LÖRDAG 16 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LK Systems levererar tappvatten, golvvärme och prefabricering till Brf Trolldalen i Hundfjället, Sälen

Området Trolldalen erbjuder nu ett av Sälens mest populära Ski-In Ski-Out-lägen och i det attraktiva området finns även skoterleder, längd- och vandringsspår samt barnens favorit Trollskogen. LK har varit med på hela resan från starten och etapp 1 som byggdes 2009/2010.
Ur ett utförsåkningsperspektiv har Trolldalen vuxit till att bli ett underbart område med backarna strax utanför dörren. Skidåkningen är varierande och det finns ett stort utbud för alla i familjen och utöver Sälenfjällens backar är närheten till Trysil, en av Skandinaviens största skidanläggningar, ett stort plus. Från Trolldalen finns det dessutom inom ett kort promenadavstånd närhet till restauranger, sportshop, livsmedelsbutik samt bad.

Trolldalen – ett lyckat projekt i egen regi

Under vintern 2009/2010 fick Österling Bygg erbjudandet att köpa tomtfastigheten Trolldalen vid Hundfjället. I erbjudandet följde det även med en rad förpliktelser där säljaren bland annat var mycket noga med att byggherren skulle tillmötesgå önskemålen om en smidig byggprocess med förstklassig boendekvalitet på utlovad tid. Idag, tio år senare, är man inne på etapp sju och de 36 nya lägenheterna blev klara i slutet av februari.

- Det är en spännande utmaning att själva få styra och påverka hela processen. Att vi kan bygga hus är välkänt i branschen, och vi ingår ofta som partners i större entreprenader. I Trolldalen fick vi möjligheten att bygga lägenheter som är något utöver det vanliga. Planlösningen och planeringen är riktigt bra och materialvalen andas kvalitet. Sen är det många detaljer som sätter ett stort plus, bland annat att det är vattenburen golvvärme i hela lägenheten, säger Mattias Österling, vd på Österling Bygg.

BRF Trolldalen

De nya lägenheterna som ligger i direkt anslutning till Hundfjällets liftanläggningar, med uteplats mot söderläge, har bland annat fyra sovrum samt två badrum varav det ena inrymmer bastu. LK har varit med på hela resan från starten 2009/2010 och sedan etapp 2 har Ingemar Eriksson Rör varit ansvarig rörentreprenör.

- Vi har haft en bra relation med LK i över tjugo år. För oss är det viktigt att det är enkelt, smart och tillgängligt och korta ledtider då det oftast är de små detaljer som avgör och LK har alltid levererat bra grejer och kvalité, säger Adam Pettersson, projektledare på Ingemar Erikssons Rör.

Sedan tidigare har både Österling Bygg och Ingemar Erikssons Rör varit med i uppförandet av Gullbrändan i Kläppen som har byggts i tre etapper om totalt 44 lägenheter med samma hustyper som de i Trolldalen.

Ny flygplats - Scandinavian Mountains Airport

I december 2019 invigdes Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport, mitt i mellan Trysil och Sälenfjällen och med cirka 10 minuters transfer till närmaste skidområde som är Hundfjället. Trolldalen kommer därmed att vara den närmaste destinationen.

- Det har varit mycket nybyggnationer i området och för oss är det ett fint betyg att vi har fått förtroende att få vara med hela vägen från starten 2009/2010. Vi har en stor marknadsandel i Sälen och jag tror en nyckel till det är att vår leverans- och produktkvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer, att ständigt utvecklas och bli bättre pågår oavbrutet. Vi har levererat VVS-produkter till den svenska marknaden sedan 1910 till mycket nöjda kunder och det ska vi fortsätta med, säger Christer Öhgren, säljare på LK Systems.


Projektfakta
Totalentreprenör: Österling Bygg AB
VS-installatör: Ingemar Erikssons Rör AB
VVS-leverantör: LK Systems AB

För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

Ingemar Erikssons Rör AB är ett auktoriserat VVS-företag som arbetar med servicearbeten, försäkringsskador, badrumsrenoveringar, värmepumpsinstallationer och nybyggnader. Utför även större entreprenader och ombyggnader av värmecentraler. Företaget har också stor erfarenhet av att installera tappvatten och golvvärme. Läs mer på www.ieror.se

