Match Up 2020 en succé - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Match Up 2020 en succé

Under Match Up arrangeras över 200 möten mellan startupbolag, investerare och stora företag.
Match Up är ett evenemang med matchmaking mellan startups i Umeå och alla som vill hjälpa dem att växla upp.

​Under Match Up den 19 februari på P5 Väven i Umeå var allt fokus på matchmaking mellan startups och investerare, startups och storbolag samt startups och talanger som kan hjälpa bolagen att växa.

Det var ett omfattande dagsschema som lagts med 125 möten mellan startups och investerare, parallellt med drygt 80 möten där startups och storbolag möts för att skapa kontakt och se om det finns möjlighet för samverkan. Över 300 anmälda till Match Up mingel där deltagarna var intresserade av att engagera sig i startupbolag.

Det var 16 investerare på plats från hela landet så som North Zone, Luminar Vetures, E14 Invest, Nascent Invest, Agiltec med flera. Flera av investerarna har sitt säte i Stockholm men deltog för Match Up för att knyta kontakter med startupbolag i norr.

– Jag har ett par favoriter som jag kommer att följa nära i framtiden. Många av de investeringar vi gör, gör vi efter att ha känt bolagen i 2-3 år. Vi kan då bygga trovärdighet som investerare, och bolagen kan visa på milestones som de uppnår, säger Maxine Rior, investerare från Northzone.

Under dagen fick startupbolagen också möjlighet att träffa ett antal stora industriföretag och offentlig sektor för att se vilka möjligheter som finns till samarbeten. Den delen av dagen arrangeras av den nationella satsningen Ignite Sweden tillsammans med Uminova Innovation.

– Vårt syfte är att öppna dörrar. Idag har vi haft 10 stora företag och en kommun som har träffat startupbolagen, säger Stina Lantz, ansvarig för Ignite Sweden.

Dagen avslutades med ett mingel där över 300 personer deltog för att de var intresserade att engagera sig i Umeås startupbolag.

– Det finns många spännande möjligheter för alla talanger som söker nya karriärvägar, studenter som vill ha mer erfarenhet och seniora branschexperter som själv lyckats och vill engagera sig i ett startup. Alla unga bolag behöver förr eller senare förstärkning för att komma framåt och det är därför vi på Uminova Innovation arrangerar Match Up, säger Magdalena Lindström, affärsutvecklare och ansvarig för teamutveckling på Uminova Innovation.

Kontaktperson:
Nina Rismalm, marknadsförare, Uminova Innovation, nina.rismalm@uminovainnovation.se, tel 070-256 82 84

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-03
Högskolan Väst tillverkar plastvisir till vårdenCamfil svenska AB förvärvar Resema AB & Resema A/Sweberfloor moisture control- trådlös fuktmätning för Webers avjämningsmassorBatteridriven hydraulpump förändrar elarbeten fundamentalt!Ryobis nya serie med fyra högtryckstvättar gör rent hus!Daloc investerar 250 miljoner i Töreboda
2020-04-02
norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie CEJNs ultraFLOW nu tillgänglig i rostfritt stålISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschen
Annonser