Lagerautomation är hetare än någonsin - industritorget.se
LÖRDAG 04 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lagerautomation är hetare än någonsin

Relevator vill ge den begagnade utrustningen ett längre liv
“Vill man som företag göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen idag ofta skroten - det är såklart inte hållbart”. Nystartade företaget Relevator ska hjälpa både köpare och säljare att få ut mer av begagnad utrustning på en snabbväxande marknad.

Veckovis går det att läsa om företag som investerar tungt i nya lösningar för att automatisera sina lager, bakom investeringarna ligger e-handel och digitalisering som de drivande trenderna.
Lagerautomation är dock till skillnad från begagnade tjänstebilar eller truckar svårare att avyttra, utrustningen kan vara dyr att flytta, och det är svårt att hitta köpare - något som nystartade företaget Relevator vill ändra på.

Bakom bolaget står två personer med skilda, men gedigna erfarenheter från logistikbranschen, Niklas Nygren och Mats Åberg. Niklas drev tidigare med delar av sin familj bolaget NYCE.LOGIC som utvecklar mjukvara för lagerhantering (WMS) - på kundlistan finns bl.a. Kjell & Company, Postnord och Ramirent. NYCE.LOGIC såldes 2017 och är idag en del av Extenda Retail. Mats Åberg har jobbat med försäljning av lagerautomation i drygt 15 år, senaste 10 åren på ett av världens största bolag inom området, Kardex Remstar. “Under åren har många kunder varit frustrerade över att färdiga tjänster och modeller saknats för att underlätta att göra sig av med begagnad utrustning. Vill man som företag man göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen idag ofta skroten - det är såklart inte hållbart.” säger Mats Åberg.

Marknadsanalytker har delade meningar om den nuvarande storleken på den globala marknaden för lagerautomation, när det gäller tillväxten råder det dock ingen oenighet - marknaden ska i snitt växa 12-15% per år fram till 2025. “Vi ska bidra till tillväxten i Norden genom att skapa en professionell och stabil andrahandsmarknad, trösklarna in på automationsmarknaden ska bli lägre” säger Mats Åberg.

Relevator köper, säljer och förmedlar begagnad lagerautomation.

Genom återanvändning av fullt dugliga hissautomater, paternosterverk och annan lagerautomation sparas miljön, outnyttjade resurser kan avyttras enklare - och som köpare kan man göra ett bra klipp!

Kontaktpersoner
Mats Åberg
Delägare
+46 760 26 62 81
mats.aberg@relevator.se

Niklas Nygren
Delägare
+46 702 98 41 81
niklas.nygren@relevator.se

Hemsida
www.relevator.se
Kontaktinformation
Postadress
Karlsviks­gatan 16
11241 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
559213-0131
Grundat: 2019
Anställda: Ej angivet
Relevator - Marknadsplatsen för begagnad lagerautomation.

Relevator köper, säljer och förmedlar begagnad lagerautomation.
Genom återanvändning av fullt dugliga hissautomater, paternosterverk och annan lagerautomation sparas miljön, outnyttjade resurser kan avyttras enklare - och som köpare kan man göra ett bra klipp!

Vi arbetar med ursprungstillverkarna för demontage, montage, reservdelar och service vilket ger en professionell och säker användning av den begagnade utrustningen.

Behöver ni avyttra utrustning, eller vill ni göra en bra affär vid er nästa investering i lagerautomation så kontakta oss!

Kontakter

Niklas Nygren
0702984181

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitDescartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser