FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kvinnokraft driver Power One

Kvinnokraft som distributionsmetod är en organisationsmodell som bygger på en mycket praktisk verklighetsanalys, säger Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.
Svenska Power One utvecklar lösningar för förnybar energi i Afrika och har nu inlett ett samarbete för att elektrifiera tidigare oelektrifierade områden med hjälp av kvinnor.

L3 har utvecklat en energilösning bestående av en mindre solenergianläggning som lagrar energin i ett antal batterier, som sedan distribueras av kvinnor till de anslutna hemmen. Genom denna metod kan Power One erbjuda elektrifiering även av områden där ett elnät blir för dyrt på grund av avstånd.

- Genom att distribuera energin med portabla batterier istället för ett dyrbart nät sparar vi in nätkostnaderna och kan istället erbjuda billig energi och arbetstillfällen för befolkningens kvinnor i dessa områden. På så sätt kan vi erbjuda elektrifiering av befolkningar vars betalförmåga annars inte skulle täcka kostnaderna för ett elnät. Ett rent win-win-upplägg, säger Peter Rinaldo, VD för Power One.

Dagens portabla batterier är baserade på lithium, men organiska alternativ finns redan framtagna. Då dessa är billigare och lättare att återvinna kommer Power One att övergå till organiska batterier så fort de kommit ut på marknaden. Det revolutionerande med Power One´s lösning ligger dock i metoden att använda kvinnokraft som distribution istället för dyra elnät. Det är en fantastisk möjlighet för dessa områden att komma igång med elektrifieringen med en lägre initial kostnad. Det har även FN uppmärksammat, vilket är den främsta anledningen till att Power One genom L3 fått ett så stort förtroendet från FN att de beslutat att finansiera 90% var kostnaderna.

- Kvinnokraft som distributionsmetod är en organisationsmodell som bygger på en mycket praktisk verklighetsanalys, nämligen att kvinnor i allmänhet tänker mer på den långsiktiga överlevnaden än män, säger Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.

Långsiktigt tänkande är avgörande inte bara bra för klimatet, utan även för överlevnaden på den här jorden. Därför måste det även bli en del av ekonomin. Power One/L3 har därför utformat en organisation som tar till vara på den afrikanska kvinnokraften.

- På så sätt skapar vi en affärsmodell som är både transparent, förutsägbar och pålitlig - och som ger en säker investering för våra investerare, avslutar Séraphine Barigenera, COO Power One Burundi.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser