas starka lokala närvaro är XL-Hjälpen ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har gått igenom årets nomineringar som är inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till inkludering, samhörighet och glädje för många.

En av vinnarna som valts ut i år är Falkenbergs Konståkningsklubb som kommer att få hjälp med att förverkliga drömmen om ett flyttbart domarpodium som idag krävs för att kunna arrangera tävlingar.

- Så kul! Nu får vi möjlighet att genomföra tävlingar på högre nivå redan i höst i och för lång tid framöver, säger Frida Lundin från Falkenbergs konståkningsklubb.

XL-BYGG Falkenberg har fått i uppdrag att hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm. Byggprojektet kommer att genomföras tillsammans med den lokala byggnadsfirman Harry Larsson.

-Det känns verkligen jätteroligt att vi får vara med och hjälpa Falkenbergs Konståkningsklubb. Att vi nu får bli en del av att klubben kan utvecklas och ungdomar får möjligheten att tävla på hemmaplan känns väldigt kul och inspirerande. För oss är detta projekt extra roligt då vi brinner för dessa ideellt drivna föreningar som ger våra ungdomar möjlighet till en meningsfull sysselsättning på fritiden, säger Niklas Larsson, ägare XL-BYGG Falkenberg.

Byggprojekten kommer att genomföras under sommaren och hösten av lokala XL-BYGG-handlare som samarbetar med lokala byggföretag och XL-Hjälpens partners; Essve, Lindab, Weber Saint Gobain, JOMA, Areco Profiles, Stenvalls, Södra, Elitfönster, Bosch, Becker, Stavrex, ITW Construction Products och Habo.

Juryns motivering:
Falkenbergs Konståkningsklubb är en liten förening men med ett stort hjärta som vill verka för att alla ska kunna uppleva gemenskap, glädje och utveckling utifrån sina egna förutsättningar. Föreningen har idag ett stort behov av ett flyttbart domarpodium för att kunna fortsätta utveckla sin verksamhet och anordna tävlingar för barn och ungdomar. XL-Hjälpen är glada över att få möjligheten att få vara med och förverkliga detta projekt som vi hoppas många på orten ska få glädje av!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige