TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kopplingskontakter med manöverspak från Wago

Genomgångskontakterna i serie 221 från WAGO gör det möjligt att ansluta och koppla bort kablar på ett säkert sätt utan verktyg.
Innovativa genomgångskontakter från WAGO för en-, fin- och flertrådiga ledare med tvärsnitt från 0,2 till 4 mm2 i genomgångsriktningen.

● Anslut och koppla enkelt bort kablar med praktisk spakteknik – inga verktyg behövs
● Smal design gör att minimal plats behövs i trånga installationsutrymmen
● Universell anslutningsutrustning för laboratorier, test- och provningsanläggningar

Conrad utökar sitt utbud av elektromekaniska produkter med genomgångskontakter från WAGO:s serie 221. De nya kopplingskontakterna med manöverspak är en trendledande anslutningslösning för en-, fin-, och flertrådiga ledare med tvärsnitt på 0,2 till 4 mm² i genomgångsriktningen.

Tack vare sin kompakta design, med en längd på 35,5 mm, bredd på 8,1 mm och höjd på 8,9 mm, kräver genomgångskontakterna endast liten plats och är därför lämpliga för användning i trånga installationsutrymmen. Kopplingskontakterna är konstruerade för en nominell ström på 32 A, en nominell spänning på 450 V och kan användas i omgivningstemperaturer upp till 85 °C.

En specialfunktion för de transparenta kopplingskontakterna är att de har en orangefärgad manöverspak med praktisk hävarmsteknik och en testöppning, som gör att ledare kan anslutas och kopplas bort och på ett synligt och säkert sätt utan verktyg. Det gör att arbetet kan utföras snabbt, effektivt och säkert.

För flerpoliga installationer finns adaptrar tillgängliga, som ger användaren individuell frihet för modulär och flexibel konstruktion av upp till fem fasta poler i en adapter. Detta gäller oavsett om det är en konstruktion med eller utan dragavlastning, på monteringsskenor med snäppanslutning, för skruvning, limning eller för upphängning.

Med hjälp av genomgångskontakter i 221-serien som universell kopplingslösning för anslutning av ledare i genomgångsriktningen kan kopplingsarbeten i trånga utrymmen ske på ett optimalt sätt och det blir också möjligt att implementera ett brett utbud av nya lösningar. Detta inkluderar till exempel laboratorie- och testanläggningar samt produktionstester, ljusanslutningar i undertak, förlängning av högtalarkablar eller kopplingsdosor inom industrin.

”De nya genomgångskontakterna från WAGO är lämpliga för till exempel applikationer inom byggnadsinstallation, underhåll, reparation och service samt för byggautomation inom industrin. De passar även vid uppbyggnad av mässmontrar eller butiksmiljöer” säger Manuel Gschwend, senior expert och produktchef på Conrad Electronic.

”Det finns flera fördelar för de nämnda målgrupperna”, betonar Andreas Brettschneider från WAGO. ”Med den här lösningen kan elektriker inte bara ansluta installationskablar i genomgångsriktning, utan även med hjälp av en adapter enkelt förlänga kablar med multipolaritet och positioneringsfästen. Genomgångskontakterna har ett fäste för enkel anslutning till monteringsskenan och är utrustade med en integrerad dragavlastning som skyddar kablarna mot dragkrafter och rörelse.”

Genomgångskontakterna finns tillgängliga i två versioner, som båda har EN- och UL-godkännanden. En version med genomskinligt lock finns för ledartvärsnitt från 0,2 till 4 mm² och passar för alla vanliga applikationer. En version med vitt lock, som huvudsakligen används i Nordamerika, fungerar för ett utökat anslutningsområde med AWE-12-ledare.

Mer information om genomgångskontakter finns på Conrad.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Presskontakt:
Publitek
Birgit Schoeniger
Publitek GmbH
Bäckerstraße 6
21244 Buchholz

Tel: +44 (0) 1582 390980
E-Mail: birgit.schoeniger@publitek.com
Hemsida: publitek.com


Publicerad av:
Annika Papenbrock
Publitek GmbH
Bäckerstraße 6
21244 Buchholz

Telefon: +49 (0)4181 968 098 12
E-Mail: annika.papenbrock@publitek.com


Information:
Conrad Elektronik Norden AB
Kristin Sjödahl
Skeppsgatan 19 6tr
21111 Malmö

Tel.: +46 76 038 94 66
E-Mail: kristin.sjodahl@conrad.se
Hemsida: conrad.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 11127
16111 Bromma
Besöksadress
Adolfsbergs­vägen 31
16111 Bromma
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556997-3323
Grundat: 2005
Anställda: 21
Välkommen till Wago Sverige!

Tillverkare av el och elektromekaniska komponenter samt automation för industri och fastigheter.

Några av våra innovationer är den skruvlösa anslutningstekniken CAGE CLAMP® ”Fjäderanslutning” som vi lanserade 1977 samt de moduluppbyggda I/O systemet som vi lanserade 1995.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Urban Wase
VD
08-584 106 90
Mona Idman
-

Filmer

WAGO 221 Anslutningsklämma

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser