SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Konståkningsklubb vinn­are i årets XL-Hjälpen

Får hjälp att bygga flyttbara domarpodier för tävlingar
Falkenbergs Konståkningsklubb arbetar hårt för att barn och ungdomar ska få möjligheten att tävla och utöva konståkning, en sport som idag inte har samma förutsättningar som många andra vintersporter. XL-Hjälpen är glad över att få hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm om ett flyttbart domarpodium som gör att klubben får anordna tävlingar för sina medlemmar.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Genom kedjemedlemmarnas starka lokala närvaro är XL-Hjälpen ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har gått igenom årets nomineringar som är inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till inkludering, samhörighet och glädje för många.

En av vinnarna som valts ut i år är Falkenbergs Konståkningsklubb som kommer att få hjälp med att förverkliga drömmen om ett flyttbart domarpodium som idag krävs för att kunna arrangera tävlingar.

- Så kul! Nu får vi möjlighet att genomföra tävlingar på högre nivå redan i höst i och för lång tid framöver, säger Frida Lundin från Falkenbergs konståkningsklubb.

XL-BYGG Falkenberg har fått i uppdrag att hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm. Byggprojektet kommer att genomföras tillsammans med den lokala byggnadsfirman Harry Larsson.

-Det känns verkligen jätteroligt att vi får vara med och hjälpa Falkenbergs Konståkningsklubb. Att vi nu får bli en del av att klubben kan utvecklas och ungdomar får möjligheten att tävla på hemmaplan känns väldigt kul och inspirerande. För oss är detta projekt extra roligt då vi brinner för dessa ideellt drivna föreningar som ger våra ungdomar möjlighet till en meningsfull sysselsättning på fritiden, säger Niklas Larsson, ägare XL-BYGG Falkenberg.

Byggprojekten kommer att genomföras under sommaren och hösten av lokala XL-BYGG-handlare som samarbetar med lokala byggföretag och XL-Hjälpens partners; Essve, Lindab, Weber Saint Gobain, JOMA, Areco Profiles, Stenvalls, Södra, Elitfönster, Bosch, Becker, Stavrex, ITW Construction Products och Habo.

Juryns motivering:
Falkenbergs Konståkningsklubb är en liten förening men med ett stort hjärta som vill verka för att alla ska kunna uppleva gemenskap, glädje och utveckling utifrån sina egna förutsättningar. Föreningen har idag ett stort behov av ett flyttbart domarpodium för att kunna fortsätta utveckla sin verksamhet och anordna tävlingar för barn och ungdomar. XL-Hjälpen är glada över att få möjligheten att få vara med och förverkliga detta projekt som vi hoppas många på orten ska få glädje av!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity