SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lichron levererar en tredje Zayer till Eurosteel

Tror på framtiden och är redo för alla större utmaningar
Vid en rundvandring hos Eurosteel i Nybro imponeras man över dimensionerna på maskinerna och grovlekarna på plåtarna som ligger prydligt upplagda. Sällan staplade ovanpå varandra, för här är plåt med 300 mm i grovlek inte ovanligt.

– Vi omsätter runt 8000 ton stål om året, det blir sådana mängder när vi sällan håller oss under 10 mm säger Henrik Täck som är teknisk chef med ansvar för underhåll och investeringar.

Eurosteel fyller 50 år i år och bygger nu vidare på sin framgång med kvalificerade stålkomponenter till svensk och nordisk industri, oftast i de grövsta dimensionerna.

Storleken har betydelse!
Volvo, ABB, Alfa Laval, Emba Machinery och många andra kunder med behov av större maskinkomponenter har genom åren funnit Eurosteel som en pålitlig leverantör.

– Vi är experter på gas- och plasmaskärning av alla typer av stål från ordinärt till höghållfast stål i alla grovlekar och speciellt i de grövsta dimensionerna. I en av våra gasskärmaskiner kan vi ta in en plåt på 2,5 x 12 meter där vi kan skära med åtta brännare samtidigt berättar Henrik Täck.

Även om man gärna tillverkar detaljer i serietillverkning är det enstyckstillverkningen som är det vanligaste. Vid ett tillfälle tillverkades en avancerad maskindel på sju ton. Då gäller det att ha tusendelarna på rätt ställe!

Fåstyckstillverkning med precision.
Det säger sig självt, vid fåstyckstillverkning gäller det att det att allt blir rätt på en gång, även ett kasserat ämne på ett par hundra kilo innebär ett dyrt misstag och därför är ödmjukheten stor inför varje projekt.

– Maskinparken är dimensionerad för att hantera de största och tyngsta uppdragen säger Henrik när vi vandrar runt i lokalerna och vi stannar till vid en bäddfräs med de imponerande måtten 5000 x 1500 x 1500 i arbetsområde. Men i nästa lokal står en ännu större pjäs, en imponerande nyinstallerad portalfräs från Zayer. En maskin unik för Sverige levererad av Lichron i Skövde. En Arion 4000!

Den första i Sverige.
Den är snudd på overkligt stor, portalfräsen. Med sitt arbetsområde på 4000 x 3100 x 1200 och ett fräshuvud som med två axlar vrider verktyget en tusendels grad i 360.000 positioner finns inga begränsningar överhuvudtaget utan öppnar möjligheten för en exakthet som sällan skådas.

– Det är den första i Sverige, och den installerades i somras. Maskinen har en motoreffekt på 43 kW och 1200 Nm vilket öppnar för all den styrka och precision man kan önska sig berättar Henrik.

En erfaren operatör.
Den nya portalfräsen levererades av Lichron vilka nu fick äran att installera den tredje maskinen från Zayer. Den första köptes redan 1996, den andra 2015.

Maskinoperatören Rolf Gustavsson har laddat den nya Zayern med ett enormt ämne som ska bearbetas. Rolf har arbetat 29 år på verkstaden i Nybro och lovordar nytillkomlingen med dess styrsystem från Heidenhain som han konstaterar är enkelt och logiskt.

Framtiden säkrad.
Med investeringen av den imponerande portalfräsen skickar nu Eurosteel ut signalen om att man tror på framtiden och är redo för alla större utmaningar deras kunder ger dem. 1900 solpaneler på en Megawatt effekt på taket vittnar dessutom om ett klokt energitänk i småländska Nybro.

För mer information, vänligen kontakta:
Lichron AB: www.lichron.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 297
54126 Skövde
Besöksadress
Norregårds­vägen 17
54126 Skövde
Region
Skövde
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556390-6816
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Lichron AB.

Vi säljer nya och begagnade CNC-maskiner, hållande och skärande verktyg. Lichron har ett brett maskinprogram som passar alla kunders behov. 2 st utställningshallar finns i Skövde.

Resevdelslager finns i Skövde.

Lichron utbildning:
-Är vårt svar på verkstadsindustrins rop efter kvalificerad personal inom området CNC-teknik. Här bedriver vi avancerad CNC-utbildning i våra teknikcenter med erfarna lärare och tillgång till det allra senaste i maskinväg och utrustning. Vi driver Tekniskt gymasium i Skövde med ca 100 elever. Därtill kommer vuxenutbildning samt specialanpassad företagsutbildning.

Vi nöjer oss alltså inte med att sälja avancerade maskiner, utan känner vårt ansvar för våra kunder. För att kunna bruka utrustningen optimalt behövs ofta ett kunskapslyft, vilket vi kan tillgodose. Lärare med lång erfarenhet från industrin garanterar en realistisk utbildningssituation som vi skräddarsyr efter de aktuella behoven och förutsättningarna.

Lichron’s agenturprogram:
Yasda - Fleroperationsmaskiner
Hyundai-Wia - Svarvar och fleroperationsmaskiner
Hardinge-Bridgeport - Fleroperationsmaskiner
Trevisan - fleroperationsmaskiner
Zayer - Bäddfräsmaskiner
Kiwa - Fleroperationsmaskiner
Akira-Seiki - Fleroperationsmaskiner
Takamaz - Svarvar
Hartford - Fleroperationsmaskiner
Okamoto - Slipmaskiner
Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Akira-Seiki, Taiwan (Generalagent)
Svarvar och fleroperationsmaskiner
EUMACH, Taiwan
Vertikala och horisontala fleroperationsmaskiner
FEDEK, Taiwan
Stångmagasin, kompatibelt med alla förekommande CNC-svarvar
HARDINGE / BRIDGEPORT, USA
CNC-svarvar och fleroperationssvarvar
HYUNDAI - WIA, Sydkorea
Svarvar, fleroperationsmaskiner
KIWA, Japan
Horisontella fleroperationsmaskiner
MITSUBISHI, Japan
Horisontella fleroperationsmaskiner
OKAMOTO, Japan
Planslip-, rundslip-, och innerslipmaskiner
SHOWA, Japan
Kraft- och precisionschuckar
TAKAMAZ, Japan
Svarvar
Trevisan, Italien (Generalagent)
Kraftiga fräsmaskiner med svarvfunktion i samma maskin
WILLEMIN-MACODEL, Schweiz
Fleroperationsmaskiner
YASDA, Japan
Fleroperationsmaskiner
ZAYER, Spanien
Bäddfräsar för stora arbetsstycken

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Magnus Chronholm
Försäljning
0500-44 50 56
070-545 28 26
Jörgen Axelsson
xx
Christer Friman
Projektledare
xx

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD