SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LG lanserar hållbara, innovativa värmepumpar

Miljövänlighet och regional närvaro i fokus
LG Electronics (LG) tillkännager lanseringen av högeffektiva värmepumpar speciellt lämpade för den svenska marknaden med dess kalla vintrar. Med ett starkt fokus på hållbar utveckling bygger den nya THERMA V-serien uteslutande på kylmediet R290 (propan)* där samtliga tre lanseringsmodeller har miljöklassningen A+++.

För att stödja ett framgångsrikt marknadsinträde och säkerställa lokal service, implementerar LG en strategisk infrastruktur med inrättande av fyra regionala servicecenter placerade över hela landet – från Luleå i norr till Malmö i söder. Dessa center kommer inte bara att fungera som operativa nav för installation och underhåll, utan också som utbildningscenter för återförsäljare och tekniker, med nöjda konsumenter som mål.

"LG har högt ställda mål om att bli en ledande aktör på den svenska marknaden med avancerad och miljöanpassad värmepumpsteknologi. Vi har under vintern 2023/24 hårdtestat våra värmepumpar i Luleå och står redo att erbjuda marknadsledande prestanda som även står sig i norrländsk vinter" säger Gustav Engdahl, Teknisk säljare för värmepumpar på LG. "Genom våra regionala servicecenter och ett växande nätverk av noggrant utvalda samarbetspartners, är vi beslutna att göra livet så enkelt som möjligt för återförsäljare och installatörer genom simpel och snabb installation och ge dem verktygen att bibehålla en hög nivå av kundnöjdhet på lång sikt. Vårt åtagande är att inte bara sälja produkter utan även att skapa långvariga relationer med våra kunder och partners."

De nya värmepumparna utmärker sig inte bara genom prestanda i toppklass** utan också genom sin stilrena och moderna design, vilket gör dem till ett perfekt komplement till nordiska hem. Dessutom är LG:s värmepumpar otroligt tysta.

Montörer och återförsäljare har också anledning att glädjas av LG:s nya värmepumpar. De har nämligen utvecklats för att gå snabbt och enkelt att installera samt att underhålla. Diagnostik, uppdateringar av firmware samt service kan också skötas på distans med molntjänsten LG BECON Cloud. Med hjälp av webb-appen LATS THERMA V kan återförsäljare också smidigt välja rätt modell och räkna ut energiförbruking, och därmed besparingar, över tid åt konsumenter.

Under 2024 kommer LG inom värmepumpar att uteslutande att fokusera på lanseringen av luft-vatten-värmepumpar, med planer på att introducera luft-luft-lösningar under 2025.

Återförsäljarnätverket kommer under 2024 och 2025 utvecklas för att matcha LG:s höga ambitioner gällande kundservice och teknisk expertis. LG ser fram emot ett långsiktigt samarbete med lokala företag och entreprenörer Sverige över för att bidra till hållbarare uppvärmning av bostäder och lokaler.

* GWP (Global Warming Potential) anger gasens påverkan på den globala uppvärmningen och växthuseffekten. R32 har GWP-värde 657, R290 har GWP-värde 3.
** Baserat på faktiska tester, vintertid i norra Sverige.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin