SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Matchningsevent på Plastteknik Nordic

10-11 maj i Malmö
Under Plastteknik Nordic den 10-11 maj i Malmö kommer det att arrangeras ett matchningsevent för ökad cirkularitet i plastens värdekedja. Projektet Omställningslyftet finansierat av ERUF och lett av forskningsinstitutet RISE med bland annat medarbetare på Ignite Sweden och SISP - Swedish Incubators and Science Parks går ut på att engagera, och få med, små och medelstora företag i hållbarhetsomställningen.

- Att kunna arrangera matchningseventet på Plastteknik Nordic är fantastiskt eftersom vi når ut till hela plastbranschen med de innovativa startups vi scoutat internt och externt, säger Linda Hagman, projektledare Cirkulär Matchning för Omställningslyftet.

Projektet fokuserar på att lösa de större problemen som finns med plastens livscykel och ursprung och kommer att fokusera på de olika stegen i värdekedjan såsom råmaterial, produktion, användning, och återvinning. En avgränsning som gjorts är att fokus inte ligger på förpackningar som ju går under ett producentansvar, utan snarare på de plastflöden från produkter, jordbruk, riv-projekt mm som inte har ett fungerande återvinningssystem.

Matchningseventet kommer att bestå av två-timmars workshops där aktörer med potential att genom samarbete öka cirkulariteten för plast för olika områden kommer att ingå. Är man intresserad av att veta mer kan man besöka projekthemsidan för mer information och anmäla sig.

- Med samarbetet vill vi belysa vikten av cirkularitet i branschen, ett fokusområde som genomsyrar hela mötesplatsen. Inte bara i detta samarbete utan återkommer hos våra utställande aktörer och i seminarieprogrammet på mässan. På Plastteknik Nordic samlas hela den nordiska plast- och gummiindustrins värdekedja och vi kan tillsammans med Ignite Sweden skapa förutsättningar för att vi ska nätverka bredare säger Mahtab Karimi, Projektledare för Plastteknik Nordic.

Tio stycken startups har i dagsläget anmält sig och kommer att kopplas samman med besökande och utställande företag, ges möjligheten att visa på de lösningar som finns för framtiden, och få den knuff i rätt riktning för att kunna implementeras.

Presskontakt:
Linda Hagman, projektledare Cirkulär Matchning för Omställningslyftet, Ignite Sweden,
Telefon: 073 081 40 30
Email linda.hagman@ignitesweden.org

Mahtab Karimi, Projektledare Plastteknik Nordic, Easyfairs
Telefon: 076 117 85 35
Email: Mahtab.Karimi@easyfairs.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?