TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mässan en språngbräda för fortsatt tillväxt

De är en av Europas ledande leverantörer av elektronikkomponenter.
Nu kommer Rutronik till Elmia Subcontractor för första gången, laddade för att hjälpa nya kunder till smarta lösningar inom IoT.

– Vi kommer att finnas med som utställare, hålla föredrag och även visa flera kunddemonstrationer. Rutronik har en bredd som kan attrahera många och vi tror att Elmia Sucontractor är rätt mässa för oss, nu när vi expanderar i Sverige och söker nya kunder, säger Alexander Dymér, country manager Rutronik Nordic AB.

– Jag har jobbat inom företaget ett tiotal år, tidigare på marknads- och tekniksidan. Sedan jag tagit över som country manager har jag tittat på nya vägar för oss att nå ut och jag har hört positiva saker om Elmia. Därför väljer vi att satsa i år, förklarar Alexander.

Växer med återtåg av kunder till Sverige

Företaget med rötter i södra Tyskland grundades 1973. 2005 etablerades Rutronik Nordic AB och koncernen har under årens lopp växt från enmansbolag till globalt företag med 1700 anställda. Just nu är man inne i en expansiv fas här i Sverige.

– Vi har sett en organisk tillväxt de senaste åren, inte minst genom återtåget av kunder som fått kalla fötter vad gäller tillverkning i Asien och nu investerar allt mer i tillverkning här hemma i Sverige, berättar Alexander.

Mässfokus på Rutronik Smart

Rutronik har fyra vertikala marknader: Automotive, Embedded, Power och Smart – och det är framför allt Rutronik Smart vi kommer att få se mer av under Elmia Subcontractor.

– I dagligt tal kallas det för IoT. Vi levererar sensorer, trådlösa komponenter, ja allt som har med uppkoppling att göra, säger Alexander.

Med fyra segment inom Rutronik Smart – Health, Home, Tracking och Retail – räknar man med att attrahera en bred kundkrets.

Produktutveckling och teknikintensiv support

Kundbasen idag rör sig framför allt inom industri, medicin och professionell fordonsstyrning. Rutronik bistår slutkunder i produktutveckling med sourcing av allt ifrån passiva och elektromekaniska komponenter till displayer, kretsar och trådlösa teknologier. Mycket handlar också om teknikintensiv support och logistiklösningar gentemot kontraktstillverkare.

Rutronik ställer ut i anslutning till IoT Arena. Läs mer om Subcontractor IoT Arena här: www.elmia.se/subcontractor/For-besokare/aktiviteter-pa-massan/subcontractor-iot-arena/
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser