SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Många industrier har stort behov av truckar

Truckar underlättar olika led i produktion
Oavsett vilken typ av industri det gäller och hur stor den är, så har merparten behov av någon form av truckar.

Det råder massproduktion inom många områden och för att jobbet ska gå smidigare behövs truckar för att underlätta olika led i produktion samt på- och avlastning.

Det är flera maskiner som har möjliggjort att industrier kan öka sin produktion och truckar är en av de äldsta som funnits med på marknaden. Denna utveckling har lett till många olika typer av truckar för olika behov och i olika miljöer. En truck är ett motorfordon som används för att flytta gods, oftast i form av pallar. De finns olika typer av truckar och de är anpassade för olika miljöer och behov.

Truckar finns idag i flera olika former och med olika egenskaper som gör dem anpassade för just de uppgifterna de ska utföra. Det finns alltid ett behov av truckar, för att kunna dra tungt material, vare sig det gäller en liten eller stor verksamhet. Logistiken ska fungera mer smidigt och det blir avlastande för arbetarnas kroppar.

Företagare har inte bara olika typer av truckar att välja mellan, utan kan även välja mellan att investera i helt nya exemplar eller om det passar bättre med att investera i begagnade truckar. På marknaden finns det ett stort antal truckar att välja mellan, så alla verksamheter kan hitta mest passande alternativ, och en del handtruckar är helt handdrivna.

Tre vanliga typer av truckar
Handtruckar är vanliga inom olika typer av industrier, då de är enkla att manövrera och den som använder trucken behöver inget särskilt förarbevis. Därför är det ofta nyare eller yngre anställda som börjar med att använda handtruckar, för att sedan gå vidare till andra typer av truckar. De är lättare i vikt, då det inte finns en motor eller tung anordning. Man drar den för hand och används främst för att dra pallar mellan olika platser.

Plocktruck är en annan vanlig modell av truck, som används inom industrier där man kör i gångar för att plocka olika gods. Vilka sedan ställs på pallar eller läggs i en bur. Plocktruckar kan ha korta eller långa gafflar. Med de längre gafflarna används på större företag där det kan bli ett stort antal produkter att plocka eller där det finns stora kollin. Detta för att gafflarna då är så långa att det finns plats för två pallar.

Motviktstruckar en typ av truck som kan användas på många fler sätt. De är mer tåliga och klarar av att lyfta tyngre pallar, och kan många gånger lyfta upp lasten högre upp. De används inom många industrier med lager och produktion.

Rätt truck för jobbet
Det finns många fler truckar att välja mellan. Beroende på hur stort lager man ska hantera och hur högt upp man behöver stapla pallarna. Det är viktigt att det finns rätt truck för de olika jobben, då det inte går att använda alla typer av truckar i alla miljöer.

Dessutom behöver man ibland utbilda personal för de olika truckarna, så de kan hantera dem korrekt och att arbetsmiljön kan fungera säkert med alla truckförare. Motviktstruckar är bra truckar att få hjälp i större industrier, men det är viktigt att fundera över om det är bäst med eldriven eller dieseldriven modell.

Lager och produktion är en växande marknad, bland annat med den stora ökningen av e-handel, och inom denna industri är det bättre med eldrivna truckar. De förs fram mycket tystare och släpper inte ut avgaser. Generellt sett är det bättre med eldrivna truckar, då de inte släpper ut några avgaser alls.

Å andra sidan är dieseldrivna truckar mer tåliga och är passande för utomhusbruk. De tål att framföras under olika väderförhållanden och har greppvänliga hjul. Det är dock viktigt att man funderar ordentligt på vilken som passar bäst för arbetsplatsen. Om man sen önskar investera i begagnade truckar blir det mer miljövänligt och det blir mer kostnadseffektivt för företaget.

Kontaktinformation
Postadress
Ödegärds­gatan 7
50464 Borås
Besöksadress
Grävmaskins­vägen 12
24138 Eslöv
Region
Borås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556145-5469
Grundat: 1971
Anställda: 40
Välkommen till VS Truck AB!

Sveriges bästa utbud av nya och begagnade truckar!

Vi gillar bra truckekonomi. Det innebär att att ibland passar det bäst med en billigare begagnad truck, ibland med en flång ny. Ibland handlar det om att få personalen att köra mer varsamt. Ibland om att få annan typ av finansiering. Vi pratar gärna med dig om hur vi kan ge dig bättre truckekonomi.

Ibland vill man ha en ny truck. Ibland passar en begagnad bättre.
Du kan leta bland våra nya truckar, som du kan bygga om nästan hur du vill. Men du kan också leta bland våra begagnade truckar, om vi redan har någon genomgången truck på lager som löser ditt problem. Olika lösningar passar olika tillfällen brukar vi säga. Behöver du hjälp att tänka eller leta finns vi här för dig.

En truck som står stilla är en dyr truck. Får vi hjälpa dig hålla kolla på dina truckar?
Sköter du om dina truckar kommer de hålla längre, få bättre andrahandsvärde och inte slumpmässigt stanna mitt i en viktig leverans. Hur vi än räknar på det, är det den billigaste och mest lönsamma truckinvesteringen du kan göra. Det vill säga, att ge dina truckar lite kärlek.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

VS Truck AB
033-222740
Lena Karlsson
072-503 83 86

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web