ONSDAG 27 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mätteknik för vakuum – i ny tappning

Exakt övervakning av tryck och tryckkurvor i vakuumstyrda processer för processteknik är en viktig parameter för att säkerställa optimal effektivitet och högsta produktkvalitet.
Busch Vacuum Solutions lanserar nu den nya serien VacTest mätutrustning för vakuum. Den kombinerar de senaste framstegen inom vakuummätning med exceptionell tillverkningskvalitet för ett innovativt och heltäckande sortiment av aktiva vakuummätare, instrument och kontrolldon. Robust konstruktion, tillförlitlighet och mätnoggrannhet är några av de viktigaste egenskaperna hos de här enheterna som gör dem till det perfekta valet för övervakning och styrning av dina vakuumprocesser. Toppmodern teknik ger ett brett mätområde mellan 1 600 och 5 · 10^-10 mbar och täcker alla vakuumnivåer med stor precision. Alla instrument uppfyller internationella standarder och föreskrifter som CE och RoHS.

Med VacTest mätteknik för vakuum tillhandahåller Busch en sensor teknik som täcker in alla spektrum av vakuum (fig. 1). Dessa kan enkelt delas in i två huvudkategorier: direkt och indirekt tryckmätning. Principen för direktmätning är oberoende av processgasen och utgår från det tryck som molekylärflödet utövar på ett membran. Denna metod används huvudsakligen för grov- och medelvakuumprocesser.

Vid högre vakuumnivåer används indirekta mätprinciper baserade på specifika egenskaper hos processgasen, så som värmeledningsförmåga eller sannolikhet för jonisering. Till skillnad från direktmätningsmetoden är dessa principer beroende av typen av processgas. Av denna anledning måste en specifik korrigeringsfaktor tillämpas för varje processgas med undantag av luft eller kväve.

Ett antal faktorer måste beaktas inför valet av sensor. Kunskap om tryckområdet, erforderlig noggrannhet, gassammansättning samt process- och omgivningsförhållande är av största vikt för att uppnå optimala mätresultat. VacTest omfattar följande tekniker för direktmätning av tryck oberoende av gastyp:

Piezoresistiv sensor
Den robusta och kostnadseffektiva piezoresistiva sensortekniken mäter hur motståndet ändras hos en töjningsgivare på grund av membranets böjning. Sensorns robusthet och mångsidighet gör den till det bästa valet för mätning av absoluttryck i grovvakuumområdet. Mätområdet är mellan 1 600 och 1 millibar.

Kapacitiva instrument
Kapacitiva instrument uppvisar en hög grad av noggrannhet och mäter förändringar i den elektriska kapacitansen hos en plattkondensator orsakade av membranets töjning. Dessa instrument är högupplösta och specialkonstruerade för industriella tillämpningar som förutsätter hög precision och kemisk kompatibilitet. Kapacitiva instrument kan användas inom området 200 till 0,1 millibar.


Följande sensortekniker är tillgängliga för mätning av indirekt tryck beroende på typ av gas:

Pirani
Den robusta och pålitliga Pirani-tekniken mäter värmeledningsförmågan hos gaser. Värmeöverföringen mellan en uppvärmd glödtråd och dess miljö ändras proportionellt beroende på trycket. Pirani-instrument är den bästa lösningen för medelvakuumtillämpningar.
Pirani-instrument kan användas pålitligt inom ett brett mätområde på 1 000 till 1 · 10^-4 mbar.

Kall katod
De kostnadseffektiva och robusta kalla katoderna (inverterad magnetron) mäter den elektriska ledningsförmågan hos plasma. Neutrala gasmolekyler joniseras genom kollision med elektroner och fångas upp av katoden. Den genererade strömmen indikerar trycket i höga och ultrahöga vakuumprocesser. Kalla katoder kan användas inom intervallet 2 · 10^-3 till 5 · 10^-9.
I kombination med Pirani-instrument täcker de mätområden på 1 000 till 5 · 10^-9 millibar.

