SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Massiv breddning av Oracles affärssystem i molnet

Oracle presenterar en stor mängd nya och förbättrade funktioner för företagets molntjänster inom området affärssystem och HR. I flera fall har nyheterna direkt anknytning till cornapandemin och de nya krav som den ställer på lösningarna.
Ungefär nu brukar Oracle köra i gång jättekonferensen OpenWorld. Men det här året är inte som andra år, så kunder och partner får hålla till godo med en serie av webbevent. Det är dock ingen brist på nyheter som presenteras.

Ett av de mest framgångsrika områdena för Oracle på senare år är affärssystem i molnet. Det finns fler än 7 300 kunder för Oracle Cloud ERP globalt. Dessutom har Gartner utsett Oracle till ledare vad gäller affärssystem i molnet för produktorienterade stora företag (enterprises). Det låter krångligt, men är ganska enkelt: administrativ mjukvara för jättestora företag, som till exempel biltillverkare.

Nu bygger Oracle vidare på framgångsreceptet med ett stort antal nya funktioner och detaljförbättringar för Oracle Cloud ERP, eller Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning som är det fullständiga namnet, och även för andra molntjänster. Nyheterna kan främst delas in i tre kategorier:
ŸSnabbare hantering och bättre precision tack vare ökad automatisering.
ŸFörbättrat beslutsfattande med prediktiv planering.
ŸEn förbättrad användarupplevelse.
Gemensamt för de flesta nyheter är att nya tekniklösningar som maskininlärning har införts direkt i de olika modulerna i de olika tjänsterna. Ett exempel på det är att maskininlärning ligger till grund för automatiserade säkerhetskontroller för distansarbetare.
Ett annat exempel på automatisering är automatisk märkning, ”tagging”, av rapporter för regelefterlevnad. Funktionen har redan visat sig leda till stora tidsbesparingar. I stället för att högavlönade experter lägger ner åtskilliga timmar på manuellt arbete så görs märkningen automatiskt.

– Automatisk märkning leder till dramatiska förbättringar för arbetet med regelefterlevnad, säger Juergen Lindner, marknadschef för Oracle affärssystemstjänster i molnet, under ett webinar.

Av allt att döma så kommer regulatoriska krav att öka, så det här lär bli en mycket viktig funktion, om den implementeras på ett bra sätt. Att Sverige är en del av EU ökar chansen för att funktionen ska komma till nytta här.

Ökad automatisering kommer även till nytta för att bokföra och rapportera på olika sätt, baserat på produkter, avdelningar, och så vidare. Det ger en ökad inblick i läget på ett företag.

Förbättrad beslutsfattande gäller både Oracle Cloud ERP och Oracle Cloud EPM (Enterprise Performance Management). De två viktigaste nyheterna gäller katastrofhantering, eller Business Continuity Management som är benämningen som används, och förbättrad funktionalitet för planering och budgetering på företagsnivå.

Katastrofhantering har så klart blivit ett hett område i samband med coronapandemin. De nya funktionerna ska göra det enklare att snabbt bedöma risker, dokumentera och godkänna räddningsplaner och att informera inblandade, som företagsledningen. Allt för att minska risker för försämrad lönsamhet och effektivitet, och för dålig renommé.

Oracle presenterar även en stor mängd nyheter för systemlösningar för supply chain management och HR (eller human capital management , som det kallas). I båda fallen rör många av nyheterna omständigheter som aktualiserats i samband med coronapandemin.
En intressant funktion är planeringshjälp för anställdas livssituation. Det handlar till exempel om checklistor för att planera återkomst till kontoret för anställda som arbetat på distans. Ett annat exempel är verktyg för att underlätta karriärbeslut inom ett företag, till exempel att enkelt få tag på information om utlysta tjänster som passar den egna profilen.

Nyheterna kommer i ett positivt läge för Oracle:

– Vi har inte märkt av någon minskad takt alls under pandemin, vad gäller implementation av affärssystem eller HR-system, säger Juergen Lindner.

Bland kunder som han lyfter fram märks Skanska som har anammat ”hela sviten av molntjänster”.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode