MÅNDAG 19 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mässan en språngbräda för fortsatt tillväxt

De är en av Europas ledande leverantörer av elektronikkomponenter.
Nu kommer Rutronik till Elmia Subcontractor för första gången, laddade för att hjälpa nya kunder till smarta lösningar inom IoT.

– Vi kommer att finnas med som utställare, hålla föredrag och även visa flera kunddemonstrationer. Rutronik har en bredd som kan attrahera många och vi tror att Elmia Sucontractor är rätt mässa för oss, nu när vi expanderar i Sverige och söker nya kunder, säger Alexander Dymér, country manager Rutronik Nordic AB.

– Jag har jobbat inom företaget ett tiotal år, tidigare på marknads- och tekniksidan. Sedan jag tagit över som country manager har jag tittat på nya vägar för oss att nå ut och jag har hört positiva saker om Elmia. Därför väljer vi att satsa i år, förklarar Alexander.

Växer med återtåg av kunder till Sverige

Företaget med rötter i södra Tyskland grundades 1973. 2005 etablerades Rutronik Nordic AB och koncernen har under årens lopp växt från enmansbolag till globalt företag med 1700 anställda. Just nu är man inne i en expansiv fas här i Sverige.

– Vi har sett en organisk tillväxt de senaste åren, inte minst genom återtåget av kunder som fått kalla fötter vad gäller tillverkning i Asien och nu investerar allt mer i tillverkning här hemma i Sverige, berättar Alexander.

Mässfokus på Rutronik Smart

Rutronik har fyra vertikala marknader: Automotive, Embedded, Power och Smart – och det är framför allt Rutronik Smart vi kommer att få se mer av under Elmia Subcontractor.

– I dagligt tal kallas det för IoT. Vi levererar sensorer, trådlösa komponenter, ja allt som har med uppkoppling att göra, säger Alexander.

Med fyra segment inom Rutronik Smart – Health, Home, Tracking och Retail – räknar man med att attrahera en bred kundkrets.

Produktutveckling och teknikintensiv support

Kundbasen idag rör sig framför allt inom industri, medicin och professionell fordonsstyrning. Rutronik bistår slutkunder i produktutveckling med sourcing av allt ifrån passiva och elektromekaniska komponenter till displayer, kretsar och trådlösa teknologier. Mycket handlar också om teknikintensiv support och logistiklösningar gentemot kontraktstillverkare.

Rutronik ställer ut i anslutning till IoT Arena. Läs mer om Subcontractor IoT Arena här: www.elmia.se/subcontractor/For-besokare/aktiviteter-pa-massan/subcontractor-iot-arena/
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-13
Digitalisera produktionen - hur gör man?Solcellsparken snart slutsåldTre av fem chefer redo att låta AI:n ta beslut
2019-08-12
ABB utser Björn Rosengren till ny VD och koncernchefNya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på Datscha
Annonser