Varm katod
Varma katoder som utgår från Bayard-Alpert-principen ger stabil och reproducerbar mätning av gasjonisering genom termisk elektronemission. Jonkollektorns ström är linjär med gastrycket. Denna teknik är en av de mest noggranna mätprinciperna för högt och ultrahögt vakuum. Tillsammans med en Pirani-sensor utökas mätområdet från 1 000 till 5 · 10^-10 millibar.

Med de olika VacTest-produkterna uppfyller Busch alla krav på tryckmätning i vakuumsystem eller vakuumprocesser i fråga om noggrannhet, mätområde och funktionalitet.

VacTest analoga transmittrar har en kompakt, tålig och funktionell
design. Tack vare den höga mätnoggrannheten och stabiliteten är dessa transmittrar den perfekta lösningen för centraliserade övervaknings- och kontrollsystem.

VacTest digitala transmittrar är högkvalitativa mätare som har en lång rad funktioner som standard. Deras intelligenta mikrokontrollerarkitektur ger optimal sensorkontroll och olika justeringsalternativ, vilket gör dem till den perfekta lösningen för en mängd olika tillämpningar. VacTest digitala transmittrar fungerar med sensorteknik med Pirani-sensor, kall katod eller kombinerad Pirani/kall katod eller Pirani/varm katod.

VacTest mobila mätare är den perfekta handhållna lösningen för kvalitetssäkring av underhåll av vakuumprocesser. Dessa batteridrivna mätare har olika funktioner så som USB-gränssnitt för export och visualisering av data, datalogg och kan till och med användas vid vakuum.

Busch Vacuum Solutions erbjuder VacTest Explorer som ett programverktyg för snabb och effektiv visualisering, analys och jämförelse av processdata på dator eller surfplatta.

VacTest Explorer kan fås i versionerna Lite och Pro och har ett flertal funktioner, så som beräkning av läckagevärden, Active Sensor Controller-fjärrkontroll, jämförelse av nedpumpningskurvor, konfigurering av samtliga digitala överföringsparametrar och många fler.

VacTest Viewer är en gratis övervakningsapplikation via Bluetooth för mobila enheter med Android operativsystem och kan visa tryckvärden för upp till 16 anslutna instrument. Verktyget utvecklades för Bluetooth-överfört datautbyte mellan programvara och instrument och lämpar sig perfekt för underhåll och kalibrering. Visuella och akustiska larm kan förinställas för maximala och minimala tryckvärden.
Kontaktinformation
Postadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Besöksadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556198-1308
Grundat: 1978
Anställda: 18
Välkommen till Busch Vakuumteknik!

Busch Vacuum Pumps and Systems är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment.

Buschs produktutbud har världens största urval inom industriell vakuumteknik. Vi kan dra fördel av mer än 50 års erfarenhet från tillverkning av vakuumpumpar och lågtryckspumpar.

Vårt företag grundades 1963. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Alla våra produkter finns tillgängliga med olika tillval och avancerade finesser för att passa ett stort urval av tillämpningar så att våra kunder kan dra fördel av den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Vi utvärderar ständigt våra aktiviteter i syfte att vidmakthålla högsta standard och vi fortsätter att utveckla nyskapande teknologi som definierar framtiden vad gäller tillämpningar inom vakuumsystem.

Vårt huvudkontor är beläget i Maulburg (Tyskland), där vår tyska huvudfabrik ligger. Maulburg är också hemvist för vår tyska försäljningsorganisation. Busch har även produktionsanläggningar i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA. Busch-gruppen är ett familjeägt företag som leds av familjen Busch.

Buschs arbetsstyrka med fler än 3 000 anställda i hela världen innefattar många specialister inom kemi, mekanik och service. Med vårt globala servicenätverk erbjuder vi våra kunder strömlinjeformad service inom vakuumpumpar och vakuumsystem. Buschs servicetekniker och ingenjörer konstruerar och underhåller vakuumsystem i jordens alla hörn och inom många industrisegment – från oljeutvinning till havs i Arktiska havet till livsmedelsförpackning i Patagonien.

Våra fabriker använder det senaste inom tillverkningsteknik, maskiner och utrustning. Våra kvalitetsstyrningsprocedurer överträffar DIN EN ISO 9001-kraven och ger alla nödvändiga certifieringar för att möta de specifika kraven från alla våra kunder.

Välkommen att kontakta oss på Busch Vakuumteknik, vi finns i Mölnlycke och Uppsala.

Servicecenter Öst & Nord
Vaksala Eke, SE-755 94 Uppsala
Telefon: 018-470 14 30


Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Irene Jepsen
Marknad
031-338 00 80
Göran Johansson
+46 31 338 00 86

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Busch Vakuumteknik AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-19
Ökad transparens i svenska infrastrukturprojekt kan spara miljarderNy studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformationTredje generationen tar över familjeföretaget Hydroscand är ny servicepartner till OilquickNy torkteknik kan dubbla värdet på barkBOSAL öppnar kompetenscenter och produktions­anläggning i NyköpingSENNEBOGEN 120 t teleskopisk bandkran är den enda kranen som uppfyller kraven på en parisisk byggarbetsplatsKAMIC Group förvärvar Eltecno i Vellinge, helhetsleverantör av lösningar inom kapslad elteknikSå här fixar du fogningen under kalla vinterdagar
2021-01-18
FlexQube erhåller order på ca 2,9 MSEK med potential på det dubblaEssity utökar samarbetet med MLTElsparkcyklar får nytt liv på sjukhus i StockholmBatteridriven dammsugare 18V X2 LXT® perfekt vid städning av mattor på kontor och hotellTestkit för Corona till­verkade med hjälp av Busch Luna Tools lanserar cirkelsågklingor speciellt framtagna för mycket fina snitt, även i hårda träslag.Peab bygger kontor i MalmöTeknikutbildarna lanserar en ny webbkurs – Slutna utrymmenNy takkonstruktion på frammarsch i SverigeDelvator expanderar i StockholmSe hela takfläkt-serien MXRC III på webbenNytt tillskott på Teknisk Support
2021-01-15
Nyheter i sortimentet vibrationsdämpande detaljer!Varför ska man lyssna på en säljare?Polarshine® 12 Black – djupare glans för mörka ytorProcurator Packaging Solution blir PacudoEntreprenad Live försiktigt positiva trots pandeminKundtidningen Grävlingen är härSå ställer fordonsbranschen om till elektrifieringSvenska företag behöver enhetliga EU-regler för digital handelLKAB väljer IFS som stöd i resan mot den digitala gruvan
2021-01-14
SSAB utser Lindab till GreenCoat® PartnerKrönika: Säkerheten måste prioriteras ännu mer!ABB tillhandahåller den elektriska framdrivningen Azipod® till hållbar superjaktNy rapport: Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021 HCL Technologies och Bobble AI i partnerskap Elbilar laddades två varv runt jorden - 55-procentig ökning: ”Fellingsbro seglar upp på topplistan”GK Gruppen väljer ekonomisystem från Unit4
2021-01-13
Möt framtiden med smart automation från EwellixNu är vi ett bolag!Kompakt och lätt vridbord med hög precision - MSQ Passa på att få in vardagsmotion på jobbetMatrox® AltiZ, högkvalitativa 3D-profilskannersABB är med på hållbarhetståget med världens första utsläppsfria fordon för järnvägsunderhållExportexperten ska importera finsk expertis till SverigeDynabook meddelar lanseringen av nya 11:e generationens Intel Core vPRO-processorer till X-seriens premiumenheter
2021-01-12
Assemblin Elverkstäder fortsätter att leverera till kunder under 2021. Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
2021-01-11
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
Annonser