ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Marknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankar

M18™ switch tank™ är marknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankar
Milwaukee® levererar återigen oslagbar produktivitet med lanseringen av marknadens första sprayaggregat med utbytbara tankar – M18™ SWITCH TANK™ .

SYSTEMET BYGGER PÅ M18™ SWITCH SPRAYAGGREGATET, SOM GER KRAFT ÅT TRE OLIKA TANKAR: EN KEMIKALIESPRAYTANK, VATTENSPRAYTANK OCH BETONGSPRAYTANK. M18™ SWITCH TANK™ LEVERERAR SNABBT OCH HÅRT TRYCK UTAN MANUELL PUMPNING OCH GÖR DET ENKELT ATT BYTA TANK.

”Vårt mål som ledare inom batteridrivna verktygslösningar är att skapa produkter som förändrar hur man arbetar och blir mer produktiv. M18™ SWITCH TANK™ är ett typexempel. Det unika systemet med utbytbara tankar gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna. Med utbytbara tankar behöver användaren inte byta maskin, det räcker med att byta tank – vilket också sparar pengar. Hela systemet drivs dessutom av M18™ REDLITHIUM-ION™-batterier och REDLINK™-elektronik som ger oslagbara prestanda, drifttid och all den kraft som krävs för produktivitet – utan manuell pumpning” – Henrik Nielsen, Product Manager för Milwaukee®.

Så fungerar systemet

Varje SWITCH TANK™ består av två delar – M18™ SWITCH TANK™ ryggburet sprayaggregat (basenhet) och spraytank. Enheten inrymmer motor, REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK™ elektronik, medan den utbytbara tankdelen består av en pump, slang och motsvarande tillbehör. Den isolerade pump- och slangkonstruktionen gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen kemikaliespraytank

Kemikalispraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, samt ett reducerat flödesläge för bättre kontroll vid detaljarbeten. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga trädgårdskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton®-tätningar* för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen vattenspraytank

Vattenspraytanken rymmer 15 liter och är avsedd för tvättning av betong med ett tryck på upp till 60 PSI. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 60 PSI, för optimal kontroll. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken har även en dubbel membranpump för ökad hållbarhet och livslängd. Tanken har en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen betongspraytank

Betongspraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, med hög flödeshastighet för snabb rengöring av stora ytor. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga betongrengöringskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton®-tätningar* för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

Specifikationer:

M18™ SWITCH TANK™ ryggburet sprayaggregat (basenhet)

(M18 BPFPH-401)
Vikt med batteri: 5,0 kg
Levereras med 1 x 4,0 Ah M18™ REDLITHIUM-ION™ batteri och 1 x M12™-M18™ laddare.

M18™ SWITCH TANK™ vattenspraytank (M18 BPFP-WST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-60 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet: 0,6 – 4,6 l/min
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Slanglängd: 3 m med snabbkoppling
Munstycken som ingår: Vattenmunstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 3 m slang och snabbkoppling med vattenmunstycke.

M18™ SWITCH TANK™ betongspraytank (M18 BPFP-CCST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-120 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet: 0,6 – 4,0 l/min
Sprutavstånd: Upp till 7,6 m
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Tätningar: Viton®
Handtag: Lås- och upplåsningsmekanismer
Slanglängd:1,75 m med handtag och munstycke
Munstycken som ingår:1 x rakt och 1 x vinklat munstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke i rostfritt stål

M18™ SWITCH TANK™ kemikaliespraytank (M18 BPFP-CST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-120 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet:0,4 – 2,0 l/min
Sprutavstånd: Upp till 7,6 m
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Handtag: Lås-/upplåsningsmekanismer
Slanglängd:1,75 m med handtag och munstycke
Munstycken som ingår: 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke i rostfritt stål.

OM MILWAUKEE®

För över 90 år sedan skapades de första Milwaukee-verktygen i Wisconsin, USA. Sedan dess har Milwaukee fokuserat på en sak: att producera de allra bästa och mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare. I dag är Milwaukee ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

Hos Milwaukee är heavy duty mer än bara en del av en slogan. Det är ett löfte om att erbjuda de professionella användarna det allra bästa. Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-11
Engcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i Svevia
Annonser