MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Logistikföretaget Brambles i nyckelroll

Nyckelroll vid framtagandet av Ellen MacArthur Foundations utvärderingsverktyg för den cirkulära ekonomin
Circulytics är det första utvärderingsverktyget som möjliggör för enskilda företag att utföra korrekta analyser av verksamheters totala beredskap för den cirkulära ekonomin

Nu lanseras Circulytics, Ellen MacArthur Foundations (EMFs) nya lösning för utvärdering av den cirkulära ekonomin. Det beskrivs som ”det mest omfattande verktyget för mätning av cirkularitet”. Utvecklandet av Circulytics möjliggjordes, bland annat tack vare att Brambles var delaktig i test- och utvecklingsprocessen. Tills nu hade det inte funnits något tillförlitligt mätningsverktyg för cirkularitet. Circulytics mäter inte bara materialflöden, utan ger även tydliga insikter kring all cirkulär verksamhet, genom att belysa vilka områden som genast bör förbättras och vilka möjligheter som finns med hjälp av strategisk innovation.

Circulytics använder sig av data och parametrar för att mäta övergången till en cirkulär ekonomi och gör det på så sätt enklare för företagen att förstå och följa den. Företagen får därmed ett referensramverk att använda för att motverka spill och utveckla strategier för att säkerställa positiva miljöeffekter och samtidigt förbättra såväl resultatet som varumärkesvärdet hos intressenterna. Genom att hantera data på detta sätt kan företagen smidigt mäta både var de befinner sig nu och i framtiden.

Den cirkulära ekonomin syftar till att eliminera spill och föroreningar, samt att säkerställa att både produkter och material används samtidigt som naturliga system återskapas.

Brambles använder redan idag en modell för ”delning och återanvändning” för sina 330 miljoner leveranstillgångar och har därmed definierat den cirkulära ekonomin långt innan det blev ett modeuttryck – och detta i en bransch där linjäritet fortfarande är den dominerande modellen.

- Alltfler företag världen över inser att den cirkulära ekonomin innebär en möjlighet att skapa nya värden, samt att den bidrar till att hantera utmaningar som klimatförändringar, föroreningar och förlust av biologisk mångfald, säger Andrew Morlet, CEO för Ellen MacArthur Foundation. Circulytics har skapats för att snabba på och vidga övergången, samtidigt som de insikter som ledande företag, t ex Brambles, har bidragit med har varit centrala för att säkerställa att vi kan ge företagen de data och analyser de behöver. Brambles har varit medlem i CE100 Network sedan 2015.

- Vi är mycket glada över att ha kunnat bidra till utvecklingen av Circulytics, säger Michael Pooley, President för Brambles-företaget CHEP Europe. Verktyget dokumenterar ett företags styrkor, samt belyser de områden där det finns förbättringspotential. Vi anser att detta verktyg är det första som stimulerar den typ av strategiutveckling som både företagen och vår planet behöver i framtiden. Vi kommer att använda Circulytics för att göra vår affärsmodell ännu mer hållbar.

Circulytics delar upp mätsystemet i så kallade “enablers” (”möjliggörare”) and “outcomes” (”resultat”). De förstnämnda består av delar inom själva företaget, t ex strategier, medarbetare, system och processer, samt innovation och extern interaktion med klienter och leverantörer. De senare omfattar input (material och energi), samt hur resultaten i form av produkter eller tjänster bidrar till den cirkulära ekonomin.

Detta möjliggör för företag att bedöma både cirkulariteten i produktionsflödena och i företagets totala värdekedja.

Verksamheter får ett växande resultat för en rad teman och dessutom viktiga skräddarsydda insikter och kommentarer från Ellen MacArthur Foundation.

I en tid då klimatförändringar och miljöproblem är på allas läppar och nya rättsliga ramar och påtryckningar från civilsamhället ständigt tillkommer, riktas blickarna mot företagens egna insatser för att hitta nya lösningar.

Lösningarna finns i övergången till den cirkulära ekonomin – och företagen befinner sig i dess mittpunkt.

Om Ellen MacArthur Foundation
EMF lanserades 2010 för att snabba på övergången till en cirkulär ekonomi. Sedan den skapades har välgörenhetsstiftelsen kommit att bli en global thought leader, som har satt den cirkulära ekonomin på agendan för beslutsfattare inom företag, regeringar och inom den akademiska världen. Circular Economy 100 (CE100) ger möjlighet att dela erfarenheter och bygga nya samarbeten.

För mer information, se gärna www.ellenmacarthurfoundation.org

Om Brambles
Brambles hjälper till att förflytta fler varor till fler människor, på fler platser än någon annan organisation på jorden. Dess pallar och containrar utgör den osynliga ryggraden i den globala försörjningskedjan och världens största varumärken vänder sig till Brambles för att hjälpa dem att transportera sina varor mer effektivt, hållbart och säkert. Som pionjärer inom delningsekonomin skapade Brambles ett av världens mest hållbara logistikföretag genom delning och återanvändning av dess plattformar enligt en modell som kallas 'pooling'. Brambles arbetar framförallt med snabbrörliga konsumtionsvaror (t.ex. torrmat, livsmedel och hälso- och sjukvård), färskvaror, drycker, detaljhandel och tillverkningsindustri. Koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer och äger cirka 330 miljoner pallar, lådor och containrar genom ett nätverk med mer än 750 servicecenter.

Brambles är verksamt i cirka 60 länder med sina största verksamheter i Nordamerika och Västeuropa. För mer information, besök www.brambles.com.

Kontakta gärna:
Manuela García
Manager, External Communications
Europe, Africa, India and Middle East
Brambles Group
c/Via de los Poblados, 3 P.E. Cristalia, Edificio 2
Mob +34 696114696
Manuela.garcia@brambles.com

Jan B Fredriksson | Managing Director
jan@nlpr.se | +46 70 716 00 68
Northern Link PR (iOffice)
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser