Leica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica Rental - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Leica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica Rental

Leica Geosystems introducerar nu Leica Rental, ett helt nytt koncept för mätkonsulter, byggbolag och maskinentreprenörer att hyra Leicas professionella utrustning inom mätteknik och maskinstyrning.
– Fördelarna är flera för våra kunder. De får tillgång till den allra senaste tekniken, slipper kapitalkostnaden och är alltid rätt utrustade i sina projekt, berättar Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager på Leica Geosystems.

– Vi ser att intresset för att hyra utrustning stadigt ökar och vi vill möta den efterfrågan som finns, bredda kundbasen och fortsätta vara en lösningsorienterad och attraktiv aktör på marknaden.

Att hyra utrustning från Leica Geosystems har varit möjligt även tidigare men nu breddas produktutbudet och vi vänder oss till fler kundgrupper. I och med satsningen blir Leica Rental ett eget affärsområde inom Leica Geosystems.

Leica Geosystems är en bred organisation med ca 40 säljare och tekniska specialister utspridda i hela Sverige. Dessa kan på plats ge kunderna vägledning om funktioner samt råd om hur man bör använda sin produkt för att få ett så bra och snabbt resultat som möjligt, förklarar Fredrik. Tid är ju också pengar.

Leica Geosystems uthyrning baseras på två olika lösningar, korttidshyra och långtidshyra. Korttidshyran bygger på att utrustningen hyrs under en kortare period. Långtidshyran löper på längre tid och inkluderar oftast en finansieringslösning på upp till 3-5 år.

Uthyrningen kommer ske digitalt via vår hemsidas bokningssystem men det går lika bra att kontakta våra säljare eller produktspecialister för att få hjälp med uthyrningen.

Att hyra utrustning kan vara ett komplement istället för att köpa. Det som är avgörande är vilka behov som finns, vilken typ av verksamhet och filosofi man har inom företaget.

– Behöver man använda sin utrustning ofta och under lång tid samt att man kan räkna hem det investeringen så är det klokt att köpa. Men under produktionstoppar eller särskilda projekt där viss typ av utrustning krävs eller bidrar till att jobbet görs fortare, kan det vara en stor fördel att hyra istället för at binda upp kapital, berättar Fredrik.

– Vi vänder oss till alla företag oavsett storlek. Att hyra utrustning är intressant för många oberoende av hur mycket man omsätter. Behöver man snabbt tillgång till instrument eller till olika projektfaser är det passande med hyra för en kortare period. Det hjälper till att hålla tempot uppe och bidrar till kvalitet och noggrannhet i arbetet. All utrustning är välservad och om olyckan skulle vara framme så byter vi ut enheten omgående.

En stor del av Leica Geosystems produktportfölj kommer att finnas tillgänglig för uthyrning.

– Inom maskinstyrning är bland annat GPS-utrustning intressant att hyra och inom geomatik handlar volymerna om mätstationer och totalstationer. Blickar vi framåt kommer scanningsprodukter samt monitorering att bli alltmer populärt, tror Fredrik.

– Oavsett om man hyr eller köper produkter är vi på Leica Geosystems en trygg samarbetspartner. Detta baserat på vår långa och gedigna erfarenhet av branschen, vår breda serviceorganisation som är rikstäckande över hela Sverige och vår breda tekniska kompetens, samt att vi har kontor på 14 olika platser från söder till norr. Som kund får du alltid tillgång till den senaste teknologin.

För mer information:
Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager: 070-656 45 68

Kate Boman
Field Marketing Manager EMEA Nordics
kate.boman@leica-geosystems.com
070-656 41 24

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser