FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Med tre nya uppdrag tar Omexom en betydande roll i utbyggnaden av det svenska stamnätet

Omexom har vunnit uppdragen att ansvara för funktion och genomförandet i nybyggnationen av 400kV-stationerna Snösätra och Olingan samt i moderniseringen av 400kV-stationerna Långbjörn/Storfinnforsen.
Tre aktiviteter i Svenska kraftnäts långsiktiga investeringsplan för att motverka begränsningar i det svenska stamnätet och för att möta samhällets höga krav på en säker elförsörjning.

- Det nya uppdragen är en kvittens på att vår tekniska expertis att forma och bygga kompletta högspänningsanläggningar har gott renommé. Omexom ser fram emot att axla en betydande roll i energiomställningen som nu sker i Sverige för att uppfylla framtida krav inom överföringsförmåga, tillgänglighet och driftsäkerhet, säger Jan Hintze, VD Omexom (Eitech Engineering AB) Sverige.

Omexom har genom åren byggt ett flertal nya 400kV-stationer till Svenska kraftnät, med gott resultat och komplett funktionsansvar – från primärapparat via kontrollutrustning till telekommunikation. Det sammanlagda ordervärdet för de tre nya uppdragen uppgår till närmare 370 miljoner svenska kronor.

Kort om de nya uppdragen

Snösätra

Uppförande av en ny 400 kV stamnätsanläggning vid Högdalens industriområde i Stockholm, CT536 Snösätra, som ingår i program Stockholms Ström och därmed är en viktig del i regionens långsiktiga elförsörjning. Det nya 400 kV-ställverket byggs som tvåbrytarställverk i GIS-utförande och utöver ingående fack dimensioneras ställverket för utbyggnad med ett 400 kV-ledningsfack.


Olingan

Byggnation av en ny 400 kV stamnätsanläggning, CT263 Olingan, för att ansluta vindkraftsparken Lillhärdal/Åndberg med en total effekt om 360 MW till kraftnätet i sydöstra Jämtlands län. Omexoms ansvar omfattar bland annat ny manöverbyggnad, relä- och kontrollutrustning, stålkonstruktioner och 400kV primärapparater samt reserv- och hjälpkraft.


Långbjörn-Storfinnforsen

Omexom moderniserar stationerna IK35 Långbjörn och CT90 Storfinnforsen för att möjliggöra anläggandet av en ny kraftledning, CL14. Stationsåtgärderna omfattar bland annat stål & primärapparater, relä- och kontrollutrustning samt demontering av befintlig utrustning och komplett nyinstallation.

Johanna Svedin
Communication Manager Omexom Sverige
johanna.svedin@omexom.com
+46704313420

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser