TORSDAG 21 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Marknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankar

M18™ switch tank™ är marknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankar
Milwaukee® levererar återigen oslagbar produktivitet med lanseringen av marknadens första sprayaggregat med utbytbara tankar – M18™ SWITCH TANK™ .

SYSTEMET BYGGER PÅ M18™ SWITCH SPRAYAGGREGATET, SOM GER KRAFT ÅT TRE OLIKA TANKAR: EN KEMIKALIESPRAYTANK, VATTENSPRAYTANK OCH BETONGSPRAYTANK. M18™ SWITCH TANK™ LEVERERAR SNABBT OCH HÅRT TRYCK UTAN MANUELL PUMPNING OCH GÖR DET ENKELT ATT BYTA TANK.

”Vårt mål som ledare inom batteridrivna verktygslösningar är att skapa produkter som förändrar hur man arbetar och blir mer produktiv. M18™ SWITCH TANK™ är ett typexempel. Det unika systemet med utbytbara tankar gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna. Med utbytbara tankar behöver användaren inte byta maskin, det räcker med att byta tank – vilket också sparar pengar. Hela systemet drivs dessutom av M18™ REDLITHIUM-ION™-batterier och REDLINK™-elektronik som ger oslagbara prestanda, drifttid och all den kraft som krävs för produktivitet – utan manuell pumpning” – Henrik Nielsen, Product Manager för Milwaukee®.

Så fungerar systemet

Varje SWITCH TANK™ består av två delar – M18™ SWITCH TANK™ ryggburet sprayaggregat (basenhet) och spraytank. Enheten inrymmer motor, REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK™ elektronik, medan den utbytbara tankdelen består av en pump, slang och motsvarande tillbehör. Den isolerade pump- och slangkonstruktionen gör det enkelt att byta tank utan korskontaminering mellan behållarna.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen kemikaliespraytank

Kemikalispraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, samt ett reducerat flödesläge för bättre kontroll vid detaljarbeten. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga trädgårdskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton®-tätningar* för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen vattenspraytank

Vattenspraytanken rymmer 15 liter och är avsedd för tvättning av betong med ett tryck på upp till 60 PSI. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 60 PSI, för optimal kontroll. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken har även en dubbel membranpump för ökad hållbarhet och livslängd. Tanken har en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

M18™ SWITCH TANK™ ryggburen betongspraytank

Betongspraytanken rymmer 15 liter och ger direkt och hårt tryck upp till 120 PSI och ett effektivt sprutavstånd på upp till 7,6 meter. Tryckreglaget har 5 lägen, från 20 till 120 PSI, med hög flödeshastighet för snabb rengöring av stora ytor. Utrustat med ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 4,0 Ah-batteri finns kapacitet för upp till 12 tankar per laddning. Tanken är kompatibel med vanliga betongrengöringskemikalier och har en dubbel membranpump med Viton®-tätningar* för ökad livslängd och hållbarhet. Tanken har även en extra stor öppning med sil som gör det enkelt att fylla på vätska.

Specifikationer:

M18™ SWITCH TANK™ ryggburet sprayaggregat (basenhet)

(M18 BPFPH-401)
Vikt med batteri: 5,0 kg
Levereras med 1 x 4,0 Ah M18™ REDLITHIUM-ION™ batteri och 1 x M12™-M18™ laddare.

M18™ SWITCH TANK™ vattenspraytank (M18 BPFP-WST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-60 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet: 0,6 – 4,6 l/min
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Slanglängd: 3 m med snabbkoppling
Munstycken som ingår: Vattenmunstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 3 m slang och snabbkoppling med vattenmunstycke.

M18™ SWITCH TANK™ betongspraytank (M18 BPFP-CCST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-120 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet: 0,6 – 4,0 l/min
Sprutavstånd: Upp till 7,6 m
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Tätningar: Viton®
Handtag: Lås- och upplåsningsmekanismer
Slanglängd:1,75 m med handtag och munstycke
Munstycken som ingår:1 x rakt och 1 x vinklat munstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke i rostfritt stål

M18™ SWITCH TANK™ kemikaliespraytank (M18 BPFP-CST)
Dubbel membranpump
Tryck: 20-120 PSI (5 trycklägen)
Flödeshastighet:0,4 – 2,0 l/min
Sprutavstånd: Upp till 7,6 m
Drifttid: Upp till 12 tankar per laddning
Handtag: Lås-/upplåsningsmekanismer
Slanglängd:1,75 m med handtag och munstycke
Munstycken som ingår: 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke
Vikt: 3,6 kg
Levereras med 1 x rakt och 1 x vinklat munstycke i rostfritt stål.

OM MILWAUKEE®

För över 90 år sedan skapades de första Milwaukee-verktygen i Wisconsin, USA. Sedan dess har Milwaukee fokuserat på en sak: att producera de allra bästa och mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare. I dag är Milwaukee ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

Hos Milwaukee är heavy duty mer än bara en del av en slogan. Det är ett löfte om att erbjuda de professionella användarna det allra bästa. Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-14
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
2019-11-13
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
2019-11-12
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
2019-11-11
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektorn
Annonser