Österling Bygg har uppdrag i hela Mellansverige. Vi är ett traditionellt byggföretag som arbetar målmedvetet med att bibehålla en smidig organisation, präglad av tydlig struktur, ordning och reda och trivsel på arbetsplatsen. Sedan en tid tillbaka arbetar vi inte bara på entreprenad, utan uppför även byggen helt i egen regi. Läs mer på www.osterling-bygg.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 66
16126 Bromma
Besöksadress
Johannesfreds­vägen 7
SE-16126 Bromma
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556507-9844
Grundat: 1910
Anställda: 470
För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet samt för flödeskontroll i marina installationer.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

LK Armatur är en ledande ventil- och systemtillverkare i Europa med en årlig produktion av miljontals ventiler för den globala VVS-marknaden. Våra lösningar baseras på en helhetssyn om hur ventiler, styrenheter, komponenter och prefabricerade produkter fungerar ihop. I allt från standard till avancerade specialanpassningar ser vi till att den lösning du behöver idag också rustar dig för framtiden.

LK Pex tillverkar plaströr av hög kvalitet till VVS-industrin. Våra egentillverkade, förnätade PE-Xa-rör med unik böjlighet och tryckstyrka är exempel på en ständig produktutveckling, alltid med målet att förenkla din vardag och säkra dig för en ännu smartare framtid.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Henrik Abraham
Brand & Content Communicator
+46 850 68 51 24
+46 730 86 78 37

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

LK Vattenfelsbrytare

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-12-17
Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
2020-12-15
Carlstad Machinetools säljer en correa bäddfräs!Fjädrar till epicentret för jordbävnings­stabiliserande byggprodukterÖkad effektivitet och ergonomi med utdragsenheterST-Koneistus Oy 50 years | Part 3Damaskus Maskinskydd förstärker sin säljorganisationDe tecknar exklusivt försäljningsavtal med NussbaumNästan ingen vill röja snö längre HCL Technologies etablerar sig i Vietnam
2020-12-14
ArcelorMittal Construction förvärvar panellinje av LlentabElektriskt slidbord med kulskruv ger hög precision - LESYH-X171 Definox piggingsystem - en ekologisk och ekonomisk lösningTensar förbinder sig till 100% förnybar energiStora Enso investerar 80 MEUR i Imatra-brukets virkeshanteringBränslecellsdrivna lastbilar testas i Los Angeles
2020-12-11
Kia investerar 70 miljoner euro i Europafabriken för att möta efterfrågan på elektrifierade bilarRepay LudvikaABB och Talga undersöker utvecklings- och konstruktionsalternativ för ett större europeiskt batterianodprojektTMR bygger Europas modernaste återvinningsanläggning – med unikt stöd från Naturvårdsverket och NestléKris inom yrkesutbildning | Detta ska görasIBECO löste sättningsutmaningen med specialanpassad kompensatorNytt branschgemensamt energiklassningssystem för byggbodarZmorph presenterar ny profil och marknadens mest avancerade och lättanvända 3D-skrivareVerizon Business utökar sin mjukvarudefinierade WAN-portfölj med Silver PeakDynatrace träder in på säkerhetsmarknaden för molnapplikationer Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform
2020-12-10
ST-Koneistus Oy 50 years | Part 2ABB Robotics Experience Day tar svensk industris konkurrenskraft till nya höjderKiwas processindustridagar – experter gick på djupetABB snabbar upp innovation inom E-mobility med nytt globalt FoU-centerYtterligare leverans till ResinitVolvo ramstyrda dumprar: styrka i ett halvt sekelSäkerhetsbrister hos 7 av 10 transportföretagSäkrare sågverk med ny webbutbildningABB stärker sitt åtagande för ren vätgas med ECH2A-medlemskapNorges största tidningspappersproducent väljer ABB för digitalisering av sitt pappersbruk
2020-12-09
Maskinbyggnad: Framtiden är ljus - Framtiden är standardkomponenterSvenska stålhallar har ett positivt inflytande på toppfotbollens framgångarMätteknik för vakuum – i ny tappningYstaMaskiner presenterar en ny sandspridare modell SP 3000 som komplement till YSTA´s övriga åtta modeller. Företaget fortsätter sin tillväxtresa inom Smart Buildings Vertiv rankad som ledande innovatör av kylsystem för datacenterNCC testar lignin för en grönare asfaltTillgänglighet och digitala personliga möten i fokus när DBT lanserar ny tech-plattformBättre arbetsmiljö året runt med tillräcklig belysningAirbnb introducerar Airbnb.orgEuropas detaljhandel planerar för tillväxt mitt under covid-krisen
2020-12-08
ST-Koneistus Oy 50 years
Annonser