Medvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökar - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Medvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökar

Inom tre år förväntas vindkraft stå för nästan en tredjedel av all el som används i Sverige.
På Ramirent, där vindkraft är ett helt eget affärsområde, gläds man åt det snabbt växande intresset för förnybar energi.

Ramirent levererar maskiner och utrustning till vindkraftsparker runt om i hela landet. Bland de större projekten återfinns Bäckhammar med 31 turbiner men också norra Europas största park, Markbygden utanför Piteå, där Ramirent har ett fortsatt förtroende och levererar till flera olika leverantörer.

– Vi är glada att kunna bidra till Sveriges energiomställning genom att se till att vindkraftaktörerna kan fokusera på det som de gör bäst, nämligen att skapa grön energi. Vi får både fler och större uppdrag inom just vindkraften och trenden är mycket positiv, även nu under coronapandemin snurrar hjulen på, säger Poul Skehammar, KAM Chef.

Vindkraft är en energikälla som beräknas växa kraftigt i Sverige. Enligt branschens egen prognos kommer vindkraftsproduktionen att fördubblas från dagens 14 procent inom de kommande tre åren – och alltså stå för över 30 procent av elanvändningen redan 2023[1]. Det är dessutom en elproduktionsmetod med brett stöd i samhället: 73 procent av svenskarna anser att det vore bra att bygga ut vindkraften så att den motsvarar cirka halva elanvändningen i Sverige, enligt en Sifoundersökning[2] från april i år.

Beroende på projekt erbjuder Ramirent allt från behovsanalys och projektering till installation, underhåll och demontering. Med vår erfanhet får kunderna anpassade lösningar och stöd inom ett visst område. I sortimentet finns allt för att klara både stora och små projekt – liftar, ställningar, bodar, el- och värmeprodukter och anläggningsmaskiner är ett urval av det som erbjuds.

– Vi har levererat till vindkraftsbyggen i över 10 år nu och jag skulle våga säga att vi är vassast i landet på just det. Ramirent har många referensprojekt och bibehållna goda kundrelationer som visar det. Det glädjer mig också otroligt mycket att vi får fortsatt förtroende i stora projekt där vi fortsätter arbetet efter att turbinerna är på plats och genererar energi, avslutar Poul Skehammar.

Nya projekt Under året kommer Ramirent leverera till Vestas kommande projekt i Aldemyrberget i Skellefteå. Just nu befinner sig projektet i projekteringsfasen med ett mål om 17 turbiner. Michael Isaksson, KAM Vind industri, ser inte att intresset för vindkraften skulle avta inom den närmsta framtiden – snarare tvärtom.

– Idag finns det en helt annan förståelse för vindkraften än för bara några år sedan. Det ses inte längre som något man måste våga satsa på, utan mer som ett långsiktigt alternativ som gynnar både miljön men framförallt affären. På Ramirent har vi verkligen kunnat ta tillvara på den ökande efterfrågan av denna typ av elproduktion. Man kan säga att vi har haft vind i seglen.

För mer information, kontakta gärna:
Filip Gällnäs, kommunikatör, filip.gallnas@ramirent.se
+46 31- 57 84 22

[1.] svenskvindenergi.org/pressmeddelanden/om-tre-ar-star-vindkraften-for-30-procent-av-den-svenska-elanvandningen

[2.] svenskvindenergi.org/pressmeddelanden/73-procent-stoder-att-vindkraften-ska-sta-for-halva-elanvandningen

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Nyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna?
Annonser