SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lenovo förbinder sig till nettonollutsläpp år 2050

Validerat av Science Based Targets-initiativet
Lenovo tillhör den första gruppen av företag som får netto-noll-validering från Science Based Targets-initiativet, vilket gör Lenovo till ett av endast 139 företag runt om i världen med hållbarhetsmål validerade med Net-Zero Standard.

Igår offentliggjorde Lenovo sitt mål att nå netto-noll-utsläpp av växthusgaser (GHG) til år 2050, vilket är validerat och godkänt av Science Based Targets-initiativet (SBTi), ett partnerskap mellan FN:s Global Compact , CDP och World Wide Fund for Nature – vilket gör Lenovo till ett av endast 139 företag i världen med mål på nettonoll-utsläpp som validerats av SBTi.

Genom att arbeta med SBTi och följa deras Net-Zero Standard (världens första), antar Lenovo ett vetenskapligt, samverkande och ansvarsfullt tillvägagångssätt för att minska utsläppen.

– Som en global ledare inom teknikhar Lenovo varit dedikerade till att minska sina utsläpp i mer än ett decennium, säger Lenovos ordförande Yuanqing Yang. I kampen mot klimatförändringarna tror vi att samarbete och ansvarstagande är de två avgörande elementen som behövs för kollektiv framgång. Vi förblir dedikerade till att följa klimatvetenskap, standardisera våra mätningar och söka fortlöpande validering för våra mål och framsteg.

Att sätta upp mål som följer SBTI-standard hjälper till att hålla företag ansvariga för sina utsläppsminskningar. Utan SBTi är det svårt att validera eller veta när ett netto-noll-mål uppnåtts. Detta på grund av:

1) Standardisering: SBTi är det första organet att standardisera vad netto-noll betyder gällande insatser för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader Celsius.

2) Anpassning: SBTis standard är dynamisk och lyhörd för företags kollektiva insatser och den förändrade temperaturen på planeten.

3) Ansvarsskyldighet: Att anpassa målen i samråd med SBTi för att minska klimatförändringarna visar på ansvarstagande och kontinuitet, även om 2050 verkar långt bort och det faktum att många ledare som gör åtaganden idag kanske inte sitter kvar på sina positioner om 27 år.

– Klimatvetenskapen pekar på att vi behöver snabba och stora utsläppsminskningar om vi ska uppnå global netto-noll och förhindra de mest skadliga effekterna av klimatförändringarna, säger Luiz Amaral, vd för Science Based Targets-initiativet. Lenovos netto-noll-mål matchar klimatkrisens brådska och är ett tydligt exempel som andra företag måste följa.

För hela pressmeddelandet på engelska, besök Lenovo Storyhub. För att lära dig mer, se videon här.

Presskontakt:
Archetype för Lenovo
LenovoSverigePress@archetype.co
+46 (0)8 545 514 50

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen