Leica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica Rental - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Leica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica Rental

Leica Geosystems introducerar nu Leica Rental, ett helt nytt koncept för mätkonsulter, byggbolag och maskinentreprenörer att hyra Leicas professionella utrustning inom mätteknik och maskinstyrning.
– Fördelarna är flera för våra kunder. De får tillgång till den allra senaste tekniken, slipper kapitalkostnaden och är alltid rätt utrustade i sina projekt, berättar Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager på Leica Geosystems.

– Vi ser att intresset för att hyra utrustning stadigt ökar och vi vill möta den efterfrågan som finns, bredda kundbasen och fortsätta vara en lösningsorienterad och attraktiv aktör på marknaden.

Att hyra utrustning från Leica Geosystems har varit möjligt även tidigare men nu breddas produktutbudet och vi vänder oss till fler kundgrupper. I och med satsningen blir Leica Rental ett eget affärsområde inom Leica Geosystems.

Leica Geosystems är en bred organisation med ca 40 säljare och tekniska specialister utspridda i hela Sverige. Dessa kan på plats ge kunderna vägledning om funktioner samt råd om hur man bör använda sin produkt för att få ett så bra och snabbt resultat som möjligt, förklarar Fredrik. Tid är ju också pengar.

Leica Geosystems uthyrning baseras på två olika lösningar, korttidshyra och långtidshyra. Korttidshyran bygger på att utrustningen hyrs under en kortare period. Långtidshyran löper på längre tid och inkluderar oftast en finansieringslösning på upp till 3-5 år.

Uthyrningen kommer ske digitalt via vår hemsidas bokningssystem men det går lika bra att kontakta våra säljare eller produktspecialister för att få hjälp med uthyrningen.

Att hyra utrustning kan vara ett komplement istället för att köpa. Det som är avgörande är vilka behov som finns, vilken typ av verksamhet och filosofi man har inom företaget.

– Behöver man använda sin utrustning ofta och under lång tid samt att man kan räkna hem det investeringen så är det klokt att köpa. Men under produktionstoppar eller särskilda projekt där viss typ av utrustning krävs eller bidrar till att jobbet görs fortare, kan det vara en stor fördel att hyra istället för at binda upp kapital, berättar Fredrik.

– Vi vänder oss till alla företag oavsett storlek. Att hyra utrustning är intressant för många oberoende av hur mycket man omsätter. Behöver man snabbt tillgång till instrument eller till olika projektfaser är det passande med hyra för en kortare period. Det hjälper till att hålla tempot uppe och bidrar till kvalitet och noggrannhet i arbetet. All utrustning är välservad och om olyckan skulle vara framme så byter vi ut enheten omgående.

En stor del av Leica Geosystems produktportfölj kommer att finnas tillgänglig för uthyrning.

– Inom maskinstyrning är bland annat GPS-utrustning intressant att hyra och inom geomatik handlar volymerna om mätstationer och totalstationer. Blickar vi framåt kommer scanningsprodukter samt monitorering att bli alltmer populärt, tror Fredrik.

– Oavsett om man hyr eller köper produkter är vi på Leica Geosystems en trygg samarbetspartner. Detta baserat på vår långa och gedigna erfarenhet av branschen, vår breda serviceorganisation som är rikstäckande över hela Sverige och vår breda tekniska kompetens, samt att vi har kontor på 14 olika platser från söder till norr. Som kund får du alltid tillgång till den senaste teknologin.

För mer information:
Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager: 070-656 45 68

Kate Boman
Field Marketing Manager EMEA Nordics
kate.boman@leica-geosystems.com
070-656 41 24

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser